قضات برای طلاق توافقی مانعتراشی کنند
به گزارش یزد بانو به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی لبیبی، با اشاره به "امروزه در کشور با وضعیت نامناسب طلاق وآسیبهای پیش روی آن روبهرو هستیم" اظهار داشت: اگر یک نگاه جهانی داشته باشیم متوجه میشویم که موضوع طلاق و افزایش آن تنها مربوط به کشور ایران نیست بلکه در تمام دنیا از این موضوع رنج میبرند.
وی با بیان اینکه یکی از جامعهشناسان معاصر آمریکایی در خصوص طلاق مطالعات گستردهای انجام داده که مشخص شده که طلاق در یک دهه اخیر در 90 درصد کشورها رو به افزایش است، گفت: در کشورهای مسلمان آسیای جنوب شرقی طلاق رو به کاهش است در واقع در کشوری مانند مالزی و اندونزی طلاق روند کاهشی داشته است.
این جامعهشناس با ابراز در کشورهای فوق بهدلیل اینکه هنوز تابو و قبح طلاق از بین نرفته است، میزان طلاق افزایش نیافته و افراد برای اینکه انگ فرد مطلقه به آنها نخورد از این امر دوری میکنند، افزود: در کشورهای مسلمان آسیای جنوب شرقی خانوادهها بهعنوان ریشسفید از زوجین حمایت کرده و آنها را تنها نمیگذارند، همچنین دولت در این کشورها بهعنوان پشتیبان بوده و تسهیلات لازم را برای جلوگیری از طلاق ارائه داده است.
*معمولاً ازدواج مجدد مردان بعد از طلاق موفق نیست
لبیبی با اشاره به اینکه باید موضوع خردهفرهنگها در هر کشور در راستای طلاق در نظر گرفته شود، چرا که در برخی از کشورها صبر و تحمل افراد آنقدر زیاد است که طلاق بهعنوان گزینه آخر مطرح میشود، عنوان کرد: وجود باورهای دینی و مسلمان بودن یکی از عواملی است که در کاهش طلاق مؤثر خواهد بود چرا که طلاق در افراد غیرمسلمان رو به افزایش است و طی بررسیهایی که انجام شده این موضوع به اثبات رسیده است.
وی با بیان اینکه موضوعاتی مانند فردگرایی، استفاده از لذتهای زندگی از اموری است که تشکیل دهنده امر طلاق محسوب میشود، گفت: در کشورهایی مانند سوئد و فنلاند که بالاترین امید به زندگی را دارند امروز با بحران از هم پاشیدگی خانواده روبهرو هستند که در این زمینه بهدنبال راهکار بوده و دغدغه دارند. در واقع موضوع طلاق تنها دغدغه ایران نیست بلکه تمام دنیا با این مشکل روبهرو هستند.
این جامعهشناس با بیان اینکه در کشور ایران باید راهحلها برای کاهش طلاق درنظر گرفته شود و ریشه این امر مشخص شود، افزود: آمارها و پژوهشها نشان میدهد که معمولاً ازدواج مجدد مردان بعد از طلاق موفق نیست، بنابراین طلاق پدیدهای ریشهای است و باید بدانیم نه برای مردان و نه زنان مناسب نخواهد بود.
*طلاق توافقی با دیدگاههای اسلامی سازگار نیست
لبیبی با بیان اینکه طلاق پدیدهای ریشهای است و زمینهساز مشکلات دیگر مانند اعتیاد و مفاسد اجتماعی خواهد شد، گفت: معمولاً برخی زنان که طلاق میگیرند بهدلیل اینکه برچسب فرد مطلقه به آنها زده نشود طلاق خود را اعلام نمیکنند، این خود یکی از مشکلاتی است که امروز با آن روبهرو هستیم. بنابراین باید در زمینه کاهش طلاق اقدامات و راهکارها مشخص شود و هرچه سریعتر برای جلوگیری از افزایش آن گامی مؤثر برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه در خصوص طلاق توافقی باید بگویم ظاهر آن زیباست ولی باطنش زشت و نامناسب است چرا که بعد از طلاق توافقی فاجعهای بزرگ رخ میدهد و زنان و مردان دیگر برای ازدواج مجدد پایبندی و اعتماد نخواهند داشت، اظهار داشت: در طلاق توافقی قبح طلاق از بین میرود و این موضوع باعث میشود طلاق بهراحتی میان زنان و مردان رواج پیدا کند.
این جامعهشناس با ابراز اینکه طلاق توافقی با دیدگاههای اسلامی سازگار نیست، افزود: به وجود آوردن مانع برای سختگیری در طلاق توافقی یک اقدام خیرخواهانه است و باعث میشود قبح طلاق شکسته نشود بنابراین این امر یک ضرورت بوده و ما انتظار داریم قضات و افرادی که در این رابطه وجود دارند بتوانند جلوی افزایش طلاق توافقی را بگیرند.
*به طلاق توافقی بهعنوان یک تابو نگریسته شود
لبیبی با بیان "وفاداری، اعتماد و صداقت از اموری است که باید در زندگی مشترک افزایش یابد، تا دچار مشکلاتی مانند خانواده شکست خورده که در غرب وجود دارد نشویم" عنوان کرد: واسطهها باید در خانوادهها فعالتر شده و مانند گذشته که در امر افزایش ازدواج و کاهش طلاق مؤثر بودند، نیز بار دیگر نقش خود را ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه نقش مشاوران در کشور کمرنگ شده است که باید این موضوع مدنظر قرار گرفته و اصلاح شود، گفت: در طلاق توافقی باید روند کند شده و تا جایی که امکان دارد طلاق صورت نگیرد. علمای دینی و اساتید دانشگاه و حتی دبیران در مدارس باید در زمینه آسیبهای طلاق توافقی و مشکلات در این زمینه فرهنگسازیهای لازم را انجام دهند و به طلاق توافقی بهعنوان یک تابو نگریسته شود.
*نگاه به طلاق در کشور تغییر یافته است
لبیبی عنوان کرد: افراد اکنون از طلاق شرمساری ندارند که این موضوع باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که افراد نتوانستند زندگی مشترک خود را نگه دارند و این خود یکی از موضوعاتی است که باید زوجین در نظر بگیرند و از آن شرمسار باشند نه به آن افتخار کنند.
وی ادامه داد: رسانهها بهعنوان مهمترین منبع در جامعه و صدا و سیما میتواند با پخش سریالها و ارائه مقالات علمی فرهنگسازی در زمینه طلاق را در کشور رواج دهد و از این امر رو به افزایش جلوگیری کند.
این جامعهشناس بیان کرد: در جامعه ایران خوشبختانه به جایی نرسیدیم که بگوییم خانواده از دست رفته است بلکه باید بگویم موضوع طلاق در جامعه تغییر یافته و رو به افزایش است و باید کار فرهنگی و مدیریت در این امر صورت گیرد و راهکارها ارائه شود چرا که ما میتوانیم در زمینه طلاق بهخصوص طلاق توافقی میزان را رو به کاهش شاهد باشیم.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)