نمایش نمایش

ID : 20238783
آمریکا دیگر چه کار باید بکند؟

بدعهدی و بدمستی غرب و خواب خرگوشی دیپلمات ها


شایسته بود دولت یازدهم پاسخی قاطع به دستبرد آمریکا به دو میلیارد از دارایی های ملت ایران بدهد. افسوس که دولتمردان ما به جای اینکه از موضع عزتمندانه وارد شوند عادت کرده اند مقابل این و آن زانو بزنند و به فشار ایمیلی اکتفا کنند.

به گزارش عصر فرهنگ، بعد از سه سال معطل ماندن کشور و تعطیلی کامل صنعت هسته ای، لبخند، تماس تلفنی، خوش و بش و دیدارهای اتفاقی سرانجام دیوان عالی آمریکا هفته گذشته حکم داد حدود دو میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران باید به خانواده های قربانیان آمریکایی که در بمب گذاری سال 1983 در مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت و دیگر حملات منسوب به ایران کشته شدند، پرداخت شود.
در بمب‌گذاری مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت) در ۲۳ اکتبر سال ۱۹۸۳ در بیروت اتفاق افتاد که در جریان آن ۲۴۱ نظامی آمریکایی و ۵۸ نظامی فرانسوی جان باختند. جالب اینکه جهاد اسلامی مسئولیت بمب گذاری را بر عهده گرفت. با این حال آمریکا که در فضای پسابرجام فرصت را برای چپاول دارائی های ایران فراهم می بیند بی توجه به این مستندات و با تکیه بر ادعاهای واهی و همچنین ضعف دستگاه دیپلماسی دولت تدبیر هر روز به بهانه ای دارائی های ایران را به غارت می برد.
این در حالی است که آمریکا جنایات متعددی در حق فرزندان این آب و خاک قبل و بعد از انقلاب انجام داده است. با آغاز انقلاب آمریکا که دست خود را از جیب ملت ایران کوتاه می دید و از طرفی صرف نظر از منابع عظیم ایران برایش دشوار بود تمام تلاشش را برای براندازی نظام سیاسی جدید به کار بست.
طرح ریزی و اجرای ترور نخبه های علمی و شخصیت های نظام، حمایت از گروه های معاند و معارض با نظام، تلاش برای تجزیه ایران، حمله نظامی به طبس، تلاش برای کودتا در کشور، تحریک صدام برای دست اندازی به اک ایران، حمایت تسلیحاتی، نظامی، آموزشی و بین المللی و دیپلماتیک از رژیم بعث، حمله به خلیج فارس، سرنگون کردن هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران، اعمال تحریم های ظالمانه علیه مردم کشور، طرح ریزی، راهبری و حمایت مالی و اطلاعاتی از فتنه و فتنه گران 87 و 88، ترور دانشمندان هسته ای، تشکیل، آموزش و حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی از گروهک های تروریستی نظیر جندالله و منافقین، طرح ریزی و اجرای هزاران برنامه نفوذ در کشور، انجام فعالیت های جاسوسی و کارشکنی علیه ایران در مجامع بین المللی تنها گوشه ای از هزاران جنایت آمریکا در حق ملت ایران است.
عجیب تر از این وقاحت مقامات مودب و باهوش آمریکا ضعف دستگاه دیپلماسی ما است. در شرایطی که حتی سیف هم دیگر وزنی برای برجام قائل نیست، مقامات کشورمان باز هم تقصیر را به گردن دولت قبل می اندازند و حاضر نیستند اتهامی متوجه آمریکا بکنند مبادا خدایی ناکرده بر فتح الفتوح برجام خدشه ای وارد شود. در حالی که ادعا می شود برجام گشایشی بی سابقه در ارتباط ایران با غربی ها ایجاد کرده و دیدگاه مجامع بین المللی اکنون نسبت به ایران تفاوت پیدا کرده این اقدام آمریکا را می توان شکست مجدد سیاست خارجی دولت تدبیر، برجام و یا بهتر بگوئیم تمام کارنامه دولت دانست.
دستگاه دیپلماسی ما اگر اندکی انقلابی باشد می توان تنها همان یک فقره حمله ناو وینسنس به پرواز 655 هواپیمائی ایران و کشته شدن ۲۹۰ سرنشین، شامل 66 کودک، را در مقابل این زیاده خواهی های آمریکا علم کند. افسوس که دولتمردان ما به جای اینکه از موضع عزتمندانه وارد شوند عادت کرده اند مقابل این و آن زانو بزنند و به فشار ایمیلی اکتفا کنند. هنوز فراموش نکردیم دستگاه دیپلماسی در فاجعه منا چه کارنامه ضعیفی ارائه داد و اگر نهیب رهبر انقلاب و تهدید به اقدام خشن علیه آل سعود نبود شاید ظریف هنوز برای برگرداندن پیکر شهدای منا باید مقابل شیوخ عرب زانو می زد و آن ها را واسطه می کرد!
اما وزیر خارجه دولت تدبیر در واکنش به این دستبرد تاریخی تنها به ذکر این نکته که «احترامم به دستگاه «عدالت» آمریکا از بین رفت! » اکتفا کرده است. انگار نه انگار قرار بود برجام حلال تمامی مشکلات مردم حتی آب خوردن آن ها باشد. انگار نه انگار که قرار بود فتح الفتوح برجام ایران را از تمام مشکلات، مخصوصاً مشکلاتی که احمدی نژاد برای آن درست کرد، همان مشکلاتی که می گفتند از هشت سال جنگ هم زیانبار تر بوده حل کند! اصلاً آیا خود مردم آمریکا به عدالت در کشورشان معتقد اند؟! اصلاً حالا که شیفتگی ظریف به عدالت آمریکایی از دست رفت، دولتمردان آمریکائی قرار است نارحت شوند؟ قرار است از این به بعد تغییر رویه بدهند؟ قرار است برجام را به رسمیت بشناسند؟!
از قدیم گفته اند کسی که خواب است را می توان بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده نه! وقتی دولت در این چند سال مردم را با مشتی وعده و وعید سرگرم کرده و تنها دستاورد خود را اعتماد به غرب می داند، طبیعی است که آن را پیروزی بر قدرت های جهان بخواند و مخالفانش را بی سواد و بزدل بنامد. طبیعی است که از هر حربه ای برای توجیه ضعف های آن استفاده کند و چه حربه ای برنده تر از اتهام زنی به رئیس دولت سابق؟!
نه نمی توان به اعتراف دولتمردان دولت یازدهم به شکست برجام و رابطه شان با غربی ها امید داشت. حتی اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا بعد از حداکثر سوء استفاده برجام را پاره کند، که با توجه به اظهارات انتخاباتی شان این کار بسیار محتمل است، مطمئنا دولت راستگویان تدبیری برای توجیه آن پیدا می کند. شاید بگویند مقصر «کاغذ پاره» شدن برجام هم احمدی نژاد است! شاید باز هم روح برجام پا برجا بماند!
 






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها