نمایش نمایش

ID : 11450878
در حاشیه بررسی اندیشه سیاسی خاتمی در دانشگاه یزد، مطرح شد

خاتمی نسل چهارم اصلاح طلبانی نظیر امیرکبیر/ جمهوری اسلامی مدل تکامل نیافته مردمسالاری دینی/ پارادوکس «جمهوریت» و «اسلامیت»


جلسه دفاعیه پایان نامه فرمایشی کارشناسی ارشد با موضوع «بررسی اندیشه سیاسی سید محمد خاتمی»، که صبح امروز در دانشگاه یزد برگزار شد حواشی بسیار جالبی به همراه داشت.

به گزارش عصر فرهنگ، صبح امروز جلسه دفاعیه پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع «بررسی اندیشه سیاسی سید محمد خاتمی»، ساعت 11 در سالن اجتماعات عدل دانشگاه یزد برگزار شد.

 

هنوز چند روزی از ابلاغ حکم ممنوع التصویری و ممنوع البیانی رئیس دولت اصلاحات توسط سخنگوی قوه قضائیه نگذشته است که دانشگاه یزد با بررسی اندیشه های خاتمی به خوبی میزان قانونمداری خود را به نمایش می گذارد.

 

دانشجویی که اقدام به انتخاب چنین موضوعی کرده است عضو تشکل توسعه و اعتدال دانشگاه یزد است. تشکل توسعه و اعتدال در واقع نهادی است که بعد از روی کار آمدن دولت اعتدال در دانشگاه یزد ایجاد شد. نهادی که شاید موفق تر از دولت عمل کرد و با گذشت یک و نیم سال توانست دین خود را با چنین پایان نامه ای به دولتی ها ادا کند.

 

شاهد این مدعا هم حضور دبیر تشکل توسعه و اعتدال در این همایش فرمایشی است.

 

به هر حال فارغ از جفایی که با چنین اقداماتی در حق قانون و شورای عالی امنیت ملی صورت می گیرد، ذکر چند نکته خالی از لطف نیست. اطلاع از وقایعی که در این نشست گذشت بسیار می تواند مفید باشد و بر اطلاعات جماعت دلواپس بی سواد بیافزاید. شاید بهتر باشد رسانه ملی فیلم این جلسه را که تمام ضبط می شد برای اطلاع عموم منتشر کند.

 

* کسانی که در این جلسه شرکت نکرده اند قطعاً نخواهند فهمید که این شعر فاضل نظری« آیینه تاریخ تو را درد شکسته است/ اما تو نه تاریخ شناسی نه طبیبی!»  در وصف رئیس دولت اصلاحات سروده شده است.

 

* با تقسیم بندی های محقق این پروژه مشخص شد مبارزان قبل از انقلاب که همه ما آنها را می ستائیم در دسته بندی های سیاسی جز احزاب و گروه های رادیکال اسلام گرا به حساب می آیند.

 

* نو اندیشی دینی، دموکراسی خواهی جریان اصلاحات، اصلاح طلبان و محافظه کاران، تقابل صاحبان فکر و قدرت(شاید منظور وی همان کسانی بود که با قدرت خود تشکلی بنا نهاده و پایان نامه ای هم ارائه می دهند) و خاتمی نسل چهارم اصلاح طلبانی نظیر امیرکبیر است، جملاتی بود که در مورد هر کدام از آنها می توان پایان نامه ای ارائه داد.

 

* احزاب در دوران اصلاحات هم نتوانستند جایگاه خود را در جامعه پیدا کنند، ما در یک عقب ماندگی به سر می بریم، خاتمی برای راضی کردن مخالفان خود جامعه مدنی را همان مدینه النبی تعبیر کرده هم اعترافاتی است که شاید ناخواسته خانم محقق به آن اذعان کرد.

 

* جالب است بدانید به عقیده این محقق، شاید هم خاتمی! «جمهوری اسلامی مدل تکامل نیافته مردمسالاری دینی است.»

 

*وی همچنین اذعان داشت: خاتمی از اسلام مترقی دفاع می کند چون معتقد است مردم دینی هستند و امکان اداره کشور به وسیله یک حکومت غیر دینی در این جامعه دینی وجود ندارد.

 

* خانم محقق، ادامه داد: خاتمی نه بر اساس اصول فقهی بلکه به خاطر اصل بودن قانون اساسی به ولایت مطلقه فقیه گردن می نهد! (جالب اینکه خود این دانشجو قانون را زیر پا می گذارد تا از قانون مداری خاتمی بگوید) جالب تر اینکه در همین جا بود که مجلس خبرگان و شورای نگهبان هم زیر سوال رفت.

 

*وقتی دانشجوی مورد نظر به بحثدر مورد پارادوکس «جمهوری» و «اسلامی» رسید اساتید با اشاره به ضیق وقت مانع ادامه بحث شدند.

 

* نظرات داورهای این پایان نامه هم در نوع خود بی نظیر بود. یکی از این اساتید از اشکال در فونت، فهرست و پاراگراف های طولانی (که شاید به علت شتابزدگی و یا ذوق زدگی اساتید راهنما از دید آنها دور مانده بود) سرانجام به این نکته رسید که یکی از دلایل برتری(؟!) سید محمد خاتمی به علت سفرهای متعدد وی به آلمان و سایر کشورهای اروپایی است. البته در خلال صحبت های وی مشخص شد که علت ورود خاتمی به سیاست نسبت خانوادگی وی با «آیت الله» خمینی است.

 

*داور بعدی با اشاره به این که محقق اندیشه(؟!) خودش را به جای بحث های علمی مطرح کرده مدعی شد اصل مطلب، مطالب خوبی بوده است.

 

*وی همچنین از این دانشجو خواست احساسات خود را کنترل کند و «جملات استعاری و ادبی» را در مقاله های علمی به کار نبرد. وی مشخصا از استفاده از جمله «باتلاق های لجن آلود و نیلوفرهای آبی آزادی» انتقاد کرد.

 

* همچنین وی از اشتباه درج شدن کلمات انگلیسی و کامل درج نشدن نام ها (نظیر ارشاد به جای وزارت ارشاد) انتقاد کرد. با این حال هیچ اعتراضی به  به کار بردن مکرر کلماتی نظیر «آیت الله» خمینی به جای «امام» خمینی و همچنین «مقام رهبری» به جای «مقام معظم رهبری» نکرد.

 

مسئولین چه می کنند؟
بعد از سرباز زدن روابط عمومی های نهادهای دولتی از اجرای قانون و استهزای عملی و علنی شورای عالی امنیت ملی و عدم برخورد مناسب مسئولین استان انتظار چنین اقداماتی هم می رفت. تنها برخوردی که در ادامه این فعالیت ها صورت گرفت تقدیر یکی از همین روابط عمومی ها از دیگری در یک دور همی خودمانی بود!

 

اینکه دانشجویی با زیر پا گذاشتن تمام قواعد علمی به جای بحث و تحلیل راجع به «نیلوفرهای آبی» در پایان نامه خود صحبت کند و اساتید راهنما هم کوچکترین اعتراضی به وی نکنند، نشان از وضعیت اسفناک موجود در دانشگاه یزد و غلبه تعصب و غرض ورزی ها بر اصول حرفه است.

 

به هر حال هر چه بیشتر می گذرد «امید»ها به قانونمداری، شایسته سالاری، اعتدال و البته تدبیر بیشتر می شود!






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها