نمایش نمایش

ID : 15555810

مسئولان مریض و مردم عقده‌ای از‌ نگاه مشاور‌‌‌ وزیر!


هنوز حواشی مربوط به انتخاب خنداننده برتر میان امین حیایی و امیر مهدی ژوله ادامه دارد و عده ای از این فرصت برای عقده گشایی های فروخفته خود که در فتنه 88 بروز کرد، استفاده می کنند.

به گزارش عصر فرهنگ، روزنامه اصلاح طلب قانون در مصاحبه با سعید معیدفر، جامعه شناس و فعال اصلاح طلب، به تحلیل رفتار مردم و مخاطبین برنامه های صداو سیما و به ویژه خندوانه پرداخته و دوقطبی شکل گرفته در این برنامه را نتیجه عقده ای بودن مردمی دانسته که عقده های آنها از زمان فتنه 88 زیر خاکستر بود و مجالی یافته تا در این فرصت بروز پیدا کند. 

سعید معیدفر، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و مشاور اجتماعی وزیر راه و شهرسازی در این مصاحبه مسئولان صداو سیما را مریض سیاسی خطاب کرده که نمی توانند جناحی بودن خود را پنهان کنند. او در ادامه توهین های خود حتی مخاطبان برنامه ها را عقده ای دانسته:  من زياد تلويزيون نگاه نمي‌كنم اما گاهي هم كه ديگران در حال تماشايش هستند و من هم به ناچار در حال تماشاي همان هستم، به نظرم گاهي بعضي برنامه‌ها، مناسب تماشا كردن هستند. يك عده‌اي هم بدون در نظر گرفتن نگاه‌شان نسبت به تلويزيون، وقتي مي‌بينند اين برنامه، برنامه خوبي است يا فلان سريالش، سريال مناسبي است، آن را تماشا مي‌كنند. اما متاسفانه در همين حين سازمان صداوسيما با انواع و اقسام زيرنويس‌ها و كارهاي متعدد سعي دارد القا كند كسي كه اين فيلم را برنامه را تماشا مي‌كند حتما جهت‌گيري سياسي‌اش با سازمان يكي است! در واقع سازمان مي‌خواهد اين جهت‌گيري سياسي را به مخاطبانش القا كند.

هرچند سیاسی شدن برنامه های هنری و ورزشی توسط روزنامه ها و رسانه های اصلاح طلب صورت می گیرد و آنها با حاشیه سازی برای این برنامه ها در پی بهره برداری از فضای سیاسی ایجاد شده هستند این کارشناس جامعه شناس، صدا و سیما را صد در صد سیاسی دانسته است!: متاسفانه صداوسيما يك رسانه كاملا سياسي است، صددرصد سياسي و به هيچ وجه نمي‌خواهد اين تفكيك را انجام دهد كه نبايد اين نگاه سياسي را به مردم حقنه كرد. طبيعي است كه مخاطبان هم در مقابل اين قضيه، سياسي برخورد مي‌كنند.

هنوز پروژه های فتنه گران در برخورد با برنامه های غیرسیاسی صدا و سیما در فتنه 88 فراموش نشده و در یکی از موارد برنامه 90 مورد سواستفاده این دسته از آشوبگران قرار گرفته بود. در پیامک هایی که از طریق آنها منتشر شد از مردم خواسته بودند تا به در مسابقه پیامکی 90 به گزینه خاصی رای دهند تا بدین صورت اتحاد خود را اعلام کنند. 

این روش بار دیگر در قضیه برنامه خندوانه ادامه یافت و فعالین اصلاح طلب در شبکه های اجتماعی از مردم می خواستند تا به خاطر اینکه امین حیایی در فیلم قلاده های طلا بازی کرده به امیر مهدی ژوله رای دهند. آنها در ادامه تصاویری را از ژوله و محمد خاتمی منتشر کردند تا به این دوقطبی سازی سیاسی فضای هنری بیشتر دامن بزنند. با این حال معیدفر مسئولان صدا وسیما را مقصر این بازی جلوه داده و فعالیت ها و اقدامات دوستان اصلاح طلب خود را مبرا در این قضیه می داند. او در توهین آشکار صدا وسیما را رسانه فاسد خطاب کرده:  شبكه نسيم و شبكه اچ دي، جزو شبكه‌هايي هستند كه از سياست فارغ بودند. اما جديدا سريال‌ها و برنامه‌هايي در اين شبكه‌ها پخش مي‌شود كه كاملا اين شبكه‌ها را سياسي كرده است. انگار مديران سازمان نمي‌توانند بي‌طرفي خود را حفظ كنند. به نظر من مسئولان سازمان صداوسيما بايد اجازه دهند آنهايي كه با سازمان نيستند و خط مشي آن را قبول ندارند، باز هم مخاطب سازمان باقي بمانند. به نظر من برخورد مردم در اين زمان‌ها، محصول و نتيجه رفتار خود رسانه فاسد است. رسانه‌اي كه خودش مشكل دارد و نماينده جريان خاص است و مي‌خواهد اين جهت‌گيري را در مغز همه مخاطبانش فرو كند. همين ماجرا، ناخودآگاه عكس‌العمل‌هايي را در مخاطبان به وجود مي‌آورد. شايد الان اين دو شبكه مي‌توانستند افرادي را از طيف‌هاي مقابل هم جذب كنند اما سازمان چون صبر و تحمل ندارد و به نظر من مسئولانش مريض سياسي هستند، خودشان اين حساسيت‌هاي سياسي را دامن مي‌زنند. براي همين واكنش مخاطبان هم همين طور مي‌شود. 

سواستفاده اصلاح طلبان از تجمع ها و گردهمایی های اجتماعی امر تازه ای نیست و آنها این عرصه ها را محل مناسبی برای پیگیری اهداف خود می دانند. مناسبت هایی مانند 22 بهمن، روز قدس و نماز جمعه از جمله ی آنها بود که پیش از این مورد سواستفاده فتنه گران قرار گرفت و پس از آن تشیع پیکر شهدای غواص، مرتضی پاشایی و اخیرا برنامه خندوانه را مکان مناسبی برای زورآزمایی و یارکشی سیاسی دیده اند. این اقدامات با نزدیک شدن به انتخابات توسط این طیف روند خطرناکتری به خود خواهد گرفت. 

معیدفر، که به خاطر اظهارات و کارنامه غیرقابل قبولش در سال 88 از دانشگاه تهران بازنشسته شده بود، بار دیگر در مقام منتقد اجتماعی وارد کارزار رسانه ای شده و مردم ایران را داری عقده هایی دانسته که سعی می کنند در هر فرصتی آن را بروز دهند: خواسته‌هايشان مثل عقده در دل‌شان مي‌ماند و جايي سر باز مي‌كند. اين عقده‌ها جايي بهانه‌اي پيدا مي‌كنند و بيرون مي‌ريزند. در واقع خواسته‌هايشان را به اين شكل نشان مي‌دهند.

وی همچنین شادی های صورت گرفته بعد از پیروزی های ورزشی را به سیاست ربط می دهد و علت خروج مردم و شادی آنها را نتیجه سرکوب خواسته های سیاسی ارزیابی کرده است: اين قشر به بهانه تشييع مرتضي پاشايي به خيابان‌ها مي‌ريزند يا به بهانه خوشحالي بعد از فوتبال اين كار را انجام مي‌دهند. اينها علائمي است كه نشان مي‌دهد متاسفانه اين جهت‌گيري‌هاي سياسي در جامعه ما شديدا سركوب مي‌شوند و چون اين اتفاق مي‌افتد در جاهاي مختلف به اشكال مختلف خودشان را نشان مي‌دهند.

فرهنگ نیوز






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها