محتوا محتوا

آنروی ییلاقات مصفاو زیبای ده بالا؛

سرمای تلخ در خوش آب و هوای ترین روستای یزد؛ مردم روستای ده بالا گاز ندارند


مردم روستای ده بالا هنوز از نعمت گاز طبیعی برخوردار نبوده و از مشکلات بسیاری رنج می‌برند؛نبود شبکه گازرسانی در این منطقه کوهستانی، زمستان های این روستا را غیرقابل تحمل و طاقت فرسا کرده است و مردم مجبور هستند با استفاده از نفت و بخاری های نفتی و کپسول گاز، سرمای زمستان را پشت سر بگذارند.

به گزارش خبرنگار صبح تفت، «ده بالا»، نام منطقه ای در دل کویر است که کمتر یزدی وجود دارد که نه تنها نام آن را نشنیده باشد بلکه به این منطقه نیامده باشد.

روستاي ده بالا، از روستاهاي ييلاقي و خوش آب و هواي شهرستان تفت به شمار مي‌رود. چشم‌انداز کوهستاني روستا، ييلاقات خرم و گسترده، باغات انبوه و مصفاي گردو، بادام، سيب و ديگر ميوه‌ها، همراه با چشم‌اندازهاي دشت‌هاي وسيع و سرسبز و انواع گلستان‌هاي زيباي گل سرخ (محمدي) جذابيت‌هاي ويژه‌اي به آن بخشيده‌اند. ترکيب زيباي رنگ‌هاي دلربا و عطرهاي فرح بخش، جذابيت‌هاي طبيعي روستاي ده بالا را دو چندان کرده است.

ده بالا که معروف ترین و خوش آب و هوا ترین ییلاق در شهرستان تفت استان یزد است، با باغ ها و مزارع خرم و پر طراوت و درختان میوه و چشمه سارهای متعدد خود، نخستین ییلاق خوش آب و هوا در مسیر تفت به میانکوه به شمار می رود و در کتب تاریخی هم از آن به نام هدش، یاد شده است

اما آب و هوای خنک و دل انگیز در گرمای فصل تابستان کویر روی دیگری دارد که آن سرمای طاقت فرسا در زمستان است؛ در اين منطقه به علت بالا بودن ميزان ريزش نزولات جوي مخصوصا به شکل برف در فصل زمستان هوا بسیار سرد و زندگی برای اهالی این منطقه سخت کرده است.

فصل زمستان و به دنبال آن بارش برف و باران، بهترین تحفه آسمانی خداوند برای بندگان که سبب خوشحالی آن‌ها می‌شود، طعم تلخ و سوزناکی برای مردم ده بالا دارد، طعم تلخ زمستان‌های بی گاز و بخاری.

مردم روستای ده بالا شهرستان تفت زمستان‌های سختی را می‌گذرانند به‌طوری‌که سردی هوای این منطقه به حدی است که در برخی از روزهای زمستان دمای هوا به 25 درجه زیر صفر نیز می‌رسد ولی مردم این روستا از نعمت گاز محروم‌اند.

با وجود اینکه گاز یکی از نیازهای اساسی و زیربنایی در هر شهر و روستا محسوب می‌شود اما مردم روستای ده بالا هنوز از نعمت گاز طبیعی برخوردار نبوده و از مشکلات بسیاری رنج می‌برند؛نبود شبکه گازرسانی در این منطقه کوهستانی، زمستان های این روستا را غیرقابل تحمل و طاقت فرسا کرده است و مردم مجبور هستند با استفاده از نفت و بخاری های نفتی و کپسول گاز، سرمای زمستان را پشت سر بگذارند.

 

«حسن آخوندیان» یکی از اهالی ده بالا در این رابطه می گوید: این روستا منطقه ای ییلاقی است که اکثر مردم استان یزد در فصل بهار و تابستان از آب و هوای خوش  آن استفاده می کنند؛ اما زندگی در فصل زمستان که فقط اهالی این روستا در منطقه هستند، سخت و مشقت بار است.

وی ادامه می دهد: همه مردم استان یزد از این روستا استفاده می کنند و مسئولان باید توجه ویژه ای به این منطقه داشته باشند، امروز اکثر مناطق روستایی تفت از نعمت گاز برخوردار است؛ امیدواریم به این روستا هم توجهی شود.

آخوندیان، جاده این روستا را از دیگر مشکلات جدی منطقه بیان می کند و می گوید: مسیر دسترسی به این روستا به خاطر دو طرفه بودن و ترافیک بالا بخصوص در ایام تعطیلات و تابستان مشکلات زیادی را ایجاد می کند و رانندگی در این جاده واقعا خطرناک است.

 

آغاز گازرسانی به روستای ده بالا در دهه فجر

بخشدار مرکزی تفت در رابطه با گازرسانی به این روستا می گوید: عملیات انتقال خط تغذیه گاز از مسیر مهریز به روستاهای ده بالا و طزرجان و احداث ایستگاه های تقلیل فشار در چند روز آینده به برکت ایام الله دهه فجر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه تشریفات قانونی مناقصه و انتخاب پیمان کار برای اجرای خط تغذیه با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد تومان انجام شده است، می افزاید: اجرای شبکه های داخلی پلی اتیلن روستاهای دهستان شیرکوه (ده بالا و طزرجان) ابتدای سال 97 آغاز می شود.

 

دو بانده سازی جاده ده بالا نیازمند 10 میلیارد تومان اعتبار

رئبس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای تفت در رابطه با دو بانده سازی جاده کوهستانی ده بالا-طزرجان می گوید: این جاده، جاده فرعی محسوب می شود که بنابرشرایطی خاص ییلاقی بودن و گردشگرپذیر بودن قرار است به دو مسیر جداگانه رفت و برگشت تبدیل شود.

«غلامرضا فلاح» با بیان اینکه در سالجاری دو بانده سازی کل این مسیر از محل اعتبارات ملی در دستور در کار قرار دارد، ادامه می دهد: کل طول این مسیر 16 کیلومتر است که هنوز اعتبار کافی برای انجام دو بانده سازی آن تخصیص نیافته است.

رییس اداره راهداري تاکید می کند: عملیات اجرایی تنها در مجموعاً 6 کیلومتر ورودی این جاده از خروجی شهر تفت تا ورودی بام تفت به صورت دو مسیر 3 کیلومتری انجام شده که 3 کیلومتر آن آسفالت ریزی شده و 3 کیلومتر آن خاک برداری و انفجار صورت گرفته است و به علت پرداخت نشدن مطالبات پیمانکار در این همین مرحله باقی مانده است.

فلاح، میزان اعتبار مورد نیاز برای دو بانده سازی کل طول 16 کیلومتر را حدود 10 میلیارد تومان پیش بینی و خاطرنشان می کند: پیمانکار توانایی و ظرفیت انجام پروژه را درکمترین زمان دارد اما مشکل اصلی روند کند اجرایی پروژه کمبود اعتبار است.

انتهای پیام/م*




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.