ID : 38063710
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان یزد:

احساس ناکامی خانواده‌ تک فرزند در جامعه/ فرصت همدلی از تک فرزند دریغ می‌شود


فاطمه محمدی گفت: خانواده‌های تک فرزند با بازخورهایی که از جامعه می‌گیرند دائما به خاطر تصمیمی که داشتند احساس ناکامی و ناراحتی دارند.

فاطمه محمدی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص آسیب‌های تک فرزندی برای فرزند، خانواده و جامعه گفت: گاهی اوقات براساس شرایط کاری و وضعیت موجود تک فرزندی انتخاب خود خانواده‌ها است، گاهی به دلیل سختی‌هایی که فرزند اول برای آنها به همراه داشته به تک فرزندی اکتفا می‌کنند و برخی زوجین نیز تحت هیچ شرایطی امکان فرزندآوری برای آنها وجود ندارد.

وی ادامه داد: اکثر والدین از آسیب‌هایی که تک فرزندی به همراه دارد مطلع هستند و با این حال دلیل تک فرزندآوری هر چه باشد بیشتر اوقات احساس گناه برای والدین به همراه دارد و دائم مردد هستند چرا که این فرهنگ قبلا در جامعه وجود نداشته و با بازخورهایی که از جامعه می‌گیرند دائما به خاطر تصمیمی که برای تک فرزندی داشتند احساس ناکامی و ناراحتی دارند.

کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان یزد گفت: یکی از آسیب‌هایی که تک فرزندی برای والدین به همراه دارد این است که با بزرگ شدن فرزند و دور شدن او از خانواده به دلایل متعدد از جمله تحصیل، ازدواج و ... به دلیل وابستگی که وجود دارد والدین تحت فشار قرار گرفته و دائم نگران فرزند هستند همچنین با پیر شدن والدین نیز یک فرزند چنانچه دور از والدین هم نباشد به دلایل مشغله کاری و موقعیتی که در آن قرار دارد ممکن است نتواند آنها را یاری و پرستاری کند و تحت فشار قرار می‌گیرد.

محمدی افزود: فرزند نیز به دلیل وابستگی که به والدین دارد و همچنین نوع تربیتی که برای او وجود داشته و دور نگه داشتنش از جامعه برای حفظ او از خطرات، ارتباطات کمی با دیگر افراد جامعه برقرار می‌کند و کم کم به سمت انزوا می‌رود و از مهارت‌های اجتماعی لازم برخوردار نمی‌شود که آسیب‌های اجتماعی زیادی به همراه دارد.

این کارشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: با اینکه بهره‌مندشدن از شرایط و امکانات زیادی که والدین فراهم می‌کنند ازمحاسن تک فرزندی محسوب می‌شود اما گاهی اوقات این موضوع موجب افزایش توقع و انتظار غیر واقعی والدین از فرزند می‌شود بدین صورت که والدین نسبت به شرایطی و امکاناتی که فراهم کردند و در مقابل برآورده نشدن انتظاراتشان فرزند را تحت فشار قرار می‌دهند که موجب آسیب برای فرزند است.

محمدی افزود: معمولا خانواده‌ها به دلیل شرایط ضعیف مالی تصمیم می‌گیرند یک فرزند داشته باشند اما زیاده خواه شدن فرزند و فراهم آوردن تمام شرایط و امکانات برای او هزینه‌های زیادتری را حتی نسبت به خانواده‌هایی که چند فرزند دارند ممکن است به همراه داشته باشد و علاوه بر این تامین سریع نیازهای تک فرزند در خانواده، او را در آینده دچار آسیب‌های زیادی خواهد کرد.

وی عنوان کرد: از آنجا که تک فرزندان معمولا از مهارت‌های اجتماعی پایینی در جامعه برخوردار هستند و چگونگی برخورد و رفتار در شرایط مختلف را یاد نگرفتند شخصیت شکننده‌ای دارند و با کوچکترین خطری احساس ناراحتی و نگرانی ‌می‌کنند و با توجه به نظم و چیدمانی که همیشه در زندگی آنها وجود داشته با تغییر این شرایط و موقعیت نمی‌توانند آن را مدیریت کنند.

کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان یزد گفت: تک فرزندان به دلیل نحوه تربیت و دور ماندن از جامعه فرصتی برای همدلی با دیگران را پیدا نمی‌کنند و در واقع همدلی را یاد نمی‌گیرند و معمولا نمی‌توانند خودشان را جای دیگران را بگذارند و موقعیت و شرایط دیگران را درک نمی‌کنند و همچنین در آینده نیز به دلیل نداشتن خواهر و برادر و عدم استفاده از راهنمایی و کمک آنها، احساس بی پشتوانه بودن به آنها دست می‌دهد.

محمدی با بیان اینکه اثرات اجتماعی تک فرزندی شاید بیشتری از اثرات فردی باشد، گفت: وجود خانواده‌های تک فرزند موجب می‌شود که در آینده با جمعیت زیادی از افراد سالمند مواجه باشیم که با توجه به عدم پیش بینی شرایط و امکانات لازم در جامعه، کسی برای نگهداری از آنها وجود نداشته باشد و تک فرزندان نیز به دلیل مشغله‌ای که دارند نمی‌توانند از عهده این کار بیایند و جامعه و فرزندان دچار آسیب زیادی خواهد شد.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.