آخرین بازمانده تولیدکننده پتو در استان یزد در آستانه تعطیلی/ سرنوشت نامعلوم 180 کارگر کارخانه نیلگون یزد
یک تولیدکننده پتو در استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با گلایه از وضعیت اقتصادی موجود اعلام کرد: به دلیل تشدید مشکلات کارخانه، به احتمال زیاد نهایتا تا آخر سال بیشتر دوام نمی آوریم و بالاجبار تولید متوقف و تعطیل می شود.
سید احمد حسینی پور مدیرعامل کارخانه نیلگون یزد در توضیح دلایل تعطیلی کارخانه گفت: کارخانه نیلگون از سال 83 فعالیت خود را شروع کرده و با داشتن 180 کارگر در زمینه تولید پتو فعال است اما در شرایط اقتصادی بوجود آمده به سختی کار می کند و میزان تولیدات به شدت کاهش یافته است
وی با اشاره به افزایش فشارهای مالیاتی دولت اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات این واحد تولیدی، میزان بالای بار مالیاتی است به طوری که در شرایط بد اقتصادی موجود که تولید سودی ندارد؛ حتی به هزینه اخراج کارگران هم که شده باید مالیات های سنگین را پرداخت کرد. اکنون به هیچ عنوان سود تولید جوابگوی هزینه های تولید، مالیات ها و حقوق دولتی مثل هزینه آب و برق و ... نیست.
حسینیپور قاچاق و واردات بی رویه را یکی دیگر از مشکلات این صنعت دانست و ادامه داد: بیش از 90 درصد از پتوهای موجود در بازار وارداتی و قاچاق هستند. درهای کشور به روی اجناس قاچاق و وارداتی باز است و حجم بسیار بالای قاچاق پتو بدون هیچ کنترل و مشکلی وارد کشور می شود و مشخص نیست که چه افرادی بدون پرداخت مالیات و حقوق گمرکی اقدام به چنین کاری می کنند.
این صنعتگر اظهار داشت: عده ای از واردکنندگان رول های پتوی بافته شده را در حجم بالا وارد می کنند و در مناطق آزاد پس از برش، دوخت و بسته بندی وارد بازار می کنند و تنها یک درصد کار را در کشور انجام می دهند و به این صورت بر سر مسئولین و کشور کلاه می گذارند.
حسینیپور با اشاره به تعطیلی گسترده واحدهای صنعتی در کشور اذعان داشت: زمانی در ایران بیش از 700 کارخانه تولید پتو وجود داشته است که به مرور تعطیل شده اند و اکنون تنها 8 کارخانه تولیدکننده پتو فعال باقی مانده اند که از این تعداد سه کارخانه در یزد است اما متاسفانه همین تعداد محدود نیز در فروش محصولات خود با مشکل مواجه هستند.
وی با اشاره به کیفیت بالای پتوی ایرانی اذعان داشت: در حالی که کیفیت پتوی ایرانی بسیار بالا است اما اکثر پتوهای خارجی موجود در بازار کیفیت مناسبی ندارند وتقریباً یک بار مصرف هستند وحتی از نظر بهداشتی نیز مشکل دارند چرا که اغلب مشخص نیست از چه مبادی به کشور وارد میشوند اما بازهم مردم جنس خارجی را به جنس ایرانی ترجیح میدهند که این موضوع نیز به فرهنگ خرید ایرانیان بر میگردد.
حسینیپور اذعان داشت: هزینههای تولید در ایران بالا است و همین موضوع باعث افزایش قیمت تمام شده کالا شده و توان رقابت را از تولیدکنندگان میگیرد در واقع از نظر قیمتی نمی توان با مشابه خارجی رقابت کرد.
این فعال اقتصادی در خصوص دریافت تسهیلات رونق تولید اظهار کرد: بعد از حدود شش ماه پیگیری و رفت و آمد بین سازمان های مختلف برای دریافت وام به بانک معرفی شدیم اما اکنون بانک بعد از این همه درگیری همکاری نمی کند و به بهانههای مختلف از دادن وام امتناع میکند.
حسینپور با بیان این که اعطای تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی مصوبه هیئت دولت است اظهار داشت: متاسفانه در شرایط امروز؛ کسی با تولید همراهی نمی کند و برای آن قدمی بر نمی دارد و برخلاف آن چه گفته میشود؛ اقدامات بیشتر در جهت واردات، بورس بازی و کارهای کاذب است. اکنون شرایط به گونهای رقم خورده که دیگر کسی حاضر به تاسیس و راه اندازی کارخانه و ایجاد زمینه اشتغال برای جوانان نیست.
وی اظهار داشت: بانک ها در اعطای تسهیلات به واحدهای تولید همکاری لازم را ندارند و این موضوع خود حاکی از آن است که بانک ها در سال های اخیرا به سمت بنگاه داری و بازار مسکن حرکت کرده و شرایط بد و نامطلوبی را برایخ ود بوجود آورده اند.
حسینیپور در خصوص آینده تولید در کشور گفت: با توجه به حجم بالای واردات و قاچاق و همچنین فرهنگ مصرفی مردم اگر شرایط این گونه باشد وضعیت روز به روز بدتر میشود و کارخانجات رو به تعطیلی میروند همان گونه که تا به امروز تعطیل شدهاند.
وی با اشاره به عدم هماهنگی دستگاههای مختلف برای رفع مشکلات اقتصاد کشور گفت: باید برای تولید یک فکر اساسی کرد چرا که صنعت و تولید در کشور به مرحله بسیار بدی رسیدهاند. باید طوری عمل شود که اگر شرایط صادرات وجود ندارد حداقل تولیدات داخلی را بتوان در داخل کشور بفروش برسانیم.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
- تورم تک رقمی و رکودی که سفرههای مردم را کوچکتر کرد
- سایه سنگین رکود صنعت ساختمان بر بخش معدن/ معدنکارانی که معادن خود را رها می کنند
- ولخرجی دولتی!
- افزایش شکاف طبقاتی میان یزدی ها تحفه 2 سالِ اول دولت تدبیر!
- صنعت حال خوبی ندارد/ تعطیلی کارخانجات بحرانهای اجتماعی را به دنبال خواهد داشت
- افزایش 91/5 درصدی برقراری بیمه بیکاری کارگران یزدی در دولت روحانی