ارادهای برای مدیریت قیمت گوشت در مسئولان یزد نیست/واردات؛ تامین کننده بیش از 85درصد دام استان
رئیس اتحادیه صنف قصابان استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با میزان افزایش قیمت گوشت در سالجاری گفت: قیمت گوشت گوسفند از اول سال گذشته تا پایان سال افزایش چندانی نداشت اما در ماه های دی، بهمن و اسفند با افزایش 10 درصدی به 39هزار تومان به ازای هرکیلوگرم رسید.
«حسین حاجی زینلی» افزود: قیمت گوشت گوسفند در فروردین و اردیبهشت سالجاری با افزایش دوباره 12 درصدی به مبلغ 42 هزار تومان به ازای هر کیلو رسید و در خرداد و تیرماه سالجاری با افزایش دوباره 15 درصدی به 46 تا 48 هزار تومان رسیده است.
وی صادرات دام زنده را علت اصلی افزایش تصاعدی قیمت گوشت بیان و اذعان داشت: متاسفانه مشخص نیست با چه سیاستی ممنوعیت صادرات دام سبک برداشته می شود؛ متاسفانه در اواخر سال گذشته با مجوز ناگهانی صادرات قیمت گوشت در بازار داخلی افزایش یافت.
این فعال اقتصادی، رشد قیمت نهادهای دامی را از علل دیگر افزایش قیمت گوشت دانست و گفت: افزایش سرسام آور قیمت جو، یونجه و کاه نیز قیمت بازار دام و گوشت را با افزایش مواجه کرد
وی ادامه داد: حتی الان که در فصل تولید و برداشت نهاده های دامی هستیم قیمت آن افزایش یافته است که مستقیماً بر روی بازار دام تاثیر خواهد گذاشت.
وی اضافه کرد: الان در تیر ماه قرار داریم؛ همیشه تیر و آغاز تابستان فصل اوج ورود دام به بازار و کاهش قیمت بوده است اما در چند روز اخیر هم بازار خرید و فروش داغ تر شده است و هم قیمت روند صعودی داشته است.
حاجی زینلی در رابطه با پیش بینی خود از آینده بازار دام و گوشت گفت: اگر دولت نظارتی بر روی قیمت های نهاده ها دامی نداشته باشد و مجوز صدور دام بی مهابا صادر شود قطعا قیمت گوشت افزایش خواهد داشت.
رئیس اتحادیه صنف قصابان استان یزد در رابطه با وضعیت بازار یزد نیز گفت: بیش از 85 درصد دام مورد نیاز استان یزد برای تامین گوشت از استان های دیگر مانند همدان، فارس، خراسان و اصفهان وارد می شود.
وی ادامه داد: قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفندی در کشتارگاه یزد 47 هزارتومان است که با قیمت 50 هزار تومان به دست مشتری می رسد
رئیس اتحادیه قصابان استان یزد با بیان اینکه بازار گوشت و دام یزد قابل مدیریت است، اذعان داشت: از آنجا که غالب دام استان یزد وارداتی است متاسفانه بازار آن ها بیش از سایر نقاط کشور متلاطم است.
وی اضافه کرد: متاسفانه اراده جدی ای برای مدیریت بازار گوشت استان یزد وجود ندارد؛ مسئولان تنظیم بازار استان یزد بودن توجه به کف بازار و وضعیت آن تصمیم می گیرند و کوچکترین مشورتی با صنف یا سابقه داران این فعالیت ندارند.
«حاجی زینل» گفت: مسئولان یزد یا نمی خواهند یا کم توجهی می کنند چراکه بارها موضوعات و راهکارهایی برای ثبات بازار ارائه کردیم اما مسئولان چشم می گویند و کار خود را انجام می دهند.
انتهای پیام/م*