حضور قابل قبول یزد در نمایشگاه کتاب تهران
به گزارش یزد رسا، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به برپایی غرفه یزد در نمایشگاه کتاب تهران گفت: طبق قاعده ای که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وجود دارد، هرسال به شهری که به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شده یک غرفه جهت معرفی برنامه هایی که سال قبل ارائه کرده و در واقع به واسطه آن به عنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب شده اند، اختصاص پیدا می کند. به عنوان مثال سال گذشته این غرفه در اختیار شهر کاشان بود.
مجید جوادیان زاده افزود: امسال با توجه به اینکه یزد شهر با هویتی بوده و دارای معماری ارزشمندی است، سعی کرده ایم در برپایی غرفه یزد از معماری یزدی بهره مند شویم چون از طرف دیگر ما بحث ثبت جهانی یزد را هم داشتیم، و علاقه داشتیم این موضوع را هم مطرح کنیم و در واقع این برند و نشان با افتخار را ترویج کنیم.
وی بیان داشت: برنامههای انجام شده در نمایشگاه دو بخش بود، بخشی از این برنامه ها در خود غرفه یزد انجام میشد. نشست های کوچک، گفتگو با صاحب نظران، افراد علاقهمندی که قبلاً چیزهایی از یزد شنیده بودند و دوست داشتند بیشتر بدانند، همینطور یزدی هایی که سالها از یزد دور بودند، با دیدن معماری و عنوان یزد به غرفه مراجعه میکردند. در آنجا آثار و محصولاتی که داشتیم از جمله کتابهای که با موضوع یزد انتشار یافته بود در اختیارشان قرار میگرفت.
مدیر کل ارشاد یزد ادامه داد: همچنین برنامه های کوچکی که می شد در غرفه یزد برگزار شود نظیر رونمایی از کتاب چوبی خلاقانه یکی از اعضای باشگاه کتابخوانی صورت گرفت. علاوه بر این از عکس و بیوگرافی بزرگان شهر، علما، روحانیون برجسته، دانشمندان و ادبا برای زینت غرفه یزد استفاده شد.
این مقام مسئول عنوان کرد: بخش دیگری از برنامه هایی که انجام شد در سالن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود. تقریباً هر روز یک برنامه از این دست اجرا شد که در این زمینه می توان به نشست یزدی های مقیم تهران بود با موضوع "یزد؛ پایتخت کتاب ایران" و همچنین نشست هم اندیشی در خصوص برنامه ریزی برای انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب جهان در سال ۲۰۲۲ با حضور افراد صاحب نظر و یزدی های خارج از استان اشاره کرد.
جوادیان زاده در پاسخ به این سوال که امکان انتخاب یزد به عنوان پایتخت جهانی کتاب تا چه اندازه محتمل است گفت: امکانش وجود دارد چون در حال حاضر شارجه امارات این عنوان را دارد. ما قطعا میتوانیم این کار را انجام دهیم ولی یک سری زیرساختهایی نیاز است. ما باید کتابخانه های کوچک و قابل دسترس را در کل شهرمان ایجاد کنیم. باید همگرایی قابل رویتی بین همه دستگاهها و نهادهای دولتی و غیر دولتی ایجاد شود. باید بتوانیم به ناظرین ثابت کنیم که ما این همگرایی را ایجاد کرده ایم. البته یک سری اقدامات دیگر هم باید انجام شود. به عنوان مثال میزان نشر و میزان برنامههای مرتبط با کتاب را باید گسترش دهیم. در مجموع ما برآیند خوبی از حضورمان در نمایشگاه کتاب تهران داشتیم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- وضعیت نامناسب آبهای زیرزمینی در استان یزد
- اختتامیه سومین دوره کتاب سال یزد برگزار میشود
- شعار دهه کرامت امسال،" خدمت کریمانه، مهربانی به رسم اهل بیت(ع)" است
- تجلیل از مفاخر علمی و مشاهیر شهرستان فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
- عکس/ مدیران فقط لوح تقدیر و عکسش را می گیرند
- احتمال جابه جایی سرچشمه خط دوم انتقال آب به یزد/ پیشرفت 35 درصدی پروژه انتقال آب خلیج فارس
- ترویج فرهنگ گردشگری، عامل اصلی رونق این صنعت در خاتم است
- راهیابی 72 اثر به به بخش داوری جشنواره ملی فیلم رضوی یزد