ID : 18212236
نماینده ای در تراز انقلاب اسلامی؛

مرحوم یحیی زاده؛ مردی که رعایت اخلاق انتخاباتی را نصب العین خود قرار داده بود+گوشه هایی از خاطرات


مرحوم یحیی زاده، نماینده سابق مردم تفت و میبد در ساده زیستی زبانزد خاص و عام بود؛ رفتار وی در ایام تبلیغات نهمین دوره انتخابات مجلس، عینیت اخلاق انتخاباتی را نشان می دهد.

به گزارش یزدرسا به نقل از  صبح تفت، قطعا یکی از کلیدی‌ترین عوامل موثر در حضور پرشور و حداکثری آحاد مردم در انتخابات، رعایت «اخلاق انتخاباتی» از سوی تمام عوامل و دست‌اندرکاران دخیل در امر برگزاری انتخابات است.

پایبندی و التزام عملی نامزدان انتخاباتی و عوامل اجرایی انتخابات به قواعد و اصول یک رقابت سالم و اخلاقمدارانه، توصیه اکید و صریح مقام معظم رهبری در تمام انتخابات در ادوار گذشته بوده و از این منظر، ایشان حضور حداکثری مردم در انتخابات را پیگیری کرده‌اند.

مقام معظم رهبری در دیدار با كارگزاران حج در سال 87 با تاکید بر این نکته که «انتخابات بايد در فضاي آرام و با صفا انجام گيرد و دور از تشنّج و درگيري و فضاي نفرت باشد»، اظهار داشتند:  «فضاي خشونت سياسي و تشنّج سياسي و نفرت، به حال انتخابات مضرّ است. يك عدّه را از عرصه حضور در انتخابات بي­زار مي‌كند؛ يك عدّه را دچار ترديد مي­نمايد، دل­ها را مي­ميراند و اميدها را مي­كاهد. من مي­بينم متأسفانه بعضي­ها با اظهارات خود در برخي از اين نوشتجاتي كه منتشر مي­شود، سعي مي­كنند فضاي نفرت را بر جامعه حاكم كنند.»

جنجال‌های بیهوده و جناحی در فضای منتهی به ایام انتخابات و موج تخریب‌های گسترده‌ از سوی طیف‌های مختلف حاضر در صحنه رقابت، آفت جدی و ریشه‌ای در عدم حصول به برگزاری یک انتخابات رقابتی سالم و البته با حضور حداکثری مردم است.

بر این اساس رعایت قواعد و موازین اخلاق انتخاباتی از سوی نامزدان حاضر در میدان رقابت و از سوی هوادارن و سایر فعالان سیاسی و ... می‌تواند به صورت مستقیم بر نتایج انتخابات و میزان حضور مردم در پای صندوق‌های رای موثر و تعیین‌کننده باشد.

رهبر معظم انقلاب نیز طی دیداری با مردم قم در سال 86 ضمن هشدار به نامزدان انتخاباتی به پرهیز از بداخلاقی و اهانت به یکدیگر متذکر شدند: «در انتخابات با كرامت رفتار كنند همه؛ چه آنهايي كه نامزد مي شوند، چه آنهايي كه طرفدار آنهايند، چه آنهايي كه مخالف با بعضي از نامزدها هستند. جناح‌هاي مختلف كشور، بداخلاقي و بدگويي و اهانت و تهمت و اين حرف‌ها را مطلقاً راه ندهند. اين از آن چيزهايي است كه اگر پيش بيايد، دشمن از او خوشحال مي‌شود.»

مرحوم یحیی زاده، نماینده سابق مردم تفت و میبد در ساده زیستی زبانزد خاص و عام بود؛ خاطرات ایشان در مورد ایام ثبت نام و تبلیغات بسیار زیباست که عینیت اخلاق انتخاباتی را نشان می دهد؛ خاطرات مرحوم سید جلال یحیی زاده در آن دوران اوج اخلاص و توجه به نیت کار برای خدا است.

ایشان در بخشی از خاطرات روز 23 بهمن سال 1390 که ایام تبلیغات نهمین دوره انتخابات مجلس بوده است، می نویسند:

جلسه با حضور چند تن از فعالان ستاد انتخاباتی

من ضمن تشکر، تأکید نمودم باید به دنبال مراعات ارزش‌ها باشیم. من(اگر دنیا داشته؛ اگر آخرت) ۸ سال نماینده بوده‌ام و حالا زشت است که برای چند رأی، اخلاق زیر پا گذارم؛ اسراف انجام بدهم؛ آبروی کسی بریزم؛ تخریب کنم و

قرار شد در هفته آینده با همین جمع، جلسه‌ای داشته باشم؛ قرار شد آنها نقطه‌نظرات خود را در مورد فردی به عنوان مسؤول ستاد و همچنین مسؤول نظارت و کنترل جهت جلوگیری از بداخلاقی‌ها [توسّط هواداران] (مسؤول حراست) وبه اینجانب ارایه کنند.

بیم‌ها و نگرانی‌‌ها

امشب هم اخباری شنیدم که مرا به هم ریخت

من همواره بر حضور همه افراد کاندیدا در عرصه و عدم رضایتم به دعوت به انصراف آنها، تأکید داشتم؛ حالا مواجه هستم که فشار برای انصراف … هم افزایش یافته است.

به هر حال اینگونه مسائل موجب شده بود شبی تاریک و غمبار داشته باشم. ازجمله شب‌هایی بود که با تمام وجود، با تمام و کمال میل، پسندیده‌ترین چیز را برای خودم، مرگ می‌دانستم! شاید در طول عمرم، به جز شب‌های عملیّات، هیچ گاه این قدر منتظر مرگ نبودم و برای آن، لحظه‌شماری نمی‌کردم؛ البته در آن عرصه و در آن مواقع، توقّع و انتظارم بیشتر مرگ سرخ و شهادت در راه خدا بود و حالا، هرجور مرگی که پیش آید و نوع آن خیلی برایم ملاک نیست!

راستی گاهی مرگ چقدر ارزشمند است و گاهی مرگ چه هدیه و تحفه بی‌بدیلی است!

 

مرحوم یحیی زاده همچنین در خاطرات 23 دیماه سال 1390 آورده اند:

شکر بر عدم توفیق!

اربعین غمبار حسینی تسلیت باد.

صبح اصلاً از خانه بیرون نرفتم. حضور در مراسم عمومی (مثل مراسم اربعین مصلی یا شهیدیه که مراسم معظمی است) بدون دعوت خاص در این ایّام نزدیک به انتخابات، صرفاً تبلیغاتی و ریاکارانه می‌دانم و از آن به شدّت متنفّرم! من حتی شرکت در برنامه‌های دیشب که همگی با دعوت‌های متعدّد بود، کُرهاً و برخلاف میل پذیرفتم و البته دعوت‌های دیگری مثل شرکت در برنامه‌ای که آموزش و پرورش … برگزار می‌کند و چند هزار نفر شرکت می‌کنند، نپذیرفتم و شرکت نکردم.

به هر حال صبح… در تنهایی با زیارت اربعین و عاشورا، حال کردم و خدا را بر این توفیق و عدم توفیق در حضور برنامه‌های عمومی شکر کردم!

 

آری شاید کمتر کسی مثل یحیی زاده  پیدا بشود که در همه کارهایش، معیار خدا باشد!

انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.