ID : 1233409
کار‌شناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد:

یزدی ها دوبرابر استانداردنمک مصرف می کنند/راهکار؛حذف نمک پاش از سفره واستفاده از چاشنی‌جایگزین


کار‌شناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: متاسفانه مصرف تقریبا دو برابر نمک توصیه شده برای فرد بزرگسال می‌تواند از عوامل بالا بودن فشار خون در استان یزد باشد.

به گزارش یزد رسا، کار‌شناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: متاسفانه مصرف تقریبا دو برابر نمک توصیه شده برای فرد بزرگسال می‌تواند از عوامل بالا بودن فشار خون در استان یزد باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد یوسف نقیایی با اشاره به هفته آموزش همگانی تغذیه با شعار «کاهش مصرف نمک و روغن» افزود: با توجه به ارتباط بین مصرف بیش از حد نمک و افزایش فشار خون، آموزش همگانی به عموم مردم به منظور کاهش مصرف و استفاده از جانشین‌های مناسب انجام می‌شود.

وی بیان کرد: مقدار توصیه شده نمک برای یک شخص بزرگسال کمتر از ۶ گرم در روز است در حالی که متاسفانه این رقم در یزد تقریبا دو برابر است که می‌تواند از عوامل بالا بودن فشار خون در این استان باشد.

وی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مصرف نمک را حذف نمک پاش از سفره غذایی و عدم استفاده از مواد غذایی با نمک بالا مانند شور‌ها و کاهش مصرف مواد غذایی حاوی نمک از جمله خیارشور، کنسرو‌ها، فراورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس دانست.

نقیایی همچنین گفت: جایگزینی بعضی از چاشنی‌های سالم‌تر مانند ترشی‌ها و آبلیمو می‌تواند به عنوان طعم دهنده مناسب منجر به کاهش مصرف نمک شود.

وی ادامه داد: در این هفته همچنین بر کاهش مصرف روغن تاکید می‌شود که با توجه به ارتباط مصرف چربی‌ها با بیماری های قلبی عروقی و افزایش وزن و چاقی می‌بایست میزان مصرف انواع روغن‌ها و چربی‌ها را کاهش داد.

این کار‌شناس تغذیه تصریح کرد: همچنین استفاده از برخی روغن‌ها مانند روغن‌های حیوانی می‌تواند منجر به افزایش کلسترول خون و ارتباط مستقیمی با بیماری های قلبی عروقی داشته باشد که استفاده از روغن مناسب می‌تواند راهکار خوبی برای این امر باشد.

وی در این زمینه توصیه کرد: به حداقل رساندن مواد غذایی سرخ کردنی، کاهش مصرف مواد غذایی چرب از جمله فراورده‌های غذایی و فست فود‌ها، استفاده از مواد غذایی کم چرب مانند شیر و لبنیات کم چرب برای کاهش مصرف روغن موثر است.

وی مهم‌ترین روغن های مناسب برای کاهش کلسترول خون و سلامت قلب را روغن‌های کانولا، زیتون و هسته دانه انگور عنوان کرد که می‌تواند منجر به افزایش HDL و کاهش LDL شود.

این کار‌شناس مسوول تغذیه در مورد برنامه‌های این هفته در استان به برگزاری انواع جشنواره‌های غذای سالم و همایش‌های تغذیه‌ای، اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق صدا و سیما و تهیه بنر و استقرار در سهرشتان‌ها و مرکز استان اشاره کرد.

 

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.