ID : 850273
برگزیدگان اسکار معرفی شدند

"آرگو" ؛ "عقده ی آمریکا در طبس" بهترین فیلم اسکار شد!


"آرگو" که نامزد دریافت اسکار در 7 بخش مختلف بود، که به موضوع واقعه گروگانگیری و تلاش 444 روزه دولت آمریکا برای خارج کردن اعضای سفارت از ایران و واقعه طبس می پردازد، سرانجام جایزه بخش بهترین فیلم را به نام خود کرد تا همه پیش‌بینی های درباره سیاسی بودن این رویداد سینمایی محقق شود.

به گزارش یزد رسا، مراسم جوایز اسکار بامداد امروز برگزار شد و برگزیدگان خود را شناخت. برندگان اسکار در ادامه را بشناسید: 

بازیگر نقش مکمل مرد 
 
کریستوف والتس برای فیلم "جانگوی رها شده" به عنوان برنده انتخاب شد. او یک بار دیگر برای بازی در فیلم "بیشرف های لعنتی" اثر تارانتینو در سال 2009 همین جایزه را گرفته بود. 

رقبای او در این بخش رابرت دنیرو برای بازی در فیلم "کتابچه بارقه امید"،  تامی لی جونز برای فیلم "لینکلن"، آلن آرکین برای فیلم "آرگو" و فیلیپ سیمور هافمن برای فیلم "مرشد" بودند.  

فیلم کوتاه انیمیشن 

"مرد کاغذی" اثر جان کارس به عنوان برنده انتخاب شد. 

در این بخش "آدام و سگ"، "گوآکامول تازه" اثر پس، "سر بالای پاشنه" اثر تیموتی ریکارت و فودلا کرونیون اورایلی، "مگی سیمپسون در طولانی ترین دوره پیش دبستانی" اثر دیوید سیلورمن بودند. 

فیلم بلند انیمیشن 

" شجاع" از والت دیزنی و پیکسار به کارگردانی برندا چاپمن به عنوان برنده انتخاب شد. 

دیگر نامزدهای این بخش شامل "دزدان دریایی! دار و دسته ناجورها" ساخته متیو باک، "پارانورمن" ساخته سام فیل و کریس باتلر، " رالف خرابکار" از کمپانی والت دیزنی به کارگردانی ریچ مور و 

" فرانکن وینی" ساخته تیم برتون بودند. 

"شجاع" داستان یک شاهزاده خانم جوان به نام مریدا را روایت می کند. او در قرن دهم میلادی در اسکاتلند زندگی می کند و دختر پادشاهی به نام فرگوس و همسرش ملکه الینور است. مریدا برخلاف آموزه های مادرش، اعتقادی به رفتارهای سلطنتی و رسمی ندارد و دوست دارد تا تیراندازی و سوارکاری را بیاموزد. این انیمیشن با فروش 238 میلیون دلاری خود پرفروش ترین محصول انیمیشن سال بود. 

فیلمبرداری 

در این بخش کلودیو میراندا برای فیلم "زندگی پای" به عنوان برنده انتخاب شد. 

رقبای او در این بخش شیموس مک گاروی برای فیلم "آناکارنینا "، روبرت ریچاردسون برای فیلم "جانگوی رها شده "، جانوز کامینسکی برای فیلم "لینکلن" و راجر دیکینز برای فیلم "اسکای فال" بودند. 

جلوه های تصویری 

بیل وستون هوفر، گیوم راچرسون، اریک –ژان دی بوئر و دونالد الیوت برای "زندگی پای" جایزه اسکار را دریافت کردند. 

رقبای آن ها در این بخش "انتقامجویان"، "هابیت: یک سفر غیرمنتظره"، "سفیدبرفی و شکارچی" و "پرومته" بودند. 

طراحی لباس 

ژاکلین دوران برای  "آنا کارنینا" جایزه اسکار را گرفت. 

رقبای او در این بخش "بینوایان"، "لینکلن"، " آینه، آینه" و "سفید برفی و شکارچی" بودند. 

چهره پردازی 

لیزا وستکات و جولی دارتنل برای «بینوایان" جایزه این بخش را دریافت کردند. 

"هابیت: سفری غیر منتظره" و "هیچکاک" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

فیلم کوتاه 

شان کریستنسن برای "ساعت منع عبور و مرور" جایزه این بخش را گرفت. 

"اسد" ، "پسرهای بزکشی"، "مرگ یک سایه" و "هنری"( Henry) دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

مستند کوتاه 

"Inocente" اثر شین فیلن و آندرآ نیکس فاین 

"نقطه کلیدی"، "دوشنبه‌ها در رسین"، "قلب باز" و "رستگاری" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

مستند بلند 

"در جستجوی شوگرمن" ساخته مالک بندالجلول عنوان برنده این بخش را دریافت کرد. این فیلم سوئدی درباره یک خواننده موسیقی راک و فوک آمریکایی در دهه شصت است که در اواسط دهه هفتاد در آفریقا به شهرت رسید، اما به دلیل انزوای خودخواسته همه او را مرده تصور می کردند. 

"پنج دوربین شکسته" ساخته عماد برناط ، "دروازه‌بانان" ساخته درور موره، "چگونه با وجود طاعون زنده بمانیم" ساخته دیوید فرانس و"جنگ نامرئی" ساخته کربای دایک دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

بهترین فیلم خارجی زبان 

"عشق" به کارگردانی میشاییل هانکه از اتریش به عنوان برنده این بخش انتخاب شد. این فیلم که درهمه جشنواره های فیلم با استقبال روبه رو شده نخل طلای کن، جایزه گلدن گلوب و سزار بهترین فیلم را در کارنامه اش دارد. "عشق" از تلاش برای حفظ عشق در دوره سخت و طاقت فرسای پیری و حرکت تدریجی به سوی مرگ سخن می گوید. 

"جادوگر جنگ" ساخته کیم نگوین از کانادا، "نه" به کارگردانی پابلو لارین از شیلی، "کان – تیکی" ساخته مشترک اسپن ساندبرگ و یواخیم رونینگ از نروژ و "یک رابطه عاشقانه سلطنتی" به کارگردانی نیکلای آرسل از کشور دانمارک دیگر نامزدهای این بخش هستند.

بی‌توجهی اسکار به مستندهای ضداسرائیلی 

آنچه باعث خوشحالی علاقمندان به سینما شده است، انتخاب فیلم "عشق" به کارگردانی میشاییل هانکه در بخش بهترین فیلم خارجی زبان است. این جایزه سال گذشته به فیلم "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی رسیده بود. فیلم جدید هانکه همانطور که از نامش پیداست به موضوع عشق می پردازد. این فیلم داستان زن و مرد پیری است که هر دو در عرصه موسیقی فعالیت می کنند و حال بیماری زن باعث می شود آنها خاطرات یک عمر را مرور کنند. 

این فیلم محصول مشترک اتریش و فرانسه است. 

اما یک رای دیگر در بخش فیلم بلند مستند بود که می توانست رای بهتری باشد. در این بخش "در جستجوی شوگرمن"  ساخته مالک بندالجلول عنوان برنده این بخش را دریافت کرد. این فیلم سوئدی درباره یک خواننده موسیقی راک و فوک آمریکایی در دهه شصت است که در اواسط دهه هفتاد در آفریقا به شهرت رسید، اما به دلیل انزوای خودخواسته همه او را مرده تصور می کردند. 

ولی انتظار می رفت اسکار به فیلم "5 دوربین شکسته" ساخته عماد برناط فیلمساز فلسطینی توجه کند. این فیلم مستند از فلسطین به دلیل دستگیری سازنده اش در فرودگاه لس آنجلس نیز خبرساز شده بود. این فیلم با یک دوربین معمولی و توسط یکی از روستاییان فلسطین که برای تولد چهارمین بچه اش یک دوربین فیلمبرداری خانگی خرید، در طی چهار سال ساخته شده است. البته اسراییلی های این دوربین را شکستند و این اتفاق هر بار تکرار شد . اسم فیلم هم از همینجا می آید. 

برناط و خانواده اش چند روز پیش برای شرکت در مراسم اسکار راهی آمریکا شده بود که ساعت ها در فرودگاه لس آنجلس مورد بازجویی سخت قرار گرفتند و در نهایت هم با پادرمیانی مایکل مور رئیس بخش مستند اسکار از این بازجویی رهایی یافتند. 

برناط در گفتگویی اعلام کرد: با وجود اینکه این تجربه‌ای ناخوشایند بود، اما این اتفاق هر روز در کرانه باختری فلسطین می‌افتد. بیش از 500 ایست بازرسی، انسداد جاده ها و موانع دیگر وجود دارند که هیچ کداممان از برخورد با آنها در امان نبوده‌ایم. تجربه ما مثالی بسیار کوچک از مسایلی است که مردم ما هر روز با آنها مواجه هستند. 

"دروازه‌بانان" دیگر نامزد این بخش هم درباره شکل‌گیری "شین بت" پلیس مخفی اسراییل است که عقاید 6 نفر از روسای این سازمان خطرناک را جلوی دوربین قرار داده است. 
 
به نظر می رسد اسکار علاقه ای به فیلم های ضداسرائیلی نشان نداده است. البته باید منتظر واکنش و اظهار نظر مایکل مور ماند.

آن هاتاوی با "فانتین" اسکار گرفت 

دیگر برگزیدگان این دوره مراسم اسکار به این ترتیب معرفی شدند: 

صدابرداری 

اندی نلسون، مارک پترسون و سیمون هیس برای "بینوایان" به عنوان برنده اسکار انتخاب شدند. "آرگو"، "زندگی پای"، "لینکلن" و "اسکای فال" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

تنظیم صدا 

در این بخش پر هالبرگ و کارن بکر لندرز برای "اسکای فال" و پل اوتوسن برای "سی دقیقه نیمه شب" به صورت مشترک این جایزه را دریافت کردند. 

دیگر نامزدهای این بخش "آرگو"، "جانگوی رها شده" و "زندگی پای" بودند. 

بازیگر نقش مکمل زن 

در این بخش آن هاتاوی به عنوان برنده اسکار انتخاب شد. او موفق ترین بازیگر سال بود و با وجود بازی کوتاهش در نقش تاثیرگذار فانتین فیلم "بینوایان" توانست جایزه منتقدان، گلدن گلوب، بفتا و انجمن بازیگران آمریکا را به نام خودش کند. 

امی آدامز برای فیلم "مرشد"، سالی فیلد برای فیلم "لینکلن"، هلن هانت برای فیلم "فصل‌ها" و جکی ویور برای فیلم "کتابچه بارقه امید" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

تدوین 

ویلیام گلدنبرگ برای فیلم "آرگو" به عنوان برنده این بخش انتخاب شد. 

تیم اسکوییرز برای فیلم "زندگی پای"، مایکل کان برای فیلم "لینکلن"، جی کسیدی و کریسفین استرادرز برای فیلم "کتابچه امیدبخش" و ویلیام گلدنبرک و دیلان تیچنکو برای فیلم "30 دقیقه نیمه شب" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

بهترین طراحی صحنه 

در این بخش ریک کارتر و جیم اریکسون برای فیلم "لینکلن" اسکار گرفتند. 

دیگر نامزدهای این بخش "آنا کارنینا"، "هابیت: یک سفر غیرمنتظره"، "بینوایان" و"زندگی پای " بودند. 

موسیقی متن 

مایکل دانا برای فیلم "زندگی پای" در این بخش جایزه اسکار را به خانه برد. 

داریو ماریانلی برای فیلم " آناکارنینا"،  الکساندر دسپلت برای فیلم "آرگو" ، جان ویلیامز برای فیلم "لینکلن" و توماس نیو من برای فیلم "اسکای فال" دیگر نامزدهای این بخش بودند. 

بهترین ترانه فیلم 

آدل آدکینس و پل اپوورت برای ترانه "اسکای‌فال" از فیلم "اسکای فال" جایزه اسکار این بخش را دریافت کردند. 

"بینوایان"، "زندگی پای"، "در جست و جوی یخ" و "تد" دیگر نامزدهای دریافت این جایزه بودند. 

"پای" اسکار را برای آنگ لی به ارمغان آورد 

همچنین آنگ لی کارگردان آسیایی سینمای جهان برای کارگردانی فیلم سینمایی "زندگی پای" جایزه اسکار بهترین کارگردانی را دریافت کرد. 

"زندگی پای" که تا این پیشتاز هشتاد و پنجمین مراسم جایزه اسکار است توانست اسکار کارگردانی را برای آنگ لی به ارمغان بیاورد. این فیلم که روایتگر زندگی جوانی هندی و سرگردانی او بر روی اقیانوس است دومین جایزه اسکار کارگردانی برای آنگ لی را به همراه داشت. 
 
میشائیل هانکه برای "عشق"، دیوید او راسل برای "کتابچه بارقه امید"، استیون اسپیلبرگ برای "لینکلن" و بن زیتلین برای "جانوران سرزمین وحشی جنوب" دیگر نامزدهای بهترین کارگردانی اسکار هشتاد و پنج بودند. "زندگی پای" اسکار بهترین فیلم برداری، جلوه‌های وِیژ و بهترین موسیقی متن را نیز از آن خود کرده است.

"آرگو" ؛ "عقده ی آمریکا در طبس" بهترین فیلم اسکار شد!/ تاییدی بر سیاسی بودن جوایز اسکار

در تاریخ سینما تنها سه بار فیلم هایی که کارگردان آنها در بخش کارگردانی نامزد نشده بودند، به عنوان فیلم برتر انتخاب شدند. همین عدم انتخاب بن افلک در میان نامزدهای کارگردانی و بازیگری، موجب شد تا جوایزمختلف ریز و درشت به سوی او روانه شود و موجی از هواداری از او به پا شود.دریافت جایزه گلدن گلاب، جایزه منتقدان و کارگردانان و حتی جایزه انجمن فیلمنامه نویسان در حمایت از موضوع کلیشه ای آن، همه نشان دهنده موجی بود که در حمایت از او به راه افتاده بود.

فیلم "آرگو" که از آن باید به عنوان فیلمی اکشن یاد کرد که هدفش فراهم آوردن همه جاذبه های کشاندن مخاطب به سوی گیشه بود، در عین حال از چاشنی سیاست هم استفاده کرده و با دست گذاشتن روی رگ خواب آمریکایی ها، تلاش کرده تا با فراموش کردن واقعه گروگانگیر و تلاش 444 روزه دولت آمریکا برای خارج کردن اعضای سفارت از ایران و واقعه طبس، تماشاگران آمریکایی را سرمست از پیروزی از سالن های سینما بیرون بفرستد.

حس غروری کاذب که پس از تماشای این فیلم به مخاطبان غربی دست می دهد، آنها را درست در موقعیت جنگ سرد قرار می دهد با این تفاوت که این بار نه تنها جمهوری اسلامی به عنوان هماوردی سیاسی در جایگاه منفی قرار داده می شود بلکه مردم ایران هم که با حالتی خشن و بیرحم تصویر شده اند، در برابر چهره دردمند و دست و پاچلفتی 6 آمریکایی قرار می گیرند که خواستی ندارند جز این که جانشان را نجات دهند. 

به همین دلیل این فیلم را بسیاری از منتقدان فیلمی کلیشه ای و فراتر از آن فیلمی تبلیغاتی نامیده اند که از همه عناصر بهره گرفته تا هم گیشه را داشته باشد و هم رای دست اندرکاران صنعت سرگرمی را.

دیگر برندگان مهمترین جوایز اسکار که چند لحظه پیش به کار خود خاتمه داد، این فیلم ها بودند:

بهترین فیلمنامه اقتباسی

در میان نامزدهای این بخش کریس تریو نویسنده "آرگو" موفق شد تا جایزه را به نام خود کند. فیلمنامه این فیلم جایزه انجمن فیلمنامه نویسان آمریکا را دریافت کرده بود.

"جانوران سرزمین های وحشی جنوب" نوشته لوسی آلیبار و ین زیتلین، "زندگی پای" نوشته دیوید ماگی، "لینکلن نوشته" تونی کوشنر و "کتابچه بارقه امید" نوشته دیوید او راسل دیگر نامزدهای این بخش بودند.

بهترین فیلمنامه غیراقتباسی

"جانگوی رها شده" نوشته کوئنتین تارانتینو جایزه این بخش را به خود اختصاص داد. این فیلم موفق شد تا بر خلاف نظر اتحادیه فیلمنامه نویسان که "30 دقیقه نیمه شب" را انتخاب کرده بودند، نام خود را به عنوان برنده این بخش ثبت کند.

"عشق" نوشته میشائیل هانکه، "پرواز" نوشته جان گاتینز ، "قلمروی طلوع ماه" نوشته وس اندرسن و رومن کاپولا و"30 دقیقه نیمه شب" نوشته مارک بو دیگر نامزدهای این بخش بودند.

کارگردانی 

آنگ لی برای  "زندگی پای" به عنوان کارگردان منتخب این دوره اسکار انتخاب شد.

میشائیل هانکه برای "عشق" ، دیوید او راسل برای "کتابچه بارقه امید"، استیون اسپیلبرگ برای "لینکلن" و بن زیتلین برای "جانوران سرزمین وحشی جنوب" دیگر رقبای این بخش بودند.

بازیگر نقش اول زن

جنیفر لارنس برای فیلم "کتابچه بارقه امید" به عنوان برنده این بخش اسکار انتخاب شد. او قبلا جایزه گلدن گلوب و جایزه انجمن بازیگران آمریکا را دریافت کرده بود.

در این بخش جسیکا چاستین که برای بازی در "30 دقیقه نیمه شب" جایزه گلدن گلوب بازیگر زن درام را دریافت کرده بود، امانوئل ریوا بازیگر "عشق" که  جایزه بفتا و سزار را برده بود، کوونژانی والیس بازیگر خردسال فیلم "جانوران سرزمین های وحشی جنوب" و نائومی واتس برای فیلم "غیرممکن" دیگر نامزدهای دریافت جایزه اسکار بودند.

بازیگر نقش اول مرد 

در این بخش دانیل دی لوییس برای بازی در فیلم "لینکلن" اسکار را به نام خود کرد. او برای بازی در نقش شانزدهمین رییس جمهوری آمریکا که برده داری را لغو کرد، تقریبا تمامی جوایز سال را برده و جوایز منتقدان سینمایی، گلدن گلوب، بفتا و انجمن بازیگران آمریکا را به دست آورده است. این بازیگر که دو بار جایزه اسکار را برای بازی در "پای چپ من" در سال 1989 و "خون به پا می‌شود" در سال 2007 دریافت کرد، اولین بازیگر مردی است که برای سومین بار این جایزه را به خانه می برد.

بردلی کوپر برای فیلم "کتابچه بارقه امید" ، هیو جکمن برای فیلم "بینوایان" ، خوآکین فینیکس برای فیلم "مرشد" و دنزل واشنگتن برای فیلم "پرواز" دیگر رقبای این بخش بودند.

بهترین فیلم

"آرگو" بهترین فیلم اسکار شد. "آرگو" به کارگردانی بن افلک که از ابتدا به عنوان فیلمی با شائبه سیاسی مطرح شد و در 7 بخش نامزد دریافت جایزه بود، سرانجام این عنوان را به نام خود کرد.

این فیلم موفق شده بود تا جوایز متعددی از جمله جایزه گلدن گلوب را دریافت کند، اما نامزد نشدن بن افلک در بخش بهترین کارگردان، انتخاب "آرگو" را در بخش بهترین فیلم نیز زیر سوال  برده بود. در تمام دوره های برگزاری اسکار تنها سه فیلم که در بخش بهترین کارگردانی نامزد نشده بودند، موفق شدند تا جایزه بهترین فیلم را از آن خود کنند.

"عشق" به کارگردانی میشائیل هانکه، "سی دقیقه پس از نیمه شب" به کارگردانی کاترین بیگلو،

"لینکلن" به کارگردانی استیون اسپیلبرگ ، "جانگوی رها شده" به کارگردانی کوئنتین تارانتینو

"زندگی پای"به کارگردانی آنگ لی، "کتابچه بارقه امید" به کارگردانی دیوید اوراسل، "بینوایان" به کارگردانی تام هوپر و "جانوران سرزمین های وحشی جنوب" به کارگردانی بن زیتلین نامزدهای این بخش بودند. 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.