15 درصد یزدیها مواد دخانی مصرف میکنند
محمدرضا دهقانی در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا، با اشاره به فرا رسیدن هفته مبارزه با مصرف دخانیات گفت: شعار امسال در این هفته «محافظت از مردم در برابر صنایع دخانی» است که برنامهها و جلسات آموزشی در این زمینه بهصورت مجازی در قالب کلیپ و محتوای الکترونیکی، همچنین برگزاری برخی برنامههای حضوری با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی انجام خواهد شد.
برخورد جدی با عرضهکنندگان قلیان
دهقانی در بخش دیگری از سخنانش به تشدید پلمپ و جمعآوری مراکز عرضه قلیان از اسفندماه سال گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا از اسفندماه گذشته طرح برخورد با مراکز عرضه قلیان را بدون کوچکترین ملاحظه و مماشاتی دردستور کار خود قراردادیم و در این زمینه مجوزهای لازم را از دادستانی استان دریافت کردیم.
وی خطاب به کافیشاپها و رستورانهایی که اقدام به عرضه قلیان نمایند گفت: اگرچه قبل از شیوع کرونا برخی ملاحظات صورت میگرفت امادر این ایام در صورت مشاهده یا دریافت گزارشی از سوی مردم بدون هیچ درنگی واحد عرضهکننده را پلمپ خواهیم کرد و در این خصوص با احدی شوخی نخواهیم داشت.
10 تا 15 درصد یزدیها مواد دخانی مصرف میکنند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد میانگین سنی افراد مصرفکننده مواد دخانی در استان رابین 17 تا 35 سال دانست و گفت: تقریباً 10 تا 15 درصد جمعیت استان از انواع مواد دخانی که عمدهترین آن سیگار و قلیان است استفاده میکنند و در این میان متأسفانه 3 درصد از جمعیت بانوان استان هم درگیر هستند.
دهقانی پیرامون بیماریهای شایع مصرف مواد دخانی هم گفت: مواد دخانی دارای تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر سلامتی افراد دارند که تأثیرات مستقیم آن شامل سرطانها بهویژه سرطان ریه و بیماری مزمن ریوی بوده و تأثیرات غیرمستقیم آن شامل بیماریهای قلبی و عروقی نظیر سکته قلبی، سکته مغزی، سرطان مثانه و بیماریهای کلیوی است.
وی تأکید کرد: مصرف دخانیات میتواند شانس ابتلا به سرطان ریه بهویژه در افراد سیگاری که روزانه بین 5 تا 10 نخ سیگار مصرف میکنند را 10 تا 20 درصد افزایش دهد البته این عوارض در درازمدت و طی بازه زمانی 5 تا 10 ساله خود را نشان خواهد داد.
درخواست از نمایندگان مجلس یازدهم برای تصویب قانون افزایش مالیات مواد دخانی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با انتقاد از عدم تصویب قانون افزایش مالیات بر مواد دخانی اظهار داشت: متأسفانه این قانون به شکلی که مدنظر وزارت بهداشت بود مصوب نشد و آن بخشی هم که به تصویب رسید اجرایی نشده است بنابراین از نمایندگان محترم مجلس یازدهم درخواست داریم به جد این موضوع را پیگیری کنند چراکه یکی از ابزارهای متداول و استراتژی کنترل مصرف دخانیات همین افزایش مالیات است.
دهقانی خاطرنشان کرد: قطعاً این موضوع را از طریق مکاتبه با مجمع نمایندگان استان پیگیری خواهیم کرد هرچند در دور گذشته نیز این موضوع از طریق مجمع نمایندگان استان در مجلس پیگیری شد اما متأسفانه راه بهجایی نبرد.
وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در این دوره با تصویب قانون افزایش مالیات بر مواد دخانی بهویژه سیگار و اختصاص مابهالتفاوت آن به وزارت بهداشت جهت هزینه کرد درزمینهٔ پیشگیری، قدم مهمی را درراه مبارزه با مصرف دخانیات در کشور بردارند.
انتهای پیام/