ID : 35008874
معاون فنی مرکز بهداشت یزد:

8 درصد جمعیت یزد را سالمندان تشکیل می‌دهند / پیری جمعیت، با تغییر الگوهای فرزندآوری


معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: بر اساس آمار 8 درصد از جمعیت استان یزد را سالمندان تشکیل می‌دهند.

مسعود شریفی در گفتگو با یزدرسا، با اشاره به اینکه تعریف سالمندی در حوزه وزارت بهداشت به جمعیت بالای 60 سال اطلاق می‌شود، اظهار داشت: بر اساس آمار 8 درصد از جمعیت استان یزد را سالمندان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: با توجه به شاخص‌های جمعیتی و باروری که در کل کشور وجود دارد پیش‌بینی می‌شود اگر روند رشد جمعیت به همین منوال ادامه یابد احتمالاً تا سال 2030 بیش از 25 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه در سالیان اخیر سبک زندگی و الگوی فرزند آوری تغییر کرده است، بیان داشت: با کاهش نرخ باروری و تعداد فرزندان رشد جمعیت کاهش‌یافته و افراد موجود سالمند می‌شوند. سالمندان ما زیاد نشده‌اند بلکه جمعیت جوان کم شده و برای همین درصد سالمندی در جامعه بالا رفته است.

شریفی در خصوص شاخص باروری در استان یزد اذعان داشت: شاخص باروری در استان یزد 2/5 است که نسبت به شاخص 1/8 کشوری از جایگاه مطلوب‌تری برخوردار هستیم؛ اما باید تلاش کنیم تا روند این شاخص را حفظ کنیم که این عوامل به یکسری ساختارهای به‌هم‌پیوسته در ارتباط است.

این مسئول اضافه کرد: مثلاً وقتی شاخص ازدواج در استان کاهش یابد درنتیجه در چند سال آینده یا حتی سال بعد تولد نیز کاهش می‌یابد که در این زمینه باید اقداماتی نظیر اصلاح شاخص‌های توسعه اقتصادی، بیکاری، اشتغال و فرهنگی مدنظر قرار گیرد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد درباره عملکرد دانشگاه علوم پزشکی برای اصلاح ساختار ازدواج و تشکیل خانواده، گفت: دانشگاه علوم پزشکی یزد کمیته‌ای را برای ارتقاء وضعیت خانواده در استان تشکیل داده که چند صاحب کمیته نظیر کمیته ترویج، تشکیل، تحکیم و تعالی در این کمیته اصلی فعالیت دارند و درواقع این‌یک فعالیت بین بخشی با حضور دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و سمن‌ها است. برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی باید درزمینهٔ تشکیل و تحکیم خانواده تلاش مضاعف داشت و مشکلات موجود در بحث باروری، فرزند آوری و سالمندی را حل کرد.

وی در مورد مهم‌ترین عواقب سالمندی در جامعه ابراز داشت: یکی از اهداف کلان در حوزه سلامت افزایش امید به زندگی است تا بتوان این میزان را از سن 76 سال به 80 سال برسد ولی اگر این موضوع همراه با افزایش جمعیت جوان نباشد باعث کاهش نیروی کار و نیروی مولد اقتصادی می‌شود و بار اقتصادی که بر دوش جمعیت جوان بوده افزایش‌یافته و به حدی برسد جمعیت جوان دیگر پاسخگو نبوده و شاخص‌ها اقتصادی و سلامت پایین بیاید.

شریفی در خصوص دو فعالیت عمده دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص ارتقاء وضعیت خانواده و فرزند آوری خاطرنشان ساخت: توجه به امر ازدواج و تشکیل خانواده و ترویج آن در میان قشر جوان با همکاری معاونت‌های اجتماعی، بهداشتی و دانشجویی و اقدامات آموزشی در این خصوص یکی از فعالیت‌های اصلی دانشگاه است. فعالیت مهم دیگری مشاوره فرزند آوری با تأکید بر این نکته افزایش کمیت را به هر قیمتی نمی‌خواهیم و با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره جمعیت که تأکید بر جمعیت سالم است. کاری که دانشگاه در این خصوص انجام می‌دهد شناسایی خانواده‌های بدون فرزند، تک‌فرزند و دو فرزند و ارائه مشاوره‌های فرزند آوری برای آن‌ها است.

وی در پایان در مورد اقدامات دانشگاه علوم پزشکی یزد برای قشر سالمند نیز گفت: در برنامه تحول سلامت برای سالمندان خدمات تعریف‌شده است که اقداماتی نظیر غربالگری و خطر سنجی در خصوص بیماری‌هایی نظیر دیابت، قلبی و عروقی و فشارخون صورت گرفته که پس از خطر سنجی و بر اساس نتایج آن برنامه‌های آموزشی به این افراد داده می‌شود. کلیه مراکز و پایگاه‌های سلامت نیز توسط مراقبین سلامت و بر اساس وضعیت آن‌ها به سالمندان مراجعه‌کننده خدمات می‌دهند.

انتهای پیام/اد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.