ID : 37870947
رییس اتحادیه طلا و جواهرات یزد خبر داد

95 درصد کارگاه‌های طلاسازی یزد غیرفعال است


محمدرضا نوری زاده گفت: از آنجا که تقاضایی از سوی مردم برای خرید طلا وجود ندارد فقط 5 تا 10 درصد کارگاه‌های طلا سازی یزد فعال هستند.

محمدرضا نوری زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص وضعیت صنف طلا و جواهر یزد گفت: با شیوع کرونا و تعطیلی صنوف، همه اصناف به خصوص صنف طلا ضربه شدیدی خوردند چرا که زرگرها همه منتظر ایام شب عید و ماه‌های رجب و شعبان که بیشترین مراسم برگزار می‌شد بودند اما همه کارگاه‌های طلاسازی و واحدهای طلا فروشی در این ایام تعطیل شد.

وی ادامه داد: از آنجا که طلا جزء ضروریات زندگی نیست و با توجه به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان، اولویت مردم تهیه خوراک و پوشاک است و کسی به خرید طلا اقدام نمی‌کند و کارگاهی که قبلا با 50 نیرو فعال بوده است بدون اینکه هیچ درآمدی داشته باشد باید تقریبا 160 میلیون حق بیمه یا حقوق کارگر را بپردازد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهرات یزد عنوان کرد: اکثر مغازه‌های طلافروشی پس از بازگشایی هیچ فروشی نداشته‌اند و معقول هم هست که مردم در این شرایط سخت زندگی طلا خریداری نکنند و اکثریت به فروش طلا روی آوردند که طلا فروشان به دلیل اینکه فروشی نداشتند نقدینگی لازم را برای خرید طلای مردم ندارند.

نوری زاده عنوان کرد: دولت در طرحی که برای حمایت از صنوف آسیب دیده از کرونا تصویب کرده است صنف طلا و جواهر در بین صنوف حمایت شده قرار نگرفتند در حالی که می‌توان گفت پس از صنف قنادان و آجیل فروشان، صنف زرگری است که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دید چرا که هرگز نمی‌توان بازار شب عید و ماه‌های مبارک رجب و شعبان را با ماه‌هایی دیگر سال مقایسه کرد.

وی تصریح کرد: بهترین شرایط کاسبی و بازار طلا با شیوع کرونا به بدترین شرایط برای طلافروشان تبدیل شد اما متاسفانه دولت در بسته حمایتی از صنوف اسمی از صنف طلا و جواهر نبرده است و طلافروشی که پس از هفته‌ها هیچ فروشی نداشته است چگونه می‌تواند هزینه زندگی و دارایی و بیمه را بپردازد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهرات یزد عنوان کرد: دو هزار پروانه کسب در اتحادیه طلا و جواهر یزد به ثبت رسیده است که به طور میانگین 4 نفر در هر کدام از واحدها فعال هستند و در واقع معیشت 8 هزار خانوار حداقل با جمعیت 24 هزار نفر تحت تاثیر شرایط اقتصادی فعلی قرار گرفته است که اگر تدبیری برای این صنف اندیشیده نشود فاجعه برای معیشت این جمعیت به وجود می‌آید.

نوری زاده افزود: صنف طلا و جواهر یزد در همه حوادث و بحران‌های مختلف بیشترین کمک را داشته است و در بحث مقابله با کرونا نیز از جمله صنف‌هایی بوده است که با وجود نداشتن هیچ درآمدی کمک‌های بسیار زیادی را به انحا مختلف داشته و در همه حال یاری‌گر دولت بوده است اما دولت در مقابل چشم خود را بر این کمک‌ها بسته و صنف زرگر را جزء صنوف مورد حمایت خود قرار نداده است.

وی با تاکید بر لزوم حمایت دولت در زمینه بیمه و مالیات صنف طلا و جواهر گفت: از آنجا که تقاضایی از سوی مردم برای خرید طلا وجود ندارد فقط 5 تا 10 درصد کارگاه‌های طلا سازی یزد فعال هستند و کارگاهی که با 50 نیرو فعال بوده اکنون با 5 کارگر فعالیت می‌کند و با وجود پیگیری‌هایی که از سوی مسئولان استانی صورت گرفته هنوز دولت در زمینه حمایت بیمه ای و مالیاتی از این صنف هیچ اقدامی انجام نداده است و با این وضعیت آینده خوبی برای صنف طلا پیش بینی نمی‌شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.