ID : 17447840
مسئول پژوهشكده نانو ‌ساختار دانشگاه پيام نور یزد:

استان یزد علیرغم افتخار 20 ساله در کنکور، دانشگاه طراز اول در سطح كشور ندارد


مسئول پژوهشكده نانو ‌ساختار دانشگاه پيام نور خواستار حمايت و اهتمام بيشترين مسئولان استان به اين مركز هاي‎‎تك در استان شد.

به گزارش یزد رسا، علي كاظم‌پور امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين كه پژوهشكده پوشش‌هاي نانوساختار پيام نور يزد اولين مركز هاي‎‎تك استان و در بين دانشگاه‌هاي پيام نور كشور است، گفت: اين مركز در سال 1387 راه‌اندازي و در سال 1392 موفق به كسب مجوز اصولي شده است.

وي با اشاره به پيگيري‌هاي در حال انجام مركز براي كسب مجوز قطعي، ابراز اميدواري كرد با اخذ اين مجوز تا اوائل سال آينده، امكان جذب دانشجو در اين پژوهشكده فراهم شود.

كاظم پور در ادامه نانو را يكي از فناوري‌هاي راهبردي در مقوله حوزه اقتصاد مقاومتي ذكر كرد و گفت: اين كه اعضاي هيات علمي اين مركز علاوه بر توليد محصول در امر تجاري‌سازي آن نيز ورود كنند، خارج از توان اعضاي مركز است و مسئولان استان بايد اين مركز هاي تك را حمايت كنند.

وي همچنين با اشاره به اين كه يزد يكي از چهار منطقه‌ي علم و فناري مصوب كشور است، به نقش موثر پژوهشكده‌ها در تحقق اين مناطق اشاره و اين امر را نيازمند سرمايه‏‏گذاري بيشتر استان دانست.

اين مسئول در بخش ديگري از سخنانش در مورد عملكرد اين مركز عنوان كرد: در يكسال گذشته در اين مركز نزديك به 40 پايان‌نامه كارشناسي ارشد، پنج پايان‌نامه دكتري و 25 كارگاه تخصصي و مهارتي انجام شده است.

وي خاطرنشان كرد: اين پژوهشكده يك مركز تقاضا محور است و خوشبختانه تمام فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين مركز براساس نيازهاي جامعه و صنعت انجام شده است.

كاظم‌پور در همين رابطه يكي اقدامات اين مركز را طرح‌هاي تحقيقاتي پيرامون خوردگي در صنايع فولاد و كاشي و غيره كه از مباحث مورد توجه صنايع استان است، ذكر كرد.

وي همچنين از توليد نانو ذرات ذخيره‌كننده انرژي نور و برخي نانو داروها در اين مركز خبر داد و افزود: در راستاي فعاليت‌هاي اين مركز با بهره‌گيري از دانش بومي، تجهيزاتي نظير كوره‌هاي دماي بالا و آسياب‌هاي ويژه نيز توسط  اين مركز ساخته شده است.

اين دكتري فيزك با اشاره به تفاهم‌نامه‌هاي منعقد شده‌ي اين مركز با دانشگاه آزاد اسلامي يزد و دانشگاه‌هاي خارج از استان از جمله دانشگاه‌هاي تهران، اصفهان، شيراز و غيره، از انجام طرح‌هايي بزرگي مانند طرح گوگرد‏‎‎زدايي، تصفيه آب براي شهرداري، امضاي سه بعدي براي بانك مركزي و غيره خبر داد.

وي در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر حماست و توجه بيشتر مسئولان استان، گفت: متاسفانه در حالي كه افتخار 20 سال رتبه اول قبولي در كنكور سراسري را در اختيار داريم ولي در استان دانشگاه طراز اول در سطح كشور نداريم و نخبگان استان به ساير دانشگاه‌ها مهاجرت مي‌كنند و بعضاً نيز ديگر به استان باز نمي‌گردند.

وي همچنين از ارتباط كمرنگ بين دانشگاهي در استان گلايه كرد و گفت: انتظار داريم به لحاظ تكنولوژي و علمي بيشتر مورد توجه قرار گيريم تا بتوانيم از امكانات موجود در استان و كشور بهره لازم براي رفع نيازهاي جامعه به ويژه بخش صنعت را داشته باشيم.

كاظم‌پور با بيان اين كه متاسفانه در استان آزمايشگاه مورد نياز براي فعاليت در اين حوزه وجود ندارد،  اين كمبود را باعث كندي فعاليت محققان اين حوزه در استان دانست و از مسئولان و خيرين استان خواست تا در اين زمينه مساعدت لازم را داشته باشند.

گفتني است بازديد خبرنگاران از بخش‌هاي مختلف اين مركز از ديگر برنامه‌هاي اين نشست كه به همت بسيج رسانه‌ي استان تدارك ديده شد، بود.

ایسنا/

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.