ID : 963907

اعتدال گرایی؛ همبستگی میان اصول گرایان و اصلاح طلبان


گویا جریانات سیاسی در استان سر سازگاری با یکدیگر ندارند و بر سر یک میز نمی توانند بنشینند. شاید ریشه ی این عوامل را می توان در عملکرد دولت های گذشته عنوان کرد که با یکسویه عمل کردن و حذف کامل جریان رقیب ،این رویه را در بعد فرهنگ سیاسی استان یزد نهادینه کردند.

 یزد رسا؛

مروری بر حوادث سیاسی اخیر استان یزد

امروزه در استان  رقابت های سیاسی و حتی اقتصادی منجر به بروز کشمکش های فردی و گروهی می شود و گاه بحران هایی را در عزل ها و انتصاب مدیران ارشد و یا بروز تغییرات در جهت تامین منافع رقم می زند که گاه ابعاد بحرانی به خود می گیرد که ادامه این روند با گفتمان اعتدال گرایی در تضاد بوده و دولت یازدهم با ایجاد همبستگی میان جریانات سیاسی باید  از شدت اختلافات کاسته و  نقد رفاقتی را جایگزین نقد رقابتی کند.

اعتدال گرایی: همبستگی میان اصول گرایان و اصلاح طلبان

 در پی برگزاری گردهمایی حزب اعتدال و توسعه و ستاد دکتر روحانی با حضور دکتر بانک و فعالان سیاسی استان در یزد و ترک جلسه به نشانه اعتراض توسط دبیر حزب مشارکت استان و رییس ستاد هاشمی که روز چهارشنبه  نهم مرداد ماه در یزد  برگزار شد، انتشار مطلب حواشی این دیدار و  بازتاب این رویداد توسط رسانه های خبری استان  نشان دهنده ی درک نادرست رجال سیاسی استان از پیام دولت روحانی در مشی دولت یازدهم می باشد.

گردهمایی اعضاء ستاد دکتر روحانی رئیس جمهور منتخب در استان یزد، در یک ماه گذشته با سخنرانی مرتضی بانک، معاون اجرایی رئیس جمهور و از اعضاء مرکزی حزب اعتدال و توسعه در تالار یزد برگزار شد  در این جلسه جمعی از اصلاح طلبان یزدی، اصولگرایان، رئیس ستاد دکتر محمدباقر قالیباف و دکتر ولایتی در یزد، جمعی از اعضاء فعلی و منتخبین شورای شهر یزد و دیگر شخصیت های علمی، سیاسی و اجتماعی حضور داشتند. آنچه که بیشتر از همه جلب توجه می کرد حضور استاندار، معاون عمرانی و مشاور امور روحانیون استاندار در مراسم سخنرانی آقای مرتضی بانک بود.

گویا همزمان با حضور فلاح زاده استاندار یزد و همراهان که به دعوت میزبانان مراسم صورت گرفته بود، حمید کارگر دبیر اعتماد ملی یزد، عماد تشکری دبیر کارگزاران سازندگی استان اعتراض کرده و مهندس سفید  استاندار سابق دولت هاشمی و خاتمی ودبیرمشارکت یزد، بعنوان اعتراض، مراسم افطاری را ترک کرده اند.

 

نشست خزب اعتدال و توسعه

 

اینکه ترک جلسه  توسط  مسئولین ورجال بلند پایه سیاسی استان به نشانه اعتراض دور از ادب بوده جای شکی نیست ولی نباید آن را یک امر عادی تلقی کنیم ، این حوادث سیاسی در استان انعکاس دهنده چند دستگی و اختلافاتی است  که امروز میان مسئولین  استان شدت گرفته است که اگر واقعاً این اقدام  رسیدن به کسب قدرت و پست و مقام  به هر قیمت و منافع شخصی باشد تا منافع جمعی ،علاوه بر اینکه  بازتاب این رویداد در میان جریان افکار عمومی ،بازخورد منفی خواهد داشت  بلکه درابتدای دولت یازدهم می توان شاهد گسترده تر شدن شکاف واختلاف میان مسئولین سیاسی و بی اعتمادی مردم باشیم.

گویا جریانات سیاسی در استان سر سازگاری با یکدیگر ندارند و بر سر یک میز نمی توانند بنشینند. شاید ریشه ی این عوامل را می توان در عملکرد دولت های گذشته عنوان کرد که با یکسویه عمل کردن و حذف کامل جریان رقیب  ،این رویه را در بعد فرهنگ سیاسی استان یزد  نهادینه  کرده و با سوزانده شدن فرصت ها  منجر به شکاف میان جریانات و دسته جات سیاسی استان شده اند.

دولت تدبیر و امید با رویکرد اعتدال گرایی و به وجود آوردن همبستگی میان اصول گرایان و اصلاح طلبان درصدد است تا سنت شکنی کرده و این تابویی که تا با امروز وجود داشته «حذف کامل جریانات رقیب» توسط دولت پیروز را از میان برداشته و با به کارگیری از افراد دلسوز و متخصص  و با استفاده از تمام جریانات سیاسی و غیر سیاسی ، خدمت صادقانه  برای مردم انجام دهد و بتوانند در این امر مهم سربلند باشند.

پیام دولت روحانی اعتدال گرایی و میانه روی است و استفاده از شایستگی ها و قابلیت ها در پست های مدیریتی کشور جدا از هرگونه دسته جات سیاسی، جدا از هرگونه افراط گرایی و تفریط گرایی می باشد. «اعتدال گرایی»  همان  تزریق روحیه ای است که مردم و جامعه اسلامی ایران آن را خواستار هستند و در برخورد مدیران، صاحبان قدرت و پیروزان میدان انتخابات طلب می کنند. 

آیت الله حائری شیرازی عضو خبرگان رهبری اخیراً در مراسمی در استان یزد اظهار داشت : که دشمنان ایران درصدد ایجاد شکاف  و اختلاف میان جریانات  سیاسی هستند، کسانی که زمینه دوستی دو جبهه میان اصلاح طلبان و اصول گرایان را ایجاد می کنند در خط رهبری و کسانی که تفرقه می اندازند در خط آمریکا و انگلیس  هستند.

 در نهایت باید انتظار داشت که  عملکرد دولت یازدهم  در جهتی سامان یابد که اولاً بتواند در جهت تحقق مطالبات مردم  گام برداشته ، زمینه اتحاد و همبستگی را در تمام جریانات سیاسی به وجود آورد  و  ثانیاً  شاهد پایانی بر سهم خواهی جریان  تندرو ها  باشد.در غیر این صورت  دود عطش قدرت و اختلاف و دودستگی ها  در میان جریانات سیاسی در چشمان مردمانی خواهد رفت که برای پیشرفت و عزت و سربلندی کشورشان به پای صندوق های رای رفتن و خواستار حقوق و  مطالبات خود از دولت تدبیر و امید می باشند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.