ID : 11404768
دکترعلوی راد: ركود هم به اندازه تورم بالا خطرناك است

الان دیراست که بگویندپروژهGTL ابرکوه آب زیادی نیاز دارد/هزینه دولت برای مهار تورم بس است!


رئیس دانشگاه آزاد ابرکوه گفت: دولت بيش از اين نبايد براي مهار تورم هزينه و وقت بگذارد و چون اقتصاد ما در بحث رشد، ‌توليد و اشتغال مي لنگد،‌ بيشترين توجه بايد به سمت رشد و توسعه و ايجاد اشتغال معطوف شود.

به گزارش یزد رسا، دکتر عباس علوی راد رئیس دانشگاه آزاد ابرکوه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه اظهار داشت: 

اقتصاد مقاومتي يك نوآوري در ادبيات اقتصادي دنيا/ اقتصاد مقاومتی برای دوره خاص تحریم ها نیست
اقتصاد مقاومتي كه از سوي مقام معظم رهبري مطرح شده است به عنوان يك نوآوري در ادبيات اقتصادي دنيا مطرح است. اما به مفهوم رياضت اقتصادي نيست و براي دوره خاص تحريم ها طراحي نشده است. در بيانات رهبري اقتصاد مقاومتي يك جريان پيوسته مي باشد و مولفه هايي همچون استفاده از نخبگان،‌ رسوخ دانش،‌تكيه بر توانايي هاي داخلي،‌ توجه به توليدات داخلي و حمايت از آن بيان شده است كه اقتصاد مقاومتي را محدود به يك دوره خاص نمي كند.


ایران ظرفیت پیشرفت در هر حوزه ی اقتصادی دنیا را دارد
علوی راد افزود: ما مي توانيم صادرات و واردات داشته باشيم اما بايد بر دانش خود تكيه كنيم. كشور ما در زمينه منابع،‌ انرژي، صنعت توريست و گردشگري و ... ظرفيت هاي بالايي دارد؛ كشور ايران در هر حوزه كه اقتصاد دنيا توانسته است در آن موفق باشد ظرفيت و پتانسيل دارد. اولين گام در اين زمينه اين است كه ظرفيت هاي دروني را در بعد ملي،‌ منطقه اي،‌ استاني و شهرستاني شناسایی و اولويت بندي كرده و وضعيت موجود را استخراج كنيم.

 

وی گفت: در ابركوه چه كسي مي تواند پاسخگو باشد كه نسخه توسعه شهرستان چيست؟ مثلا الان که شهرستان با خشكسالي مواجه است،‌ آب موجود را باید در كشاورزي استفاده کرد يا در صنعت كه بتوان از آن بهرده برداري بيشتري كرد؟!


ضرورت ایجاد کارگروهی که متودهای علمی توسعه ابرکوه را به استان دیکته کند
رئیس دانشگاه آزاد واحد ابرکوه عنوان کرد: در اين زمينه بايد كارگروهي تشكيل شود كه جهت گيري هاي برنامه با استفاده از متودهاي علمي به استان ديكته شود كه ابركوه در فلان بعد اقتصادي مي تواند توسعه یابد،‌ در صورتي كه همه پشت هم بايستند كسي نمي تواند ساز مخالف كوك كند زيرا در تعيين استراتژي اقتصادي شهرستان همه دخيل هستند.


طی 2 سال اخیر صنعت توریست در استان یزد پیشرفتی نداشته است
وی تصریح کرد: استراتژي استان يزد توسعه صنعت توريست است كه در اين يك سال و نيم گذشته پيشرفت مناسبي نداشته و هيچ گونه حركتي صورت نگرفته است.‌ واقعيت این است که در كشور ما سرمايه گذاري بيشتر در امور خدماتي و دلالي است. مسئولين بايد مشوق باشيم براي سرمايه داران؛ كه هم براي جوانان شغل ايجاد شود و هم توليد في نفسه ارزش محسوب شود.


الان دیر است که بگویند: پروژه GTL  آب زیادی نیاز دارد
این مقام مسئول ادامه داد: بخش اعظم شركت هايي كه در ابركوه احداث شده، با وام هاي دولتي است كه باعث نيمه تمام ماندن پروژهها شده است. یا اینکه سرمایه ها در زمینه ای هزینه شده که شهرستان اصلا موقعیت ایجاد آن را نداشته و متولي آن مشخص نيست. مثل شركت GTL  كه اکنون بعد از چند سال و فروختن سهام به مردم، می گویند: آب زيادي نياز دارد و به درد ابركوه نمي خورد؛ الان برای به زبان آوردن بعضی حرف ها دیر است.

 


توسعه در ابرکوه جزیره ای عمل می کند
علوی راد دکترای اقتصاد اذعان داشت: اگر ظرفيت ها خوب شناسايي شود مي توان اولويت ها را به درستي مشخص كرد تا مسير توسعه شهرستان مخاطرات كمتري داشته باشد و زودتر به نتيجه برسد. در حال حاضر هيچ نقشه توسعه اي براي شهرستان وجود ندارد و به صورت جزيره اي عمل مي شود و هر كسي هر كاري خودش مي خواهد انجام مي دهد.اين جاي تأسف دارد كه مسئولين يك تعريف واحد و منسجم از اقتصاد مقاومتي ندارند.

 


ابرکوه مرکز استان های سرآمد گردشگري ایران است
علوی راد خاطر نشان کرد: ابركوه در ميان مثلث استان های اصفهان،‌ يزد و شيراز؛ كه سرآمد شهرهاي گردشگري ايران مي باشند، قرار دارد و این پتانسيل بسیار مهم و با ارزشی برای توسعه صنعت گردشگري شهرستان است كه خود دروازه ای جهت ایجاد مشاغل مربوط به آن است.


وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اینکه اگر فرهنگ ساخته شود، اقتصاد خود به خود رشد می کند، گفت: قبل از ارزش نهادن به صنعت و تولیدات جوانان داخلی باید به علم آنان توجه شود. اين موفقيت منوط به اين است كه فرهنگ كار تيمي را تقويت كنيم،‌ توجه به حقوق يكديگر داشته باشيم،‌ مديران در مواجهه با زيردستان جنبه مشاركت را تقويت كنند و در کل مديريت فرهنگي داشته باشند. چرا كشور يكدست شيعه مسلك ايران با همگرايي اسلامي نتواند توسعه يابد.

 


نقش کلیدی رسانه ها و صداقت مسئولین در افشای مفاسد اقتصادی
رئیس دانشگاه ابراز داشت: رسانه ها در اطلاع رسانی صحیح به مردم در خصوص مفاسد اقتصادی، نقش كليدي دارند. مسئولين بايد با مردم صداقت بيشتري داشته و اجازه ندهند كسي در اين فضا موج سواري و بر عليه ما جوسازي كند.

 


هزینه کردن دولت برای مهار تورم بس است
علوی راد تاکید کرد: اولویت دولت جديد مهار تورم بود؛‌ اما زماني كه مي خواهيم در اقتصاد يك جهش داشته باشيم فاكتورهاي اقتصادي بايد در كنار هم رشد كنند و رشد تك بعدي معنا ندارد. حال دولت بيش از اين نبايد براي مهار تورم هزينه و وقت بگذارد و چون اقتصاد ما در بحث رشد، ‌توليد و اشتغال مي لنگد،‌ بيشترين توجه بايد به سمت رشد و توسعه و ايجاد اشتغال معطوف شود.

 


شاخصه های اقتصاد با هم باید رشد کند نه تک بعدی/ دو سناریوی اقتصادی برای دولت در سال 94
وی اضافه کرد: براي سال 94 دو سناريو در بحث اقتصادي وجود دارد: يكي اينكه تحريم ها برداشته شود و اين بهانه بزرگ از دولت گرفته شود كه در اينصورت بايد تلاش ها مضاعف شود؛ ديگر اينكه دشمن مي خواهد به ما زور بگويد و ما نمي خواهيم عزتمان را از دست بدهيم و از دولت مي خواهيم كه رشد اقتصادي و اشتغال را هم به عنوان يكي از اهداف خود دنبال كند. دولت در صورت برداشته نشدن تحریم ها دقیق مديريت كند و اين نقدينگي ها را در مسيري برود كه زودبازده باشد و در كمترين زمان ممكن یک جهش اقتصادی داشته باشیم.


ركود هم به اندازه تورم بالا خطرناك است
رئس دانشگاه آزاد ابرکوه توصیه کرد: دولت بايد در سال 94 منابع مالي را با وسواس خاصي بین شركت ها با بازدهی زير ظرفيت و شركت هاي در آستانه بهره برداري تقسیم کند. اگر هدف دولت بهبود وضعیت اقتصادی است بايد از ركود فاصله بگيرد، چرا که ركود هم به اندازه تورم بالا خطرناك است.


علوی راد در پایان متذکر شد: چهار عامل سخت افزار ( هتلينگ، حمل و نقل و ...)،‌ انسان افزار ( افرادي كه بتوانند ارتباط كلامي با توريست ها برقرار كنند و به خوبي مديريت كنند)، سازمان افزار و نرم افزار لازمه ی توسعه صنعت توريست وگردشگری در ابركوه می باشد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.