ID : 36287818
یزد و جاذبه‌های کم‌نظیر گردشگری(4)؛

امیرچقماق؛ میدان حماسه‌های یزد


میدان امیرچقماق به نوعی نماد شهر یزد محسوب می‌شود و علاوه بر اهمیت تاریخی از نظر فرهنگی و اجتماعی نیز برای مردم مهم است.

به گزارش یزدرسا، شهر جهانی یزد یکی از شهرهای مقصد گردشگری محسوب می‌شود که از جاذبه‌های قابل توجهی برخوردار است. سفر به شهر تاریخی یزد، علاوه بر اینکه برای هم وطنانمان در داخل ایران می‌تواند با جذابیت‌های زیادی همراه باشد، برای گردشگران خارجی نیز مقصد مناسب و جذابی است و سفر به اولین شهر خشتی جهان برای آن‌ها نیز خاطرات خوبی را به جا خواهد گذاشت.

البته بدیهی است که امسال که همچون سال گذشته کشور درگیر ویروس کرونا است، به هیچ عنوان سفر به یزد و به طور کلی سفر به هیچ شهر و استانی توصیه نمی‌شود و معرفی جاذبه های گردشگری یزد الزاما به معنای دعوت جهت سفر به این شهر در شرایط کنونی نیست. بلکه این معر فی بخاطر این است که این ایام اذهان بیشتر  متوجه جاذبه‌های گردشگری شهرها و مناطق مختلف است.

در واقع با توجه به تولید انبوه واکسن در کشور طی ماه‌های آینده و واکسیناسیون مردم کشور عزیزمان، رعایت هرچه بیشتر و بهتر دستورالعم‌ها در چند ماه آینده توصیه می‌شود تا بعد از آن و با ایجاد ایمنی حداکثری بتوانیم در یزد میزبان هم‌وطنان و مردم عزیز کشورمان باشیم.

مجموعه امیرچقماق

جلال‌الدین چقماق شامی که در دوره تیموریان حاکم یزد بود، در مکانی که امروز به عنوان مجموعه امیرچخماق نامیده می‌شود، میدان‌گاهی و در اطراف آن آب انبار، خانقاه، مدرسه، کاروانسرا، چاه آب، بازار و همچنین مسجد امیرچقماق را احداث کرد.

میدان امیرچقماق به نوعی نماد شهر یزد محسوب می‌شود و علاوه بر اهمیت تاریخی از نظر فرهنگی و اجتماعی نیز برای مردم مهم است.

میدان امیرچخماق که یزدی‌ها بعضا به آن میرچخماق یا میرچماق هم می‌گویند، در دوره‌های مختلف یکی از میدان‌های اصلی برای تجمع مردم یزد بوده و بعد از انقلاب نیز به مرکز تجمعات مردمی در راهپیمایی‌ها، تظاهرات‌ها، تشییع شهدا و علما و ... تبدیل شده است. به همین دلیل است که این میدان به عنوان میدان حماسه‌های یزدی‌ها نیز شناخته می‌شود.

مجموعه امیر چقماق آثار مختلفی را از جمله: مسجد امیرچقماق، تکیه امیرچقماق، بازار حاجی قنبر، بقعه ستی فاطمه، نخل تاریخی امیرچقماق، مجموعه سهل بن علی و آب انبارهای میدان امیرچقماق شامل آب انبار پنج بادگیر و آب انبار تکیه یا حاجی قنبر را در خود جای داده است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.