ID : 11008641
خاطرات روزهای شکل گیری انقلاب تفت؛

اولین اقدام انقلابیون تفت تغییرنام مسجد وحسینیه «شاه ولی»به«امام خمینی» بود


«محمد حسین دهقانی» در خصوص خاطرات روزهای شکل گیری انقلاب تفت گفت: اولین کاری هم که انقلابیون تفت انجام دادند مسجد و حسینیه شاه ولی را به نام مسجد و حسینیه امام(ره) نامگذاری کردند البته به حسینیه، حسینیه بازار هم می گفتند.

به گزارش یزد رسا، اولین روزهای شکل گیری انقلاب در تفت، خاطرات زیبا و جالبی دارد که خبرنگار صبح تفت برا شنیدن آن پای سخن یکی از شاهدان عینی آن روزها  نشست.

«محمد حسین دهقانی» نوجوانان 16 ساله روز های اول انقلاب است؛ جنبه ای که باعث شد خبرنگار صبح تفت پای خاطرات او بنشیند تسلط او بر خاطرات روز های اول انقلاب تفت و به قولی شاهد «عینی بودن» است.

 

شاکله اصلی انقلاب چگونه شکل گرفت؟

عمده موضوعی که اساس این انقلاب را تشکیل می دهد که مردم هم دارای آن ویژگی بودند موضوع غیرت بود؛ غیرت دینی و غیرت ایرانی و استقلال مملکت؛ یکی از چیزهایی که مردم را به سمت انقلاب کشید و مردم بسیار روی آن حساس بودند مواجه با موضوع وابستگی ایران به اجنبی، رواج فساد و بی عفتی درکشور، وابستگی سران کشور به دولت های غیر اسلامی و رابطه دولت ایران با رژیم اسرائیل بود و مردم احساس می کردند که برده ی دیگران شدند.

 این مباحث باعث شد که اولین جرقه ی انقلاب توسط امام زده شود و طی آن مردم را به پیروی از امام سوق دهد؛ مردم هم چون مسلمان بودند توجهی به سایر مخالفان چون مجاهدین خلق نداشتند چرا که اسلام آنها اسلام التقاطی بود، اسلامی که در آن ریشه هایی از کمونیست و مادی گرایی  بود و از این رو مشهور بودند به انقلابیون التقاطی و بعضی از آنها همچون فدائیان خلق معروف بودند به کمونیست؛ این موضوع باعث شده بود که مردم رویکردشان نه تنها سمت آنها نباشد بلکه سوی روحانیت باشد و روحانیون را به عنوان معتمد دین و اسلام و کشور قبول داشتند.

 

اولین جرقه های انقلاب در تفت چگونه رخ داد؟

در اواخر سال 56 حدودا 16 ساله بودم، در شهرستان تفت چون با پسر حاج آقای حسن علی همکلاسی بودم و گاهی به منزل آنها رفته و سخنرانی های انقلابی را از طریق نوار گوش میکردیم، چیزهایی متوجه می شدیم، و اینگونه اطلاعاتی پیرامون امام و انقلاب کسب می کردبم.

آن زمان به خاطر امنیتی بودن جو کشور مردم حتی در خانه هم جرات نمی کردند اسم امام خمینی را ببرند ومردم می ترسیدن چرا که حتی ممکن بود در یک خانواده مثلا پسر آنها از مامورین ساواک باشد و یا به عکس.

 به جای اسم امام از آقا و یا حضرت آقا استفاده می کردند و حتی برخی روحانیونی که در تفت بودند وقتی میخواستند اسم امام را ببرند می گفتند آقای «خ» و جرات نمی کردند اسم امام را به طور کامل بگویند.

در زمان انقلاب در تفت شجاع ترین روحانی که در مبارزات علنی اسم امام(ره) را می بردند و در مجالسشان صریح و شفاف کلام امام را می گفتند حاج آقای حسنعلی بود که بنده بارها در برنامه های متفاوت اعلام کردم که ایشان به عنوان رهبر انقلاب در تفت محسوب می شدند چرا که هیچ روحانی دیگری همتای ایشان نبود چون هم مردم دوستدار ایشان بودند و هم روحانی بسیار باسواد، با سلیقه ای، با تقوا و انقلابی بودند، همچنین در یزد هم آیت الله صدوقی بودندکه البته این دو بزرگوار ارتباط تنگاتنگی  با یکدیگر داشتند و تمام برنام های انقلابی تفت توسط حاج آقای حسنعلی با شهید صدوقی هماهنگ می شد و ایشان هم با امام.

 

عمده فعالیت شما به عنوان یک نوجوان انقلابی چه بود؟

ما آن زمان به عنوان دانش آموز در تفت برنامه هایی داشتیم.

برنامه های ما از اوایل سال 57 که من دانش آموز سال دوم دبیرستان ششم بهمن بودم، علت نام گذاری این مدرسه به ششم بهمن هم؛ انقلابی بود با عنوان انقلاب شاه و ملت که به انقلاب سفید معروف بود و در 6 بهمن رخ داد از جمله فعالیت هایی که انجام دادند در این انقلاب سفید تشکیل سپاه دانش ،اصلاحات ارضی و ... بود که در کل 6 اصل داشت و مورد تایید آمریکا بوده و به عنوان یک کار اصلاحاتی دیده می شد.

از جمله کارهایی که اوایل سال 57 بچه های مدرسه شهید صدوقی فعلی (ششم بهمن سابق) انجام دادند، تغییر اسم مدرسه با شجاعت و بدون ترس از کسی. بود تا آنجایی که در خاطرم هست ابتدا اسم آن را گذاشتد 15 خرداد(با عنایت به واقعه 15 خرداد)، بعد از کشته شدن دکتر شریعتی هم تا مدتی این مدرسه به اسم دکتر شریعتی بود.

اما آن زمان حوزه فعالیت ما دانش آموزی بود که از جمله کارها برنامه ریزی برای راهپیمایی بود.

در دبیرستان شهید صدوقی دانش آموزان خیلی فعالی بودند از جمله آقای ثقفی، خود من، آقای احمد حسنعلی و خیلی های دیگر؛ برنامه اصلی این بود که هر روز مدرسه را تعطیل می کردیم و به راهپیمایی می آمدیم. اما مسئله ای که ما آن اوایل داشتیم مخالف خانواده ها  بود چرا که آن ها هنوز نسبت به انقلاب توجیه نبودند.و این کارها را به عنوان برهم زدن کشور می دیدند ولی ما توانستیم با راهپیمایی های هر روزه، دل خانواده ها را محکم کنیم .

در راهپیمایی ها هم شعارهایی چون مرگ بر شاه، درود بر خمینی، سلام بر صدوقی می دادیم و به سمت مدارس دیگر می رفتیم آن ها را  با خود همراه می کردیم و موج سنگینی را ترتیب می دادیم.

در ابتدای راه خانواده های ما در حاشیه بودند و حکم تماشاچی را داشتند اما کم کم آنها هم ما را همراهی کردند و این نشان دهنده نقش پررنگ و موثردانش آموزان در انقلاب بود، همان جوان هایی که سال 42 وقتی از امام پرسیدند با چه نیرویی می خواهید انقلاب کنید امام گفتند سربازان من در گهواره ها هستند و همین طورم شد و اگر به صدر اسلام هم نگاه کنیم اولین گروندگان به پیغمبر جوانان بودند و انشاالله یاران امام زمان(عج) هم در آینده جوانان خواهند بودو آن زمان هم محور جوانان بودند و ما با حضور در خیابان ها مردم را هم با خود همراه می کردیم.

 

پایگاه اصلی انقلاب در تفت کجا بود؟

همانگونه که در یزد مسجد روضه محمدیه پایگاه انقلاب بود در تفت هم مسجد و حسینیه امام خمینی(ره) پایگاه انقلاب بود؛ تقریبا هر شب در این مکان مراسم برگزار می شد و خود حاج آقای حسنعلی هم سخنرانی می کردند؛ ایشان پیام های امام را به گوش مردم می رساندند.

 اولین کاری هم که انقلابیون تفت انجام دادند مسجد و حسینیه شاه ولی را به نام مسجد و حسینیه امام(ره) نامگذاری کردند البته به حسینیه، حسینیه بازار هم می گفتند.

اما متاسفانه در حال حاضر برخی از منافقین برای اینکه نام امام خمین(ره) را کمرنگ کنند؛ دم از ملی گرایی می زنند و می گویند که نام «شاه ولی» باید زنده شود، این در حالی ست که این مکان موقوفه حاجی ابراهیمی بوده و از اصل هم ربطی به «شاه ولی» نداشته و ندارد.

انتهای پیام/ع






summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.