ID : 38648004
سخنگوی وزارت امور خارجه دولت اصلاحات:

اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود، دموکرات‌ها خودشان این کار را می‌کردند


حمیدرضا آصفی گفت: اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود، دموکرات‌ها چنین برنامه‌ای را برای برجام داشتند و خروج ترامپ از برجام صرفا این برنامه دموکرات‌ها را پیش انداخت.

به گزارش یزدرسا، حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه دولت اصلاحات گفت: من تصور نمی‌کنم که راه برگشت به برجام و لغو تحریم‌ها خیلی آسان باشد و به زودی رخ بدهد. ما اگر مواضع آقای بایدن در ایام انتخابات را بررسی کنیم، قطعا به این نتیجه خواهیم رسید که آقای بایدن نمی‌خواهد بدون قید و شرط به برجام بازگردد.

وی افزود: همچنین آقای بایدن بعد از آنکه فاصله آرای خودش را با آقای ترامپ بیشتر کرد طی یک سخنرانی اعلام کرده در صورت رسیدن به ریاست جمهوری به معاهده پاریس بازخواهد گشت ولی چنین مواضعی را درباره برجام اعلام نکرد که بخواهیم منتظر بازگشت سریع آمریکا به برجام یا لغو تحریم‌ها باشیم. بنابراین من تصور می‌کنم که اگرچه آقای بایدن مواضع مشخصی نسبت به برجام داشته ولی قطعا این بازکشت بدون قید و شرط نخواهد بود.

سخنگوی وزارت امورخارجه در زمان دولت اصلاحات اظهار داشت: برجام در دوران دموکرات‌ها به نتیجه رسید ولی در دوران آقای ترامپ شاهد خروج آمریکا از این قرارداد بین‌المللی بودیم. واقعیت این است که اگر آقای ترامپ از برجام خارج نشده بود، دموکرات‌ها چنین برنامه‌ای را برای برجام داشتند. آنها می‌خواستند بعد از یک دوره 3 یا 4 ساله قید و شروطی را به برجام اضافه کنند. خروج ترامپ از برجام صرفا این برنامه دموکرات‌ها را پیش انداخت.

آصفی اضافه کرد: بنابراین خروج ترامپ از برجام، امروز این فرصت را پیش روی دموکرات‌ها قرار داده تا رویکرد مطلوب خودشان را در برجام دنبال کنند و دلیلی وجود ندارد که از این فرصت استفاده نکرده و به آن قید و شرط جدیدی اضافه نکنند. البته ممکن است در دوران دموکرات‌ها مواضع آنان متفاوت با جمهوری‌خواهان باشد ولی در عمل بعید است که آنان بخواهند نسبت به برجام ، بی قید و شرط آن را دوباره قبول کنند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که در صورت پیروزی بایدن و بازگشت دموکرات‌ها به قدرت، زمینه انجام مذاکرات مجدد بین ایران و آمریکا تا چه اندازه و محتمل است، تاکید کرد: یکی از خطراتی که منافع ملی را تهدید می‌کند، اشتیاق بیش از حد برخی در داخل کشور نسبت به مذاکره با آمریکاست. البته مذاکره فی‌النفسه نه خوب و نه بد است و در روابط بین‌الملل یک امر رایج و البته فاقد ارزش ذاتی است. مذاکره زمانی ارزشمند خواهد بود که به حفظ منافع ملی بیانجامد و در غیر اینصورت بی‌ارزش و آسیب‌زا است.

سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه ادامه داد: اینکه باب مذاکره باز می‌شود یا نمی‌شود، نباید مساله‌ای باشد که ذهن و تصمیمات ما را به خودش مشغول کند. آمریکا همواره دنبال آن است که اشتیاق به مذاکره را در طرف مقابل خودش ایجاد کند و با استفاده از این وضعیت مذاکره را از موضع بالا انجام داده و بتواند بیشترین امتیاز را گرفته و کمترین امتیاز را به طرف مقابل بدهد.

آصفی درپایان خاطرنشان کرد: ما برای طرح مساله مذاکره باید بدانیم که می‌خواهیم درباره چه مسائلی بحث کنیم. ما در برجام با آمریکا مذاکره کردیم و این اتفاق عجیبی نیست و مهم آن است که ما در مذاکرات با هر کشوری بتوانیم منافع ملی را حفظ کنیم. اما اینکه فکر کنیم ذات مذاکره به نفع منافع ما است، درست نیست.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.