باور بیضرری گیاهان دارویی غلط است
به گزارش یزد رسا، «سید کاظم کاظمینی» متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئتعلمی دانشگاه اذعان کرد: با تو جه به گرایش روزافزون مردم به مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی مصرف خودسرانه و بیرویه داروهای گیاهی هم رو به افزایش است؛ باور غلط مردم در مورد اینکه داروهای گیاهی یا داروهای گیاهی بیضرر هستند باعث مصرف خودسرانه و بیرویه آن شده است.
وی با اشاره به اینکه در دسترس بودن گیاهان دارویی باعث تهیه و مصرف راحت آن است، تصریح کرد: خیلی از داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی میتوانند با داروهای شیمیایی تداخل داشته باشند که حتماً باید توسط پزشک ارزیابی شود.
کاظمینی ادامه داد: ازآنجاکه مردم به بیضرری گیاهان دارویی باور دارند، حتی در صورت بروز عوارض ناشی از مصرف گیاهان دارویی، آن عارضه را ناشی از این گیاه ندانسته و حتی به پزشک خود هم در مورد مصرف آن اطلاعی نمیدهند.
متخصص طب سنتی ایران با اشاره به عوارض ناشی از مصرف بیرویه زیره اذعان کرد: مصرف طولانیمدت زیره که برای نفخ یا لاغری استفاده میشود، میتواند باعث ایجاد لک در بدن شود.
وی با بیان اینکه مصرف بیرویه کندر در دوران بارداری باعث بیشفعالی کودکان خواهد شد، خاطرنشان کرد: برخی از گیاهان مثل گل انگشتانه، تاتوره، خرزهره، کچوله و ... بالقوه سمی هستند.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه با بیان اینکه در مورد تداخلات دارویی باید به این نکته توجه کرد که تداخل این داروها میتواند باعث تشدید اثر یا کاهش اثر آن دارو شود، گفت: مصرف بیرویه رازیانه برای لاغری میتواند باعث عوارض شود؛ مثلاً باعث افزایش جوشهای پوستی خانمها شده و یا مصرف آن در آقایان باعث کاهش میل جنسی میشود.
کاظمینی مصرف مداوم بیش از 2 هفته شوید را باعث ایجاد مشکلات بینایی عنوان کرد و افزود: گلگاوزبان که در اکثر خانهها وجود دارد در بیماران با فشارخون بالا میتواند باعث تشدید آن شود.
وی مصرف مداوم برگ سنا که یک مسهل قوی است را باعث وابستگی رودهها به این دارو اعلام کرد و ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در مورد مصرف بیرویه گیاهان دارویی عدم آشنایی با روش مصرف درست آن دارو است؛ مثلاً اسفرزه را نباید آسیاب یا خرد کرد.
کاظمینی گفت: در مورد مصرف به دانه باید به این نکته توجه شود که لعاب آن مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن خودداری شود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- برداشت ۱۰۰ تن محصول گیاهان دارویی در ابرکوه
- یزدی ها برای محصولات کم آبخواه تسهیلات دریافت می کنند/تولید سالانه 250 تن گیاهان دارویی در استان
- تولید سالانه ۹۰۰ تن گیاه دارویی در استان یزد
- «خیانت» ناشی از فضای مجازی؛ بیشترین عامل طلاق در یزد/کاهش 23 درصدی دعاوی خانواده در استان
- حفظ عزتنفس کودکان درگرو آموزش حقوق آنان
- آمار دقیقی از سطح زیرکشت عناب در یزد نیست/سازگاری عناب با اقلیم استان یزد
- گیاهان دارویی زمینه اشتغال 5هزار نفر را در استان فراهم کرده است/ضرورت کشت گیاهان متناسب با اقلیم یزد