ID : 16867026
مسؤول سازمان بسیج سازندگی یزد:

بسیج پیشرو در تحقق اقتصاد مقاومتی/اجرای بیش از 3100 طرح اقتصاد مقاومتی در یزد


میرقانعی با بیان این که اقتصاد مقاومتی ابعاد مختلفی دارد افزود: اقتصاد مقاومتی مقوله بسیار بزرگی است و یک دست صدا ندارد و نیاز به گفتمان سازی دارد و هر کسی باید وظیفه خود را انجام دهد. در واقع باید هر قشری از دانش‌آموز تا استاد دانشگاه نقش خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام دهد.

یزد رسا؛ مسؤول سازمان بسیج سازندگی یزد در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد گفت: پس از مطرح شدن اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری بسیج نیز فعالیت‌ها و اقداماتی را برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی انجام داد. فلسفه و هدف اقدامات بسیج علاوه بر اجرایی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری، مردمی کردن اقتصاد مقاومتی، مدیریت مصرف و استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات کشور است. به عبارتی اقتصادی که بر توان و قدرت مردم متکی باشد .

سید محمد میرقانعی با اشاره به فعالیت‌های بسیج در عرصه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: مجموعه اقدامات بسیج را می‌توان در دو روش کلی خلاصه کرد. یکی مباحث ترویجی، اطلاع رسانی و آموزشی است و دیگری مباحث اعطای مشوق‌ها و محرکه ها برای اجرایی شدن طرح‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان این که فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی از مهمترین اهداف بسیج است افزود: ظرفیت‌های بالقوه بسیاری وجود دارد که فراموش شده است باید این ظرفیت ها شناسایی شده و پای کار بیایند. برگزاری کلاس‌های آموزشی، ترویجی و معرفی الگوهای موفق برای ایجاد تحرک در مردم و آشنایی بیشتر آن‌ها با مباحث اقتصاد مقاومتی است.

میرقانعی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: از دیگر مباحثی که بسیج به آن ورود کرده کمک به اجرایی و عملیاتی ‌کردن طرح‌های اقتصاد مقاومتی است. درواقع کمک به چرخه تولید بدون آن که خود بسیج تصدی گری کند.

وی با بیان این که برای اجرایی شدن طرح‌های مختلف اقتصادی مشوق ها و محرکه هایی از سوی مجموعه بسیج اعطا شده است ادامه داد: طرح‌های مختلفی در عرصه‌های مختلفی مانند احداث حوزچه‌های پرورش ماهی، تولید محصولات گلخانه ای، پرورش قارچ خوراکی، کشت زعفران، پرورش شتر مرغ، زنبور عسل و بعضی از ماکیان همچون کبک قرقاول عملیاتی شده است.

میرقانعی افزود: با توجه به آن که در استان یزد مدیریت بهینه آب بسیار با اهمیت است؛ سعی شده در اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی از سوی بسیج به افزایش بهروری و مدیرت آب نیز توجه شود و این اصل رعایت شود.

وی با اشاره به طرح‌های اجرایی از سوی بسیجیان گفت: سعی شده طرح‌هایی که در حد و توان عمده مردم باشد اجرا شود. به واقع هر فردی در هر خانه بتواند یک مولد باشد و بتواند در اجتماع نقش افرینی کند.

مسئول بسیج سازندگی استان یزد با اشاره به نظرات و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: ارزش‌افزوده قابل توجهی به کشاورزان نمی‌رسد و همچنین بسیاری از محصولات قبل از عرضه به بازار از بین می‌روند از این رو نیاز به صنایع تبدلی و کوچک احساس می‌شود و بسیج نیز به صنایعی همچون بسته بندی، خشک کردن، روغن گیری، اسانس گیری، فرآوری لبنی، تبدیل ضایعات کشاورزی به مواد قابل استفاده توجه کرده و به راه‌اندازی آن‌ها کمک کرده است.

میرقانعی با اشاره به اهمیت و ارزش‌افزوده سنگ‌های تزیینی گفت: برای ایجاد ارزش افزوده و استفاده بهتر از سنگ‌ها و گوهرهای تزئینی به کارگاه‌های گوهر تراشی نیز توجه ویژه شده است.

وی وظیفه امروز بسیج را کمک به اقتصاد مقاوتی دانست و اظهار داشت: از سال 92 مجموع طرح‌های اجرا شده 3100 پروژه و طرح تولیدی است که از مشوق‌ها و کمک‌های مجموعه بسیج بهره‌مند شده‌اند که تعداد قابل توجهی اشتغال‌زایی داشته است.

میرقانعی برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و کارگاه ها و کلاس های آموزشی را از جمله کارهای ترویجی بسیج در جهت آشناکردن مردم با اقتصاد مقاومتی دانست.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت علمی کردن کارهای تولیدی و کشاورزی گفت: بر طبق اهداف و برنامه‌ریزی‌هایی که در بسیج انجام شده قبل از شروع هر کار و طرحی آموزش‌های لازم به افراد داده می شود تا بهره‌وری در طرح‌ها و فعالیت‌هایی که در قالب اقتصاد مقاومتی اجرا می‌شود افزایش یابد.

میرقانعی با تاکید بر استفاده از کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی و علمی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: تشکیل کارگروه‌های تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور مسئولین و نخبگان بسیجی از دیگر اقداماتی است که توسط بسیج برای ایجاد همفکری و کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی یزد با اشاره به ظرفیت‌هایی که در بین اقشار مختلف مردم وجود دارد و ضرورت استفاده از این ظرفیت‌ها تصریح کرد: برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی هم مردم و هم مسئولین وظایفی را بر عهده دارند. از بند های24 گانه اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده مواردی مربوط به وظایف مردم است که بسیج نیز می تواند برای تحقق آن‌ها نقش آفرینی کند.

میرقانعی با بیان این که اقتصاد مقاومتی ابعاد مختلفی دارد افزود: اقتصاد مقاومتی مقوله بسیار بزرگی است و یک دست صدا ندارد و نیاز به گفتمان سازی دارد و هر کسی باید وظیفه خود را انجام دهد. در واقع باید هر قشری از دانش‌آموز تا استاد دانشگاه نقش خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام دهد.

وی صرفه جویی در مصرف را بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: علاوه بر فرهنگ سازی در خصوص کار و تلاش لازم است فرهنگ مصرف صحیح در جامعه نهادینه شود. نمی‌گوییم به گذشته باز گردیم اما گذشتگان ما بسیاری از مسائل فرهنگی، اقتصادی و سبک صحیح زندگی را بیشتر و بهتر از امروز رعایت می کردند.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.