به سوی فرزندِ بیشتر
قال رحمة للعالمین:
وَ لَمَوْلُودٌ فِي أُمَّتِي أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْس
( مستدرک،ج14،ص153 )
همانا یک نوزادِ متولد شده در امّتم، از آنچه خورشید بر آن می تابد، نزد من محبوبتر است
بسم الله الرازق
سیاست کنترل جمعیت، در ایران از سال 1368 آغاز گردید و در دههی هفتاد به اوج خود رسید. میلیونها نفر زن و مرد را به بهانهی اجرای این سیاست و با وعدههای دروغِ امکانِ برگشتپذیری و با نام مبهمِ وازکتومی و توبکتومی! (همان اخته کردن!) عقیم کردند. در دههی هفتاد، مخالفانِ این سیاست در صدا و سیما راهی نداشتند و کتابی که دربارهی مخالفت با این سیاست، بود، اجازهی چاپ و نشر نمی گرفت. از خاطر نمی برم که چند سال قبل که با رئیس هستهی گزینشِ آموزش و پرورشِ یکی از استانها دربارهی کنترل جمعیت صحبت می کردم، به من گفت: تو با این افکاری که داری، اگر بخواهی معلم شوی، ما تو را در گزینش، ردّ صلاحیت میکنیم؛ زیرا یکی از شرائط گزینش، عدم مخالفت با سیاستهای کلانِ نظام است! البته نمی-دانم کتابِ (کاهشِ جمعیت، ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین ) نوشته آیت الله سید محمدحسین طهرانی، صاحب کتابهای ( الله شناسی، امام شناسی، معاد شناسی ) چگونه در سال 1374 در مشهد چاپ شد؟ ولی شنیدهام که این کتاب هم نتوانست مُجوّزِ چاپ دوم را بگیرد! و حتی خبر رحلتِ چند سال بعدِ این عالم بزرگوار، رسانهای نشد! با اینکه در این کتاب، چیزی جز آیات و روایات و گزارشات مستند، یافت نمیشود.
به هر حال، این سیاست تا نیمهی سال 91 یعنی بیش از بیست سال ادامه داشت تا اینکه رهبر انقلاب در سفری که به خراسان شمالی داشتند، این سیاست را یک اشتباهِ بیست ساله خواندند که مسئولین باید بابتِ ادامهی آن در دههی هفتاد، آن از خداوند متعال، طلب عفو نمایند.
به احتمال قوی که شاید در آینده ابعادِ آن، روشنتر شود، این سیاست، یک سیاستِ استعماری بود که دشمنان خارجی و ایادیِ داخلیِ آنها توانستند با استفاده از فضای دههی هفتاد که فکر و ذهنِ مسؤولین، عُمدتاً به مسألهی بازسازیِ خرابیهای ناشی از جنگ، مشغول بود، با هزینههای ملیاردی که بخشی از آن در کتاب ( کاهش جمعیت) به صورت مستند آمده، آن را به مرحلهی اجرا درآوردند من نه از نویسندگی سر رشتهای دارم و نه در نوشتن کتاب، سابقهای. تنها انگیزهام از نگارش این صفحات این بود که احساس کردم فضای کشور برای طرح مطالبی که بیست سال، یا مطرح نمی شد یا در لفّافه بیان می گردید، آماده شده است و آنچه در پیش رو دارید، گامی کوچک در راستای وظیفه تبیین حقائق است که امیدوارم مورد رضایت حضرت ولی عصر(عجّل الله تعالی فرجه) قرار بگیرد.
قطعا نام این مجموعه را نمی توان کتاب گذاشت؛ زیرا استانداردهای یک کتاب فنّی در آن رعایت نشده است. فقط مجموعهای است از چند مطلبی که احساس کردم به موضوع مرتبط است و شاید نظم منطقی در چینش مطالب رعایت نشده باشد، ولی امیدوارم کسی که تشنهی معارف باشد، گمشدهاش را در این صفحاتِ بیابد و این یادداشت ها، شروعی باشد برای نوشته شدن و چاپ و نشر دهها کتاب مفید و اثر گذار دربارهی بیانِ عمق این اشتباه استراتژیک و تبیین راهکارهای جبران این خطای بیست ساله.
از خداوند متعال می خواهم به این گام کوچک برکت دهد و به وسیلهی آن، ذهن و دل شیعیان را به مسائلی که از آن غافل بودهاند، رهنمون سازد و توطئههای دشمنان اسلام و تشیّع را به حق حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) خنثی ساخته و شرّشان را به خودشان بازگرداند. آمین یا ربَّ العالمین
ترس از فقر
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید:
وَ لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْأً كَبِيراً ( إسراء،31 )
فرزندان خود را از ترس فقر، نابود نکنید. این ما هستیم که به آنها و شما روزی می دهیم
الشَّيْطانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَ يَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشاء ( بقره،268)
شیطان شما را از فقر می ترسانَد و به سوی فحشاء دعوت می کند
روزی دهندهی جنبندگان
وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُها ( هود،6 )
هیچ جنبنده ای بر روی زمین نیست مگر این که روزیِ او بر عهدهی خداوند است
گویندهی لاإله إلا الله
رسول گرامی اسلام ( صلی الله علیه و آله ) می فرمایند:
مَا يَمْنَعُ الْمُؤْمِنَ أَنْ يَتَّخِذَ أَهْلًا لَعَلَّ اللَّهُ أَنْ يَرْزُقَهُ نَسَمَةً تُثْقِلُ الْأَرْضَ بِلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ (وسائل الشیعة ج 20ص 14)
چه چیزی مانعِ همسر اختیار کردنِ انسان مؤمن است؟! شاید خداوند به او فرزندی عطا کند که گویندهی لاإله إلا الله بر روی زمین باشد
ضمانتِ رزق فرزندان
بکر بن صالح می گوید: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ علیه السلام أَنِّي اجْتَنَبْتُ طَلَبَ الْوَلَدِ مُنْذُ خَمْسِ سِنِينَ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَهْلِي كَرِهَتْ ذَلِكَ وَ قَالَتْ إِنَّهُ يَشْتَدُّ عَلَيَّ تَرْبِيَتُهُمْ لِقِلَّةِ الشَّيْءِ فَمَا تَرَى فَكَتَبَ ع إِلَيَّ اطْلُبِ الْوَلَدَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَرْزُقُهُم ( وسائل الشیعة ج 21 ص 360 )
به حضور امام کاظم علیه السلام نامه ای نوشتم که: من مدت پنج سال است که از بچه دار شدن جلوگیری می کنم و این به خاطر آنست که همسرم فرزند نمی خواهد و می گوید: تربیت و ادارهی فرزندان برایم دشوار است؛ زیرا فقیر هستیم و از امکانات زیادی برخوردار نیستیم. نظر حضرتعالی چیست؟ امام در پاسخ مرقوم فرمودند: فرزند طلب کن؛ همانا خدا روزیِ آنها را می دهد
مایهی افتخار
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله ) : تَناكَحُوا تَكْثُرُوا فَإِنِّي أُبَاهِي بِكُمُ الْأُمَمَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ حَتَّى بِالسِّقْط
رسول خدا فرمود: ازدواج کنید تا زیاد شوید؛ زیرا من در روز قیامت به واسطهی شما بر سایر امتها مباهات می کنم حتی بچههای سقط شده نیز باعث افتخار من هستند ( بحار ج 100 ص 220 )
تشکیل خانواده
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ): اتَّخِذُوا الْأَهْلَ فَإِنَّهُ أَرْزَقُ لَكُم (وسائل الشیعة ج 20 ص 15 )
رسول گرامی اسلام فرمود: تشکیل خانواده بدهید؛ زیرا این کار رزق و روزیِ شما را افزون می کند
و ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه این حدیث مرفوع را نقل کرده که:كُلَّما كَثُرَ العيالُ كَثُرَ الرِزقُ
یعنی : هر چه نانخورها بیشتر شوند، رزق و روزیِ بیشتری می رسد
سوء ظنّ به خدا
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): مَنْ تَرَكَ التَّزْوِيجَ مَخَافَةَ الْعَيْلَةِ فَقَدْ سَاءَ ظَنُّهُ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ (وسائل الشیعة ج 20 ص 42 )
رسول گرامی اسلام فرمود: هر کس ازدواج را به خاطر ترس از فقر ترک کند، نسبت به خدا سوء ظن دارد؛ زیرا خداوند عزیز و بزرگ می فرماید: اگر داماد و عروس فقیر باشند، خدا آ¬ن¬ها را از فضل خود بی نیاز می سازد
بهترین زنان
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ): إِنَّ خَيْرَ نِسَائِكُمُ الْوَلُودُ الْوَدُودُ الْعَفِيفَة ( وسائل الشیعة ج 20 ص 29)
همانا بهترین زنان شما زنی است که بسیار بزاید و مهربان و عفیف و پاکدامن باشد
میانه روی و بی نیازی
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ): مَنْ بَذَّرَ أَفْقَرَهُ اللَّه و مَا عَالَ مَنِ اقْتَصَد ( عدة الداعی ص 84 )
رسول گرامی اسلام فرمود: هر کس اسراف کند، خدا او را فقیر می کند و کسی که میانه روی نماید، دچار فقر نمی گردد
رزق به اندازه ی نیاز
قال امیرالمؤمنین ( علیه السلام ): تَنْزِلُ الْمَعُونَةُ عَلَى قَدْرِ الْمَئُونَة ( نهج البلاغه )
امیر مؤمنان فرمودند: کمک الهی به اندازه نیاز انسان نازل می گردد
نویسنده: محمد مسلم وافی یزدی
ادامه دارد ...