بهرهبرداری از سه مجتمع کشاورزی استان تاسال 98
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ با بیان اینکه هدف اصلی این شرکت، تغییر رویه کشاورزی استان از سنتی به صنعتی و افزایش بهره وری از منابع است گفت: شرکت شهرک های کشاورزی در واقع همان شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی است که در قالب شرکت دولتی وابسته به جهادکشاورزی اداره می شود به منظور اجرای برنامه هدایت راهبردی و توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی از سال 94 به صورت رسمی در استان یزد آغاز به کار کرده است.
محمد حسین ملانوری اظهار کرد: شهرکهای کشاورزی در زمینههای مختلف باغداری، گلخانهای، شیلات، دامداری به منظور افزایش بهرهوری و استفاده صحیح از منابع آبی ایجاد میشوند.
وی افزود: هماکنون در استان یزد 50 مجتمع کشاورزی که بیشتر آنها در زمینه دامداری هستند فعالیت میکند و فقط 6 مجتمع کشاورزی و 2 مجتمع شیلات در بخشهای غیر دامی داریم.
ملانوری از احداث 3 مجتمع کشاورزی در شهرهای هرات، مروست و روستای ارنان مهریز در مساحت 20، 5 و 12 هکتار خبر داد و گفت: در این مجتمعها خیاز سبز، گوجه، ملون، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و سبزیجات کاشت خواهد شد که به دلیل محدودیت منابع آبی امکان گسترش بیشتر گلخانهها در هکتار نبوده است و همچنین محصولات این گلخانهها مستقیما صادر خواهد شد.
وی افزود: این مجتمعها تا خرداد ماه سال آینده احداث و کار کشت در آنها آغاز میشود و تا پایان سال 98 به بهرهبرداری خواهند رسید.
ملانوری اذعان کرد: همچنین به دلیل قابل توجیه نبودن پرورش دام در استان یزد در صدد راهاندازی و توسعه مجتمعهای قارچ در روستای فهرج یزد هستیم.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان یزد در خصوص نحوه احداث و راهاندازی شهرکها و مجتمعهای کشاورزی و همچنین مزایا و حمایتهای دولتی این طرح گفت: در این طرح زمینهایی به کشاورزان و متقاضیان برای احداث مجتمع تعلق میگیرد که بعد از بهرهبرداری سند زمین از دولت به کشاورز تعلق خواهد گرفت و کشاورز مالک زمین میشود و اگر کشاورز مایل به احداث یک مجتمع دیگر نیز باشد دوباره زمین به وی تعلق میگیرد و بعد از بهرهبرداری مالک میشود.
ملانوری در خصوص روشهای سرمایهگذاری با بیان اینکه سه نحوه در بحث احداث شهرکها و مجتمعها وجود دارد اظهار کرد: یک روش اینکه زمین، آب و احداث مجتمع از شرکت شهرکها باشد و کشاورز در مرحله بعدی مجتمع را خریداری کند، زمین و آب از کشاورز و بقیه مراحل توسط شرکت شهرکها طی شود که این طرح مشارکتی است و همچنین روش سوم اینکه همه صفر تا صد کار به عهده کشاورز باشد و از خدمات علمی، آموزشی شرکت استفاده کند که در این طرح که باید بر اساس متدهای کاشت، داشت و برداشت شرکت شهرکهای استان انجام شود مانند سایر روشها، معادل 80 درصد هزینهها تسهیلات دریافت خواهد کرد.
وی افزود: تقریبا هزیه احداث یک گلخانه حدود 5 میلیارد است.
ملانوری اذعان کرد: برای واگذاری مجتمعهای گلخانهای از طریق جهاد کشاورزی فرخوان زده و کشاورزان پیشرو با توان مالی و علمی بالا انتخاب میشوند.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان یزد عنوان کرد:کلیه فعالیتهای مربوط به احداث شهرکها و اخذ مجوز در جهاد کشاورزی صورت میگیرد و مردم خیلی در قسمتهای اداری معطل نمیشوند.
وی افزود: یک شهرک کشاورزی شامل تولید، سردخانه، واحد بستهبندی، فراوری و عرضه میباشد که باید بر اساس متدهای نوین کشاورزی صورت گیرد همچنین در پیدا کردن بازار فروش و عرضه نیز حمایتهای خوبی از سوی جهاد کشاورزی صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/ز.ک
Related Assets:
- دامداریها دیگر سوددهی لازم را ندارند
- تصاویر/ حرف دل یزدیها به «ترامپ» در روز ملی استکبار ستیزی
- سلمان فارسی یار بینظیر پیامبر و افتخار ایران
- روحانی بعد از چهار سال منشأ مذاکره با آمریکا را فهمید+ تصاویر
- آمار و ارقام عجیب و تناقضهای عجیبتر دولتمردان
- ساعت کاری بانوان باید به ۴ ساعت کاهش پیدا کند
- گزارش تصویری/ پرواز پاراگلایدرها بر فراز آسمان کویر