ID : 18351260
مدیر کل حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان یزد:

بیش از سه تن میوه در استان یزد معدوم سازی شد


مدیر کل حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان یزد از معدوم شدن 3 تن نارگیل و 203کیلوگرم نارنگی توسط واحد قرنطینه این سازمان و با همکاری سازمان جمع آوری وفروش اموال تملیکی استان خبر داد.

به گزارش یزدرسا به نقل از  آوای‌اقتصاد، ‌مدیر کل حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان یزد از معدوم شدن 3 تن نارگیل و203کیلوگرم نارنگی توسط واحد قرنطینه این سازمان و با همکاری سازمان جمع آوری وفروش اموال تملیکی استان خبر داد.

مرتضی فتاحی اردکانی با بیان این که این محصولات به صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند؛ افزود: به منظور حراست از پوشش گیاهی استان وکشور وجلوگیری ازورود آفات وبیماریهای قرنطیته ای وخطرناک وهمچنین پرهیز ازخطرات آگروتروریستی برای مصرف کنند گان این محصولات معدوم شده‌اند.

وی در توضیح این اقدام گفت:میوه‌ها و محصولات کشاورزی که از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند تحت نظارت‌های قرنطینه‌ای قرار نگرفته‌اند از این رو ممکن است آلوده باشند و یک تهدید برای باغات و کشاورزی کشور محسوب می‌شوند.

فتاحی در خصوص آلودگی‌ها و خطرات آگروتروریستی اظهار داشت: زمانی که محصولی از مبادی رسمی وارد کشور نمی‌شود احتمال دارد کشورهایی که با ایران خصومت دارند محصولات قاچاق آلوده‌ای را به کشور وارد کنند که عواقب سوء برای مصرف‌کنندگان داشته باشد. به این نوع از خطرات، خطرات آگروتروریستی گفته می‌شود.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامتی مصرف‌کنندگان و کشاورزی کشور، محصولاتی که از مبادی غیررسمی و خارج از سیستم قرنطینه ایران و کشور صادرکننده به کشور وارد شده است حکم کالای قاچاق را دارد و معدوم می‌شود.

فتاحی با بیان این که بررسی دقیق آلودگی این محصولات امکان پذیر نیست اذعان داشت: به دلایل گوناگون از جمله هزینه‌بر بودن، مشخص نبودن مبدا، مسیر و نحوه کشت محصولات قاچاق و همچنین عدم ترغیب قاچاقچیان و توزیع کنندگان آن‌ها، طبق قانون قرنطینه گیاهی حفظ نباتات این  محصولات باید معدوم شوند.

‌مدیر کل حفظ نباتات استان در خصوص واردات میوه به کشور گفت: تنها محصولات چهار گانه انبه، موز، آناناس و نارگیل که در کشور تولید نمی‌شود برای واردات آن‌ها مجوز صادر شده است و در جهت حمایت از کشاورزان داخلی و پرهیز از آلودگی‌های آگروتروریستی وزارت جهاد کشاورزی اصلا مجوز واردات هیچ گونه مرکبات به کشور را نداده است.

وی با بیان این که ورود غیر قانونی محصولات کشاورزی هزینه‌های سرسام‌آوری را به کشاورزان تحمیل می‌کند افزود: سازمان حفظ نباتات یک واحد کوچک است که نمی‌تواند اشرافیت کاملی در این زمینه داشته باشد از این رو لازم است ارگان‌های نظارتی و سازمان‌های مربوطه بر ورود محصولات مختلف به کشور نظارت دقیقی داشته باشند تا کشاورزی کشور از این خطرارت مصون بماند.

انتهای پیام/آ




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.