ID : 36002982
تکرار دوباره داستان کودهای تقلبی در شهرستان ابرکوه؛

تاوان کودهای تقلبی از جیب کشاورزان ابرکوهی پرداخت می‌شود


داستان دوباره توزیع و فروش کودهای تقلبی در ابرکوه، داد کشاورزان شهرستانی را درآورد.

به گزارش یزدرسا، کشاورزان یکی از اقشار جامعه هستند که با زحمت و پینه دست در سرما و گرما، شکم خود و خانواده‌هایشان را سیر می‌کنند. مدتی است مجدداً این قشر در شهرستان ابرکوه از وجود کودهای تقلبی شاکی هستند که خسارات زیادی برای آن متحمل شده‌اند. 

کودهای زئو اورگانیک تقلبی که چندین مورد آن بین کشاورزان شهرستان ابرکوه توزیع‌شده است، دارای زباله و دانه‌های غیرقابل جذب مثل خرده‌شیشه است که با عناصر ترکیبی (گوگرد، ازت، فسفر، پتاسیم، آگریلیت، آهن، روی، مس، منیزیم، منگنز) و کودهای مشابه و اصلی مطابقت ندارد.

جهت پیگیری این جریان سراغ یکی از کشاورزان رفتیم که به نمایندگی از چند کشاورز دیگر که از این کودها خریده بودند، در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه اظهار کرد : کود که نیست زباله‌های بسته‌بندی‌شده است که حدود یک ماه پیش خریداری کردیم.

کشاورز ابرکوهی گفت : بارها به شرکت‌های توزیع‌کننده و مراجع ذی‌ربط مراجعه کردیم، ولی همه می‌گویند باید از استان و یا دستگاه‌های بالاتر پیگیری کنیم.

وی افزود : کودهای تقلبی را کارشناسان آزمایش کردند و به نتیجه مطلوب نرسیدند، زیرا موادی درون آن بود که با کودهای اصلی هم‌خوانی نداشت. هرچند مسئولین به شرکت‌های توزیع‌کننده و فروشندگان نسبت به جلوگیری از فروش آن اخطار دادند و پول بعضی کشاورزان به آنها بازگرداننده شده است، ولی کو گوش شنوا! به چه اعتباری و با چه تضمینی دوباره از این نوع کودها خریداری کنیم.

این کشاورز، ضمن تأکید بر اینکه با شرکت‌های تولیدکننده (که یکی از آنها در سمنان بود) تماس گرفته‌اند، بیان کرد : اینکه شرکت‌های تولیدکننده یا برخی دستگاه‌های ذی‌ربط می‌گویند؛ شاید زباله‌های کنار انبار تولید داخل کسیه رفته است، جوابی ناخوشایند است که فقط کشاورز را دلگیر و ناراحت می‌کند.

وی تصریح کرد : برخی مسئولین به‌راحتی اشتباهات و قصور خود را بر شانه کارگران خالی می‌کنند، تا دهان کشاورزان را ببندند و کسی به آنها معترض نشود. حتی اگر چنین چیزی (زباله‌های انبار) صحت داشته باشد باز مقصر اصلی خودشان هستند که نظارت و کنترل ندارند.

کشاورز ابرکوهی خاطرنشان کرد : طبق قانون نمونه‌های تولیدی اول باید مورد آزمایش قرار بگیرند و سپس مجوز توزیع و فروش صادر شود. پس چطور واحدهای تولیدی که آرم و آدرس آن بر روی کیسه‌ها درج‌شده است، کد و پروانه آنها در سازمان جهاد کشاورزی ثبت‌نشده است.

به‌راستی عاملان اصلی تولید یا توزیع کودهای تقلبی چه کسانی هستند؟ چه کسی می‌خواهد پاسخگوی این تاوان که از جیب کشاورزان نه‌فقط شهرستان ابرکوه بلکه کشاورزان سراسر کشور پرداخت می‌شود، باشد؟

گفتنی است جریان توزیع کودهای تقلبی سال گذشته در بخش بهمن شهرستان اتفاق افتاد و عاملان دستگیر شدند، که خبر آن باعنوان «دستگیری عاملان توزیع کودهای شیمیایی تقلبی در ابرکوه» در این سایت منتشر شد و امسال نیز مجدداً این داستان در ابرکوه تکرار شده است.

انتهای پیام/ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.