ID : 30031462
مشکلات و راهکارهای گردشگری ابرکوه از دیدگاه مسئولان:

تبلیغات و اصلاح نگاه مدیران راهکارهای توسعه گردشگری/ افراد ناآگاه چهره غیر واقعی و مبهم از ابرکوه ترسیم می کنند


کارشناسان حوزه گردشگری ابرکوه بهترین راهکارهای توسعه این صنعت را تبلیغات و فرهنگ سازی، اصلاح نگاه مدیران و نقش آفرینی آنان عنوان کردند و از همه مسئولان خواستند تا با همدلی و تلاش این شهر را به مسئولان ارشد کشوری بیش از پیش معرفی کنند.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، چند سالی است که ابرکوه به عنوان یکی از 14 شهر نمونه گردشگری کشور معرفی شده است. با وجود اینکه اقداماتی در راستای توسعه گردشگری و توسعه شهرستان با تکیه بر این پتانسیل صورت گرفته، اما هنوز مشکلاتی از جمله نداشتن یک اقامتگاه مناسب در شهرستان وجود دارد. در همین راستا خبرنگار سرو ابرکوه گفتگویی با متولیان و کارشناسان حوزه گردشگری ترتیب داده تا راهکارهای بهبود این وضعیت را جویا شود.

عباس قدیریان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه در رابطه با چگونگی نام گرفت ابرکوه به شهر نمونه گردشگری، اظهار کرد: در دولت دهم شهرهایی که آثار تاریخی ارزشمندی داشته و در حوزه گردشگری پتانسیل های بالایی داشتند به عنوان شهر نمونه گردشگری معرفی شدند. این طرح در دولت یازدهم پیگیری شد تا طی جلسات مختلف نقاط قوت، ضعف و مشکلات شهرهای نامبرده شناسایی و برای رفع آن چاره اندیشی شود.

تبلیغات، بهترین راهکار برای معرفی ابرکوه
قدریان تصریح کرد: اولین گام در معرفی شهرهای نمونه گردشگری نصب تابلوهایی با همین عنوان در ورودی شهرها و تبلیغات گسترده برای معرفی آنها می باشد. ضمن اینکه مصوبات جلسات مربوط به شهرهای نمونه گردشگری باید توسط شهرداری و در کنار آن میراث فرهنگی، اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: جلسات مختلفی با حضور مسئولان میراث فرهنگی کشور در راستای بررسی، تحقیق و مطالعات اولیه برای تهیه شیوه نامه شهرهای نمونه گردشگری برگزار شده است؛ در حال حاضر بهترین اقدام، انجام تبلیغات گسترده برای معرفی پتانسیل ها و داشته ها است که پیشنهاد می شود این کار از درون شهرستان انجام گیرد و نگاهمان به خارج نباشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان کرد: تنها هتل ابرکوه که هم اکنون بلاتکلیف است آمادگی راه اندازی را دارد، اما نیاز به سرمایه گذاری است که در این زمینه اقدام کند.

اقدام موثر بومگردی ها در جذب گردشگر
قدیریان با بیان اینکه در سال های اخیر نگاه مردم نسبت به گردشگری تغییر کرده و از آن استقبال می شود، افزود: تا کنون 6 بومگردی فعال در شهرستان وجود دارد و تعداد 14 درخواست دیگر نیز برای گرفتن مجوز مطرح شده است. می توان گفت راه اندازی بومگردی ها  در جذب گردشگر، اشتغال زایی(مستقیم و غیر مستقیم) و رشد اقتصادی، موثر بوده است.

وی در رابطه با وضعیت کنونی خانه تاریخی آقازاده ابرکوه، اضافه کرد: این مکان به مدت 20 سال به بخش خصوصی واگذار شده که تا کنون بیش از یک میلیارد تومان برای راه اندازی کافی شاپ و اقامتگاه در آن هزینه شده است.

این مقام مسئول در خاتمه با توجه به بحران آب و در نتیجه عدم توسعه کشاورزی و همچنین موثر نبودن صدرصدی صنعت در ایجاد اشتغال، صنعت گردشگری را بهترین راهکار برای اشتغال زایی و توسعه شهرستان عنوان کرد.

طرح و نقشه جامعی برای شهرهای نمونه گردشگری پیش بینی نشده است
در ادامه حسین حاتمی شهردار ابرکوه در رابطه به فعالیت های شهرداری در حوزه گردشگری ابراز کرد: توسعه گردشگری علاوه بر تأثیرات فرهنگی و اجتماعی موجب تقویت اقتصاد شهر نیز می شود و از آنجایی که شهرداری بنگاه اقتصادی نیست که وارد سرمایه گذاری شود، قویاً از هر اقدامی که در راستای سیاستگذاری های از پیش تعیین شده برای توسعه شهر انجام می گیرد، در حد توان حمایت می کند.

حاتمی با بیان اینکه متولی، سیاستگذار و راهبر اصلی گردشگری، اداره میراث فرهنگی است، افزود: بهترین راهکار برای مدیریت گردشگری تهیه یک نقشه راه مشخص است که احساس می شود اقدام جامعی در این زمینه صورت نگرفته است. مشکل این است که از نظر قانونی تعریف مصوبی از عنوان شهر نمونه گردشگری وجود ندارد و هیچ مسیری که وظیفه و امتیازات چنین شهرهایی را مشخص کند، از پیش تعیین نشده است.

تبلیغات، اصلاح نگاه مدیران و نقش آفرینی آنها، راهکارهای توسعه گردشگری
وی با تأکید بر اینکه یکی از راهکارهای توسعه گردشگری، تشویق مردم به راه اندازی بومگردی است، افزود: شهرداری برای حفظ خانه های تاریخی و همچنین حمایت از افرادی که در صدد راه اندای بومگردی هستند، اقدامات بسیاری انجام داده که از جمله آن خریداری خانه های قدیمی و واگذار آن به افراد متقاضی این کار است.

شهردار ابرکوه خاطرنشان کرد: مجموعه شهرداری طرح های مختلفی برای بافت تاریخی و آثار تاریخی معرفی کرده است که برخی اجرایی شده اما روند تصویب برخی از آنها بسیار طولانی شده است؛ لذا انتظار می رود مدیریت و تصویب این طرح ها طی یک زمان بندی خاص پیگیری و اجرا شود، زیرا به طول انجامیدن طرح ها، بلاتکلیفی شهرداری، ساکنین بافت تاریخی و حتی خود میراث فرهنگی را به دنبال دارد که یک آسیب جدی است.

وی تأکید کرد: راهکارهای بهبود وضعیت گردشگری در وهله اول اصلاح نگاه مدیران شهرستان به مقوله بافت تاریخی و گردشگری، سپس نقش آفرینی دستگاه های ذیربط برای تعیین یک سیاست مشخص و شفاف سازی و در خاتمه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و جذب مشارکت عمومی است.
افراد ناآگاه چهره غیر واقعی و مبهم از ابرکوه ترسیم می کنند

حاتمی در پایان ضمن گلایه از افرادی که به جای مشارکت در رفع مشکلات و مسائل بخش گردشگری، به آن دامن می زنند گفت: همگی باید تلاش کنیم تا بتوانیم با اطلاعات صحیح ابرکوه را به مسئولان ارشد کشوری معرفی کنیم و نگاه های آنان را به این نقطه کویری جلب کنیم، نه اینکه با ترسیم یک چهره مبهم و غیر واقعی از شهر، علاوه بر دامن زدن به مشکلات، مانع پیشرفت شهرمان شویم.

قیمت گذاری غیر منطقی هتل پویا، علت بی میل شدن بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری
عباس مهری مسئول برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری ابرکوه در این خصوص عنوان کرد: در ارتباط با مشکلات هتل پویا متاسفانه بخشی از سهام متعلق به بانک است که با توجه به قیمت گذاری غیر منطقی، بخش خصوصی رغبتی جهت تملک و سرمایه گذاری آن ندارد.

مهری ادامه داد: در صورتی که قیمت گذاری منطقی هتل توسط بانک و ارائه تسهیلات به بخش خصوصی جهت تعمیر، تجهیز و راه اندازی هتل می تواند راهگشا باشد.

وی خاطر نشان کرد: مذاکراتی با اساتید گردشگری یکی از دانشگاه های معتبر خارج از کشور ( ژاپن) جهت برگزاری کلاس و ‌کارگاه های آموزشی انجام شده است، که آثار مثبت قابل توجهی در زمینه تربیت نیروی متخصص و معرفی شهرستان در بعد بین المللی دارد.

مسئول برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری ابرکوه تصریح کرد: همچنین در آینده ای نزدیک تور آموزشی با شرکت فعالان گردشگری شهرستان جهت بازدید از جاذبه های گردشگری منطقه، که در زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی موفق بودند انجام‌خواهد شد.

مهری در پایان گفت: با تخصیص اعتبار مناسب در سال ۹۶ از محل سفر ریاست جمهوری که امید است هر چه زودتر جذب شود، در سال جاری گام های مثبتی به منظور تکمیل زیرساخت های گردشگری شهرستان برداشته خواهد شد.

انتهای پیام/م.ف

 

 

 

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.