ID : 37867442
کارشناس مسائل جهان اسلام و تحلیل گر ارشد جهان غرب تشریح کرد

تفاوت فرهنگ اسلامی و غربی / فرهنگ اسلامی با فرهنگ غربی قابل قیاس نیست


کارشناس مسائل جهان اسلام و تحلیل گر ارشد جهان غرب گفت: ریشه این تفاوت ها را باید در تاریخ و تمدن هفت هزار ساله ایرانیان و مبانی ارزشی اسلام در مقایسه با غرب وحشی جستجو کرد.

به گزارش یزدرسا، محمدعلی رامین درباره «تفاوت فرهنگ غرب با فرهنگ ایرانی اسلامی»، گفت: غربی ها بیش از هزار سال تجربه تلخ استبداد کلیسایی را دارند و چند صد سال است که از دین خود بیزار بوده و از هر دین دیگری ترس و واهمه دارند؛ البته چون مسیحیت، شریعت (قواعد و قوانین الهی) ندارد و همه ضوابط و شرایط را رهبران کلیسا به تشخیص خود تعیین کرده اند، استبداد نفرت زا در تاریخ آن موج می زند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم اضافه کرد: دین بی شریعت که تحت رهبری پاپ و پدران روحانی شکل گرفته، نفرت انگیز و خلاف عقلانیت و فهم بسیط بشری است؛ مثلاً اصول و اساس دین مسیحیت «تثلیث» است.

رامین، کارشناس مسائل جهان اسلام و تحلیل گر ارشد جهان غرب با بیان اینکه اصول اعتقادی مسیحیت «منطقه ممنوعه عقل» است و اجازه تعقل و پرسش گری در مبانی تثلیث وجود ندارد، افزود: ولی در اسلام، اصول دین باید حتماً استدلالی و منطقی برایمان تفهیم، توجیه، تفسیر و تحلیل شوند تا عقلا بپذیریم و بدون عقلانیت، اصول دین اسلامی را کسی از ما نمی پذیرد. اصول اسلام، هرگز بصورت تقلیدی و بر مبنای احتمالات و حدس و گمان، پذیرفتنی نیستند و حتما باید با تحقیق و تعقل و تأمل مورد قبول عقل سلیم قرار بگیرند.

وی با اشاره به اختلاف فکری و نظری فرهنگ اسلامی و غربی، اظهار داشت: در امانیسم، غربی ها انسان را «جایگزین خدا» کرده اند، اما در نگاه توحیدی ما، انسان «جانشین خدا» است که هم صاحب اختیار است و هم دارای رسالت و مسئولیت می باشد. او وظایفی را از جانب خداوند بر عهده گرفته تا نظم زندگی خود و دیگران را برای رشد و تکامل معنوی در همین دنیا تنظیم کرده و خودش را آماده زندگی جاودانه سازد.

رامین عنوان کرد: در مسیحیت با نگاه سکولاریستی، انسان باید فقط به حضرت مسیح ایمان داشته باشد و هر کاری که در دنیا انجام بدهد یک امر ثانوی است که با ایمان به مسیح نجات پیدا می کند؛ اما در اسلام ایمان و عمل صالح هر دوباهم ملاک سنجش مسلمانی است.

مدیر عامل «مؤسسه فرهنگی و هنری امامت عدل» با بیان اینکه غربی‌های مسیحی طبق آموزه‌های کلیسایی، در همه امور «انحصار گرا» هستند، گفت: غربی ها از همان آغاز مسیحیت تجربه کردند که علوم «اسکولاستیک» در انحصار کلیساست و دیگر افراد جامعه، اجازه تعلیم و تعلم علوم کلیسایی را ندارند. این تربیت اجتماعی هزار و چندصد ساله باعث شده که وقتی جوامع غربی، کلیسا را حاشیه نشین کردند و نظام سیاسی سکولار را پذیرفتند، اما بازهم سنت «انحصار طلبی» در علوم و فنون را برای خود نگه داشته اند و اجازه پیشرفت علمی و فنی به سایرین را نمی دهند؛ در حالی که در معارف اسلامی، هم علم آموزی یک فرهنگ عمومی است و هم ترویج علوم و فنون، «زکات علم» شمرده شده و بر دانایان و دانشمندان واجب است.

مؤسس «اتحادیه راه اسلامی در اروپا» با بیان اینکه غربی ها در زندگی اجتماعی هم معتقد به «فردگرایی» هستند، گفت: در «فرهنگ فردگرایی» انسان خود را محور می داند و در لذت جویی و برخورداری از تمام نعمات را سهم خودش می داند و بعد از اشباع خویش، اگر چیزی باقی ماند، برای دیگران است. وقتی این نگاه مسلط باشد، اصولا همبستگی با دیگران برای نجات جمعی، معنا ندارد و هر کس به فکر نجات خودش خواهد بود. در حالی که همبستگی دینی، ملی و انسانی برای مسلمانان و ایرانی ها، یک فرهنگ تاریخی و معیاری اسلامی بوده است. آن چنان که اگر انسانی دلبسته و وابسته به خانواده، همسایگان و خویشاوندان خودش نباشد، انسانیت و مسلمانی شخص ناقص است.

وی با اشاره به اینکه مسلمانان نگاهشان به معنویت و آخرت است، ولی غربی ها نگاهشان مادی گرایانه و دنیاگرایی است، اضافه کرد: وقتی این دو فرهنگ در مقابل یکدیگر بر روی زمین جاری باشند، هنگام وقوع یک «بحران»، مثلاً بحرانی شبیه «کروناویروس» پیش می آید، تفاوت دو فرهنگ به یکباره در مواردی آشکار می شود.

رامین خاطرنشان کرد: تفاوت نگاه غرب و نگاه ایرانی اسلامی به این صورت است که در شرایط سخت کرونا، دسته جات بزرگی از مردم در ایران در حال «قرنطینه خانگی» هم فداکاری می کنند و به کمک بیمارستان ها و بیماران خانگی و کمک رسانی به نیازمندان می شتابند و هزاران گروه برای جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی مردم خیر، فعالیت می کنند تا به نیازمندان در سراسر کشور برسانند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم با بیان اینکه در هر شهری در ایران ده ها گروه از جوانان و توانمندان برای کمک به نیازمندان و کادر درمانی بسیج شده اند، اذعان داشت: این حرکت در کل جهان «نمونه» است و در هیچ کشوری این چنین حرکتی همگانی و خودجوش با این گستره و کیفیت بالا را نمی بینیم و حقیقتا این همبستگی مؤمنانه، مثال زدنی است.

رامین ادامه داد: از طرف دیگر وقتی در یک کشور غربی اعلام می شود که از هفته آینده قرنطینه پیش می آید و در کشور کمبود ماسک و دستکش و دستمال کاغذی وجود دارد، عموم افراد به سمت فروشگاه ها حمله ور می شوند و با هجوم به کالاهای مورد نیاز همگان، همه چیز را غارت می کنند و برای بدست آوردن حتی کوچکترین چیز با یکدیگر درگیر شده و کالاها را از هم می دزدند تا ذخیره سازی کنند؛ اما در شرایط مشابه با وجود تحریم های ظالمانه غربی ها، مردم ما در خانه هایشان کارگاه های کوچک تولید ماسک و دستکش ایجاد کرده و برای جبران هر کمبودی تلاش جمعی می کنند. این تفاوت های آشکار الان دیگر برای هیچ انسان عاقل و آگاهی قابل انکار نیست.

وی با تاکید بر اینکه تفاوت های آشکارتری در میان رهبری غرب با ایران اسلامی وجود دارد، گفت: امام خامنه‌ای در همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا، در صحبت هایشان فرمودند که مردم باید از دستورات کمیته تخصصی پیگیری این بیماری تبعیت کنند و این یعنی پیروی از علم و عقل و فرمانبرداری از عالمان و دانشمندان پزشکان و متخصصان کشور؛ اما از سوی دیگر، رئیس جمهور آمریکا دو ماه بعد از شیوع بیماری کرونا، خطاب به مردم آمریکا می گوید: «از وایتکس یا مواد شوینده می توانید تزریق کنید یا روده بزرگ خود را با آن بشویید» و پس از اعتراض همگانی به این موضع گیری ابلهانه که نشانه تحقیر علم پزشکی و فهم و شعور و عقلانیت بشری است و افراد زیادی از آمریکایی ها بخاطر عمل به توصیه احمقانه رهبرشان می میرند، چند روز بعد حرفش را پس می گیرد و می گوید: «شوخی کردم»...

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم با بیان اینکه هم در نوع رهبری ها و هم در فرهنگ عمومی جوامع غربی با ایرانیان، تفاوت ها کاملا آشکاری وجود دارد گفت: ریشه این تفاوت ها را باید در تاریخ و تمدن هفت هزار ساله ایرانیان و مبانی ارزشی اسلام در مقایسه با غرب وحشی جستجو کرد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 2.0 stars out of 5.