ID : 37979665

تولید زردآلو در ابرکوه به نصف کاهش یافت


مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: به دلیل سرمازدگی و وقوع توفان میزان تولید محصول زردآلو در این شهرستان در سال زراعی جاری ۵۰ درصد کاهش دارد.

به گزارش یزد رسا؛ مهدی غیب الهی با توجه به پیش رس بودن محصول زردآلوی ابرکوه در کشور، افزود:  ۲ هزار هکتار باغ های این شهرستان به کاشت این محصول اختصاص دارد و امسال به دلیل حوادث طبیعی برداشت محصول از نیمی باغ های منطقه آغاز شد .

وی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه بخش مرکزی و متوسط تولید در  هر هکتار ۱۵ تا  ۱۸ تن است ، اظهار کرد: در این منطقه به دلیل سرمازدگی نیز میزان تولید ۲۰ درصد کاهش دارد.

وی پیش بینی کرد امسال ۱۵ هزار تن زردآلو به ارزش حدود ۲۵۰ میلیارد تومان در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.

غیب الهی  اضافه کرد: عمده تولید محصول شهرستان روانه بازار شهرهای استان‌های یزد، اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی می شود.

وی انواع محصول زردآلوی را تخم گردی، فلکه‌ای، خیاری، زرقانی و خانی عنوان کرد و ادامه داد: ۶۰ درصد زردآلوی استان یزد در ابرکوه تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: تأسیس صنایع تبدیلی و فرآوری محصول زردآلو از جمله ضرورت های این بخش است و جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات از سرمایه‌گذاران در این بخش حمایت می‌کند.

وی بابیان اینکه این محصول کاملاً ارگانیک و با کیفیت بالا تولید می‌شود، تصریح کرد: در شرایط مناسب آب و هوایی بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی و تیجرد ابرکوه است.

غیب الهی تصریح کرد: کشاورزان شهرستان در اجرای طرح های آبیاری نوین خیلی خوب کار کردند و بیش از  ۹۰ درصد باغ های زردآلوی منطقه مجهز به سیستم های آبیاری قطره ای است .

اراضی قابل کشاورزی منطقه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌ کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید می کنند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.