ID : 38030985
مدیر کل آموزش و پرورش یزد خبر داد

حذف برخی رشته ها در مدارس نمونه دولتی بر اساس دستورالعمل کشوری


مدیر کل آموزش و پرورش یزد به حد نصاب نرسیدن تعداد دانش آموزان متقاضی تحصیل در برخی رشته ها را عامل حذف تک رشته ها در مدارس نمونه دولتی عنوان کرد.

عباسعلی دانافر در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در پاسخ به گلایه برخی والدین دانش آموزان از حذف برخی رشته ها از مدارس نمونه دولتی در پایه دهم ابراز داشت: این کار بر اساس دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش و در تمام کشور انجام شده است. بر مبنای این دستورالعمل تک رشته ها در مدارس حذف می شوند. به عنوان مثال اینگونه استدلال می کنند که در شهرستان تفت در رشته ریاضی و فیزیک دوره متوسطه که حتی مدارس دولتی هم به حد نصاب نرسیده اند چطور می خواهند برای جذب در مدارس نمونه دولتی فراخوان بدهند. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد افزود: بر همین اساس زمانی می گویند مدرسه تیزهوشان و نمونه دولتی فعالیت کند که برای مثال در ناحیه یک یزد که 10 هزار دانش آموز در رشته ریاضی فیزیک تحصیل می کنند، آزمون برگزار شود و تعدادی از دانش آموزان در مدارس تیزهوشان و تعدادی در مدارس نمونه جذب شوند، اما اگر منطقه ای کلا  30دانش آموزداشته باشد دیگر نیازی به امتحان نیست و همه باید در مدرسه عادی دولتی تحصیل کنند.

وی افزود: بر طبق این طرح می بایست اول ظرفیت مدارس دولتی تکمیل شود و اگر به حد نصاب رسید مدارس نمونه دولتی نیز اضافه شوند. دلیل این مسله چیست؟ فرض کنید دانش آموزی در رشته ریاضی مدرسه نمونه دولتی مشغول به تحصیل است و نتوانسته حد نصاب نمره ها را اخذ کند. خب این فرد باید از مدارس نمونه دولتی بیرون بیاید. سوال اینجاست که وقتی مدارس دولتی این رشته را ارائه نمی کنند این فرد باید به کجا برود؟ یا باید  ترک تحصیل کند یا به شهر دیگری برود و یا تغییر رشته بدهد.

دانافر تاکید کرد:  اصلاً مدارس نمونه و مدارس خاص برای ارتقای کیفیت است. وقتی در منطقه ای حتی ظرفیت مدارس دولتی هم تکمیل نشده چطور مدرسه نمونه داشته باشد.

وی با بیان اینکه این طرح به منظور ارتقای کیفیت آموزش ابلاغ شده، اذعان داشت: البته ما بسیار تلاش کردیم که این اتفاق نیفتد. رایزنی های بسیاری نیز با معاون وزیر آموزش و پرورش انجام شد. اما این طرح در سراسر کشور انجام شده و در استان یزد نیز اختصاص به یک یا دو شهرستان ندارد و در شش شهر تفت، مهریز، زارچ، اشکذر، هرات و ابرکوه به اجرا در آمده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: راهکار این است که امسال دانش آموزان در مدارس دولتی ثبت نام کنند و در سال آینده در صورت رسیدن به حد نصاب که آزمون معنا پیدا کند حتماً این رشته ها مجدداً اضافه خواهند شد.

وی گفت: شرط تشکیل کلاس های نمونه دولتی داشتن ۲۷ نفر دانش آموز است. مسلماً چند برابر این تعداد باید متقاضی باشد تا در آزمون شرکت کنند و 27 نفر انتخاب شوند. در این صورت است که مدرسه نمونه معنا پیدا می کند. زیرا این که هر دانش آموزی در مدرسه نمونه دولتی تحصیل کند گول زننده است.

دانافر تصریح کرد: البته اینجا مسائل تخصصی حوزه اداری هم وجود دارد که موجب تاکید بر اجرای این طرح شده است.

وی همچنین با اشاره به افت تحصیلی دانش آموزان در ثر تعطیلی مدارس گفت: اینکه دانش آموزان نیاز به آموزش تکمیلی دارند برای وزارتخانه آموزش و پرورش کاملاً مسجل شده و پیگیری می شود. سناریو های متعددی در این زمینه وجود دارد که می توان به جبران از طریق فضای مجازی قبل از شروع سال تحصیلی جدید و یا آغاز سل تحصیلی جدید از دو هفته زودتر اشاره کرد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.