ID : 11493924
طی مقاله ای با حضور مسئولین ابرکوه خوانده شد

حرف دل دانش آموزان دبستانی ابرکوه: جشن نیکوکاری یا فراموشی عدالت!؟


محسن اسدی دانش آموز کلاس ششم دبستان شهید محمد فلاح زاده در مقاله ای که در مراسم « زنگ شور نیکوکاری» با حضور مسئولین خواند، گفت: باز هم اواخر اسفند ماه، باز هم جشن نیکوکاری، باز هم تحریک عواطف عمومی... هیچ از خودمان پرسیده ایم جایگاه عدالت کجاست و چرا کمتر کسی از آن صحبت نمی کند! چرا تا به حال آنقدر که از نیکوکاری و عاطفه حرف زده ایم از عدالت اجتماعی صحبت نکرد ه ایم؟!

به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، محسن اسدی دانش آموز کلاس ششم دبستان شهید محمد فلاح زاده در مقاله ای که در مراسم « زنگ شور نیکوکاری» با حضور مسئولین خواند، گفت: باز هم اواخر اسفند ماه، باز هم جشن نیکوکاری، باز هم تحریک عواطف عمومی... هیچ از خودمان پرسیده ایم جایگاه عدالت کجاست و چرا کمتر کسی از آن صحبت نمی کند! چرا تا به حال آنقدر که از نیکوکاری و عاطفه حرف زده ایم از عدالت اجتماعی صحبت نکرد ه ایم؟!


از امیرالمومنین علی (ع) سوال شد از این دو کدام برترند: عدالت یا سخاوت؟ امام فرمودند: عدالت هر چیز را در جای خود قرار می دهد ولی سخاوت آن را از مسیرش فراتر می برد؛ عدالت قانون همگانی است ولی سخاوت جنبه خصوصی دارد.


بنابراین عدالت شریف تر و برتر از سخاوت است. بدون شک عدالت اجتماعی در اندیشه دینی از چنان جایگاه ویژه ای برخوردار است که هیچ امر دیگری با آن قابل مقایسه نیست.


البته تشویق به انفاق و صدقه از کارهای پسندیده و مورد توجه اسلام است اما نباید توجه به آن موجب گردد وظیفه اصلی خودمان را که همان برقراری عدالت اجتماعی و مبارزه با فسادهای مالی و اداری و کم کردن فاصله طبقاتی است را مورد بی توجهی و غلفت قرار دهیم.


گرایش واقعی به فقر زدایی و دفاع از محرومان زمانی محقق می گرددکه این قواعد در جهت گیری های کلان اقتصادی محوریت داشته باشد وتنها از این راه است که ریشه کنی فقر به صورت واقعی میسر خواهد شد و به طور قطع اگر سیاست های کلان اقتصادی به گونه ای باشد که اختلاف طبقاتی و فقر را تشدید کند چاره ای جز تحریک عواطف عمومی به انقاق باقی نخواهد ماند.


آری ریشه کن کردن فقر به صورت واقعی تنها با ورود همه جانبه مردم، دولت و مجلس امکان پذیر است؛ ورود به این پیکار یک وظیفه اخلاقی نیست بلکه یک تکلیف الهی و شرعی است.


امروز پرداختن به اصلاح توزیع یارانه ها و تحقق قانون نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی از گام هایی اساسی و اولیه در جهت توسعه همگون و تحقق عدالت اجتماعی که آرمان بلند انقلاب اسلامی بوده به شمار می رود و نباید لحظه ای در رفتن به این مسیر تعلل کرد.


پس بیایید جامعه ای بسازیم که امیرالمومنین(ع) در اواخر عمر پربرکتشان ساختند؛ جامعه ای که بعد از شهادت آن حضرت در کوفه (بدون برگزاری جشن نیکوکاری) حتی یک فقیر هم وجود نداشت.


محسن اسدی
دانش آموز کلاس ششم
دبستان شهید محمد فلاح زاده




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.