ID : 32669837
در جلسه کارگروه توسعه ابرکوه مطرح شد

رفع محدودیت های ساکنین بافت تاریخی/ پیگیری تخصیص اعتبار 3 میلیاردی میراث ابرکوه


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، گفت: در حال حاضر پیگیر تخصیص 100 درصدی اعتبارات 3 میلیارد تومانی حوزه میراث و گردشگری ابرکوه، در سال 96 هستم.

به گزارش یزدرسا؛ به نقل از سرو ابرکوه، روز گذشته کارگروه توسعه ابرکوه با حضور محمد رضا صباغیان نماینده مردم ابرکوه در مجلس شورای اسلامی در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد.

حق ابرکوه و خاتم در حوزه بافت تاریخی ادا نشده است
صباغیان با اشاره به اینکه ابرکوه یکی از 14 شهر نمونه گردشگری کشور و در شهر جهانی یزد است، اظهار کرد: با این وجود با توجه به طرح های جامع و چشم اندازها، باید رفع موانع و مشکلات توسعه این بخش در اولویت قرار گیرد و بیشترین خدمت را حوزه گردشگری اختصاص دهیم.

وی گفت: متأسفانه هر چه از مرکز استان فاصله می گیریم توجه به آثار تاریخی کاهش می باید. لذا باید تناسب بین تخصیص اعتبارات و تسهیلات با ظرفیت های موجود در شهرستان ها برقرار شود، تا فعالان گردشگری انگیزه بیشتری پیدا کنند و بتوانند گام های بهتری جهت معرفی و شناسایی آثار تاریخی بردارند.

صباغیان ضمن تأکید بر ادا نشدن حقوق ابرکوه و خاتم در حوزه بافت تاریخی، افزود: در خصوص مشکلات و محدودیت های ساکنین بافت های تاریخی، مسئولان میراث و شهرداری تعامل بیشتری با مردم داشته باشند و قانون صرف را نبینند.

نماینده بزرگترین حوزه انتخابیه کشور در هیجده مین سفر خود به ابرکوه، اضافه کرد: چرا که برخی بناها در حال تخریب است و استفاده هایی از آنها می شود که زیبنده شهر نیست.

افزایش 3 برابری اعتبارات ابرکوه در سال 96 در حوزه میراث
فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، گفت: از 400 اثر تاریخی ابرکوه، 119 اثر آن به ثبت ملی رسیده است و گنبد عالی و مسجد جامع از اولین آثار استان یزد است که ملی شد.

دانش با اشاره به یازده خانه مشارکتی ابرکوه که با اعتبارات بلاعوض، مرمت شد افزود: اعتبارات تخصیصی حدود یک میلیارد تومانی سال 95 ابرکوه، با پیگیری ها و نامه نگاری هایی که انجام شد به حدود 3 میلیارد تومان در سال 96 افزایش یافت.

وی خاطر نشان کرد: از این اعتبارات که در توافقنامه مطرح شده است و پیگیر تخصیص 100 درصدی آن هستیم، سهم میراث 2 میلیارد و 700 میلیون تومان، صنایع دستی 17 میلیون تومان و حوزه گردشگری 2 میلیون و 220 هزار تومان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، ضمن تشکر از مشارکت شهرداری و فعالان حوزه گردشگری گفت: امیدواریم این مشارکت با توجه به اعتبارات سال 96 و همچنین سال آینده، در زمینه کف سازی و جداره سازی بافت تاریخی ادامه یابد.

دانش ادامه داد: بحث جذب گردشگر در شهرستان ها و اسکان آنها در اقامتگاه ها، تلاش بیشتر فعالان این عرصه را می طلبد که با ارائه ایده های جدید، گردشگران داخلی و خارجی را به سمت شهرستان ها بکشانند و جاذبه های گردشگری را معرفی کنند.

وی اذعان کرد: توسعه صنعت گردشگری و ایجاد انگیزه برای افرادی که در این تلاش کرده و می کنند، نیازمند حمایت و همکاری کارگروه تسهیل و رفع موانع و همچنین صندوق کارآفرینی امید و بانک های عامل، برای تسهیل در امر دریافت تسهیلات است.

دانش بیان کرد: یک و 98 دهم درصد سهم استان یزد در ایجاد اشتغال روستایی است که از این میزان 25 میلیارد تومان سهم میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است. از آنجا که استان یزد نیز دچار کم آبی است؛ صنعت گردشگری که سومین صنعت ارزآور و رونق اقتصادی است، پتانسیل خوبی برای استان محسوب می شود.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه تا کنون سعی بر رفع تسهیل چالش ها و موانع پرداخت تسهیلات به متقاضیان داشته است گفت: با همکاری اعضاء اتاق فکر میراث، تفاهم نامه ای با عنوان مثلث طلایی بین استان های یزد، اصفهان و فارس امضاء شد تا جذب گردشگر در استان و شهرستان ها رونق یابد.

ضرورت هموار کردن مسیر دریافت تسهیلات برای فعالان حوزه گردشگری
محمد محامدی سرپرست فرمانداری ابرکوه اظهار کرد: با توجه به جاذبه های گردشگری ابرکوه که بعضاً در استان بی نظیر هستند، چنانچه اقداماتی جهت معرفی این آثار با حمایت از بخش خصوصی انجام شود، زمینه مناسبی برای رونق این صنعت فراهم خواهد شد.

محامدی افزود: با اولویت قرار دادن پرداخت تسهیلات کم بهره و هموار کردن مسیر دریافت آن، برای فعالان این عرصه و همچنین فراهم کردن زمینه حضور آنها در نمایشگاه های صنایع دستی و گردشگری در کشور، می توان ابرکوه و ظرفیت های آن را شناساند.

 بی توجهی مدیران میراث به بناهای تاریخی در سایه نبود اعتبار
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه ابرکوه، خاطر نشان کرد: یکی از انگیزه های حمایت های عمومی در رونق گردشگری ابرکوه، عنایت مقام معظم رهبری است که از این شهر با عنوان شهر تاریخی یاد کردند.

حسینی ضمن گلایه از مسئولان مربوطه ادامه داد: وضع موجود میراث فرهنگی ابرکوه، با وضع مطلوب و شایسته شهرستان فاصله زیادی دارد. زیرساخت های لازم و مناسب جهت جذب گردشگران فراهم نشده است.

امام جمعه ابرکوه بیان کرد: مسئولان نسبت به بعضی بناهای تاریخی و آثار شهرستان همچون خانه ها، قلعه ها و... که در حال انحدام و نابودی است بی توجه هستند و بسیار ضعیف عمل می کنند.

وی با اشاره به اینکه در بخش بهمن نیز مراکزی وجود دارد که اگر مرمت و بازسازی شود، تأثیر زیادی در رونق صنعت گردشگری شهرستان  دارد، تأکید کرد: اینها نیاز به پیگیری جدی دارد و مدیریت میراث فرهنگی نباید به بهانه نبود اعتبارات و امکانات، نسبت به آن بی توجه باشد، که این امر پذیرفته نیست.

حسینی در پایان نیز عنوان کرد: در استان آنچنان که باید به درخواست ها و اهداف شهرستان ابرکوه در این بخش اهمیت داده نمی شود و امیدواریم در آینده شاهد اقدامات موثرتری در این راستا باشیم.

موانع حوزه گردشگری موجب دلسردی فعالان و تعطیلی اقامتگاه ها می شود
حامد اکرمی نماینده فعالان حوزه گردشگری و اقامتگاه های ابرکوه، ضمن بیان برخی مشکلات این حوزه، تصریح کرد: بعضاً موانع و سنگ اندازی هایی که جهت دریافت تسهیلات بانکی در حوزه گردشگری صورت می گیرد، فعالان فرهنگی و میراثی شهرستان را دلسرد کرده و از ادامه راه جهت بهبود و توسعه اقامتگاه های موجود باز می دارد.

اکرمی با اشاره به ضرورت و اهمیت توسعه صنعت گردشگری در ابرکوه یکی از شهرهای شهر جهانی یزد و اینکه نقطه اتصال سه استان گردشگری یزد، فارس و اصفهان قرار دارد، گفت: یکی از موانع توسعه این صنعت فقدان تبلیغات استانی، ملی و جهانی است.

مسئول اقامتگاه سفره خانه سنتی کومه بی بی سید ابرکوه افزود: گردشگران داخلی و خارجی شناختی از ابرکوه و پتانسیل های تاریخی و میراثی آن ندارند و حتی از وجود اقامتگاه های این شهر جهت رفاه و استراحت خود بی اطلاع هستند.

وی همچنین ضمن درخواست حمایت مسئولان جهت تسهیل مسیر دریافت تسهیلات، خاطر نشان کرد: در صورتی که زمینه حضور فعالان حوزه گردشگری شهرستان در همایشی با عنوان ابرکوه، که در 24 بهمن ماه در تهران برگزار خواهد شد، فراهم شود موجب رشد و گسترش و معرفی شهرستان شود.

در پایان جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، از فعالان گردشگری و عوامل میراث فرهنگی ابرکوه با اهداء لوح تقدیر کرد.

گفتنی است جعفری پیشه نماینده شرکت ساخت و توسعه امور زیربنایی حمل و نقل کشور در استان یزد، برخی مسئولان ابرکوه، مهردشت و بخش بهمن نیز در جلسه حاضر بودند.

انتهای پیام/ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.