ID : 1004429
گزارش کامل جلسه علنی امروز مجلس

سخنرانی شمخانی /طرح جرم سیاسی/لایحه حمایت از نوجوانان بی‌سرپرست/ممنوعیت خلع ید ورزشگاه‌ها


نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز دو طرح اعاده شده از سوی شورای نگهبان را به منظور تامین نظر این شورا مورد بررسی مجدد قرار دادند.

به گزارش یزدرسا، یکصدوسی‌ودومین جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی برگزار شد.در این جلسه ایرادات شورای نگهبان به طرح دو فوریتی نحوه تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 و لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست مورد بررسی قرار گرفت.

پس از تلاوت آیات قرآن کریم و ترجمه آن حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه اسامی نمایندگان یعنی مرتضی آقا تهرانی نماینده مردم تهران، عثمان احمدی نماینده مردم مهاباد، جلیل جعفری‌بنه‌خلخال نماینده مردم خلخال، علی جلیلیان نماینده مردم اسلام‌آباد‌غرب، شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان ، سیدهادی حسینی نماینده مردم قائمشهر، روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران، احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز، محمد رزم نماینده مردم کرمانشاه، محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان، عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر، جعفر قادری نماینده مردم شیراز، سلیمان عباسی نماینده گنبدکاوس، مهدی عیسی‌زاده نماینده مردم میاندوآب، جواد کریمی‌قدوسی نماینده مردم مشهد، محمدعلی مددی نماینده مردم میانه، علی مروی نماینده مردم نیشابور و سفر نعیمی نماینده مردم آستارا در جلسه امروز تأخیر داشتند، قرائت کرد.

پس از سخنان علی لاریجانی رئیس مجلس به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس وی از علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دعوت کرد تا به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس به پشت تریبون بیاید و سخنرانی کند.

**سخنرانی شمخانی در صحن علنی مجلس

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن 57، حضرت امام (ره) با آسیب شناسی رفتارهای رژیم پهلوی که در توهم امنیت مطلق موضوع تامین امنیت را به گونه‌ای خاص در قالب نیروهای نظامی و انتظامی و پلیس واگذار کرد، ضمن درک عمیق از تهدیدهای داخلی و خارجی رویکرد نوینی را پایه گذاری کردند که آن را امنیت سازی تعاملی، اجتماعی، مردمی و مشارکت جویانه نامگذاری کردم و این رویکرد را به هنجاری فراگیر تبدیل کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: فرمان تشکیل بسیج مستضعفین قبل از تشکیل جنگ تحمیلی را باید نماد رویکرد نوین و پیش‌دستانه امام (ره) در حوزه امنیت سازی و بهره گیری از ظرفیت هنجاری و اعتقادی و آرمانی جامعه نامگذاری کرد. در حقیقت امام(ره)  با کشف این واقعیت که سرمایه گذاری بر روی ظرفیت‌هایی که به صورت بالقوه امکان بروز رفتارهای ضد امنیتی در آنها وجود دارد، آنها را به سرمایه اجتماعی در طول امنیت ملی مبدل کرد و قدم در راهی گذاشت که حاصل آن دفع تهدیدات و استقرار امنیت پایدار کم هزینه بود.

شمخانی  افزود: پایه گذاری خردمندانه این رویکرد از سوی حضرت امام (ره) موجب شد که مفاهیمی چون پاسداری از نظام سیاسی، تمامیت ارزی،‌ ذخایر اعتقادی و فرهنگی و منابع حیاتی و اقتصادی و عرصه‌های عمومی به صورت از سوی لایه‌های مختلف اجتماعی به عنوان ارزش و بنیان اساسی کشور قلمداد شود و تهدید علیه آنها مساوی با تهدید بر علیه امنیت ملی محسوب شود و در این مسیر همگان خود را متعهد و مکلف (و نه موظف) به حراست و صیانت از آن بداند.

وی ادامه داد: این رویکرد حضرت امام (ره) را می‌توان پایان عصر وظیفه گرایی و ورود به عرصه تکلیف‌گرایی و اجتماعی کردن حوزه تامین امنیت ملی قلمداد کرد. بی‌شک دفاع پیروزمندانه ملت ایران در برابر جبهه استکبار در جریان جنگ تحمیلی با عنوان شاخص‌ترین اقدام نظام در حوزه تامین امنیت ملی را باید گواهی روشن بر صحت و حسن این رویکرد امام (ره) دانست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: با این دلیل و با توجه به 19 ماه فرصت ارتش عراق برای تجهیز ارتش خود، وقتی صدام جنگ را آغاز کرد، مواجه با نیرویی شد که هرگز در محاسبات کمی خود آن‌را تصور نمی‌کرد. عراق مبنی بر این باور راهبردی در ابعاد حداقلی، حدمیانی و حداکثری با ترجمان عملیاتی جنگی را با اهداف لغو قرار داد 1975، تجزیه خوزستان و براندازی نظام جنگی را به وسعت جنوبی‌ترین تا شمال غربی‌ترین نقطه کشور آغاز کرد و در خوزستان با توجه به اهداف سیاسی مسیر اشغال در جبهه میانی، مسیر دورسازی به دلیل نزدیکی به بغداد و مرزهای غربی و در مسیر شمال غرب به منظور درگیرسازی و جلوگیری از تقویت نیرو در آن مناطق مسیر جنگ خود را ادامه داد.

شمخانی افزود: عراق بر این باور بود که ارتش جمهوری اسلامی ایران فاقد قابلیت دفاعی به دلیل قطع ارتباط با بیگانگان و تلاطم ناشی از انقلاب و سپاه پاسداران نوپا است، لذا نیرویی برای مقابله با خویش نمی‌دید و سرعت پیروزی و پیشرفت خود را با سرعت گاز تانک‌های خویش هماهنگ کرده بود. اما برخلاف این ایده و این خواسته سیاسی پشتوانه تولید قدرتی که امام (ره) با تکیه بر مردم فراهم کرده بود، توانست جلوی ماشین جنگی، عظیم و بی‌رحم رژیم بحث عراق را در آغازین روزهای جنگ بگیرد.

وی ادامه داد: علت پاسداشت روزهای آغازین جنگ توسط جمهوری اسلامی ایران نه عظمت بخشی به جنگ، بلکه عظمت بخشی به دفاع هنرمندانه ملت ایران است. در آن زمان امام (ره)‌ فرمود "الخیر فی ما وقع" در حالی که غرش توپ‌ها و تانک‌ها و بوی باروت پیروزی عراق در مرزهای ایران به شدت فعال بود.

**ادامه بررسی دستور کار امروز مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس ایرادات شورای نگهبان به طرح نحوه محاسبه و اعمال تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را به منظور تامین نظر این شورا اصلاح کردند.

بر اساس این اصلاح، وکلای ملت که با 136 رای موافق، 11 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید، مقرر شد تفاوت ناشی از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی که از تغییر نرخ برابری ارز، طلا و جواهرات ایجاد می‌شود صرفا ناشی از ارزیابی حسابداری است و سود تحقق‌یافته تلقی نمی‌گردد و مشمول مالیات نیست و ما به التفاوت آن در حسابی تحت عنوان "مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی" منظور و در بخش سرمایه بانک مرکزی ذیل حساب اندوخته‌ها در طرازنامه منعکس و گزارش می‌شود.

مانده این حساب صرفا بابت جبران زیان‌های احتمالی آتی بانک مرکزی ناشی از تغییر کاهش برابری‌های قانونی ارز (تسعیر)‌ قابل استفاده است.

وکلای ملت در تبصره این ماده واحده با حذف یک عبارت مقرر کردند که مفاد این قانون از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا است.

به گزارش تسنیم، پیش از این در تبصره ماده واحده طرح مذکور عبارت "صورت‌های مالی سال 1391 بانک مرکزی را نیز شامل می‌شود و هرگونه تصمیم مغایر مفاد این قانون ملغی‌الاثر است" قید شده بود که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و بهارستان نشینان برای تامین نظر این شورا این عبارت را حذف کردند.

**نوجوانان بی‌سرپرست پس از رسیدن به 18 سالگی می‌توانند تقاضای صدور شناسنامه کنند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز مجلس ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست را مورد بررسی قرار دادند.

وکلای ملت در ماده 22 این لایحه برای تامین نظر شورای نگهبان اصل ماده و تبصره 2 آن را به شرح زیر اصلاح کردند:

ماده 22- پس از صدور حکم قطعی سرپرستی مفاد حکم از سوی دادگاه به اداره ثبت احوال و اداره بهزیستی مربوط ابلاغ می‌شود. اداره ثبت احوال مکلف است نام و نام خانوادگی کودک یا نوجوان تحت سرپرستی و همچنین مفاد حکم سرپرستی را در اسناد سجلی و شناسنامه سرپرست یا زوجین سرپرست وارد کند. همچنین اداره ثبت‌احوال مکلف است شناسنامه جدیدی برای کودک و نوجوان تحت سرپرستی با درج نام و نام خانوادگی سرپرست یا زوجین سرپرست صادر و در قسمت توضیحات مفاد حکم سرپرستی و نام و نام خانوادگی والدین والدین واقعی وی را در صورت مشخص بودن، قید نماید.

تبصره یک - اداره ثبت‌احوال مکلف است سوابق و هویت و نسبت واقعی طفل را در پرونده وی حفظ نماید.

تبصره 2- کودک و نوجوان می‌تواند پس از رسیدن به سن 18 سالگی تقاضای صدور شناسنامه جدیدی را برای خود با درج نام والدین واقعی در صورت معلوم بودن یا نام خانوادگی مورد درخواست وی در صورت معلوم نبودن نام والدین واقعی از اداره ثبت‌احوال بنماید.

تبصره 3- اجرای این ماده به موجب آیین‌نامه‌ای است که به وسیله سازمان ثبت‌احوال کشور و با همکاری سازمان تهیه می‌شود و ظرف 3 ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

بهارستان‌نشینان به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح اعمال شده در ماده 22 و تبصره 2 آن را با 148 رای موافق، 2 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

**لایحه ممنوعیت خلع ید و قلع و قمع ورزشگاه‌ها مجددا به کمیسیون قضایی ارجاع شد

نمایندگان مجلس همچنین گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد لایحه ممنوعیت خلع ید و قطع و قمع ورزشگاه‌ها و سایر تاسیسات و امکان ورزشی تابع وزارت ورزش و جوانان را که موادی از آن مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود، بررسی کردند.

در جریان بررسی این دستورکار مجلس، از آنجا که کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بر مصوبه قبلی خود اصرار کرده بود و نمایندگان مجلس با این نظر کمیسیون مخالفت کردند، این لایحه مجدداً به کمیسیون قضایی ارجاع شد.

شورای نگهبان در قسمتی از این ماده واحده بر تبصره‌های الحاقی یک، 2 و 3 ایراداتی گرفته بود که کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس این ایرادات را رفع نکرد و بر مصوبات قبلی خود بر این بندها اصرار کرد که پس از مخالفت مجلس، علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان گفت: نظر مجلس این است که این ایرادات باید برطرف شود لذا برای بررسی بیشتر و تامین نظر شورای نگهبان مجددا آن را به کمیسیون ارجاع می‌دهیم.

**نطق 31 دقیقه‌ای نمایندگان خانه ملت

در ادامه 3 نماینده (ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم، هادی قوامی نماینده مردم اسفراین، محمد حسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه)به مدت 7 دقیقه و 2 نماینده (حسن کامران نماینده مردم اصفهان و اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان) سخنرانی کردند.

**نکو: "نرمش قهرمانانه" به‌معنای تسلیم شدن و امتیاز دادن نیست

ابراهیم نکو نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس اظهار داشت: در جنگی که صدام مست قدرت با حمایت‌های همه جانبه استکبار جهانی علیه ایران اسلامی به راه انداخت، قدرت، شجاعت و توانمندی رزمندگان غیور اسلام  به رخ جهان کفر کشیده شد و دلاورمردی سربازان رشید روح‌الله در طول 8 سال دفاع مقدس دشمن را رسوا و در جهان بدنام کرد.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) فرمودند ما در جنگ به مردم جهان خصوصا مردم منطقه نشان دادیم که با تمامی قدرت‌ها می‌توان سالیان سال مبارزه کرد.

نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: جناب آقای روحانی! ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی با عمل به منویات راهشگای مقام معظم رهبری و با حضور حماسی خود در انتخابات 24 خرداد حماسه سیاسی را خلق کردند و نمایندگان آنها با رای اعتماد به وزراء آن را تکمیل کردند ولی انتظاراتی وجود دارد.

نکو با اشاره به انتظارات مردم از دولت اظهار داشت: در عرصه داخلی مردم از شما و هیئت دولت انتظار دارند ‌با اتخاذ تصمیمات علمی و صحیح و به دور از شتابزدگی‌ها به رفع دغدغه مردم که همانا گرانی، بیکاری و تورم است، اقدام و با حمایت صحیح از تولید و بخش خصوصی مشکلات را حل کنید.

وی با بیان اینکه مردم امیدوارند برای درمان اقتصاد کشور نسخه و کتاب جدیدی نوشته شود، تاکید کرد: یقین دارم با تعامل میان مجلس و دولت این کار امکانپذیر است.

نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس در خصوص انتظار ملت در عرصه بین‌المللی از دولت اظهار داشت: در عرصه بین‌المللی انتظار داریم با دیپلماسی صحیح و در خور ملت اسلامی از آرمان‌های امام(ره)، شهدا و دستاوردهای نظام به شایستگی دفاع کنید و دیپلماسی نرمش قهرمانانه مورد نظر رهبری را در مذاکرات و سخنرانی‌های خود در مجمع عمومی سازمان ملل با ظرافت کامل و دقیق در دستور‌کار خود و تیم همراه خود قرار دهید.

نکو در تعریف نرمش قهرمانانه گفت: نرمش قهرمانانه به معنای تسلیم شدن و امتیاز دادن نیست، بلکه رساندن حقانیت کشور ما و ارسال پیام دوستی به جهان است که با به کارگیری این دیپلماسی، جایگاه واقعی ایران اسلامی در جهان برای همه شناخته می‌شود و البته روش صحیح، به کارگیری ابزار لازم برای برد حداکثری است.

وی ادامه داد: جناب آقای روحانی! ملت از شما انتظار دارند در مجمع عمومی سازمان ملل از بزرگی و قدرت ملت و کشور و نقش کشورمان در برقراری صلح و ثبات در جهان سخن بگویید البته یقین داریم با سخنان آرمانی خود از کرامت و جایگاه کشور دفاع کرده و فضای جلسه را متوجه خواهید کرد که ایران صلح‌جو و صلح‌طلب بوده است.

**قربانی:هدف اصلی نظام سلطه حفظ امنیت دولت‌های نامشروع است

محمدحسین قربانی نماینده مردم رشت در مجلس در نطق میان‌دستوربا بیان اینکه مطالعات سیاست بین‌المللی این نکته را مشخص می‌کند که تاریخ سلطه غرب پایان‌یافتنی نیست و جهان این سلطه را برنمی‌تابد، اظهار داشت: از اهداف اصلی نظام سلطه حفظ امنیت دولت‌های نامشروع است که این موضوع مورد انتقاد جهان قرار گرفته است

وی ادامه داد: به دولتمردان آمریکایی تذکر می‌دهم که از جنگ‌افروزی در خاورمیانه خودداری کنند و جنگ در سوریه را آغاز نکنند چرا که در این‌خصوص شروع جنگ برعهده آنان بوده و خروج از جنگ از عهده آنان خارج است.

**کامران: برخی مسئولان با رانت مذهبی حج خارج از نوبت می‌روند/ با سختی وزرا را پیدا می‌کنیم

حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق میان‌دستور در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه مجلس با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس اظهار داشت: فرهنگ جبهه فرهنگ ضد اشرافی‌گری است و رزمندگان در جبهه هر چه داشتند، با هم می‌خوردند لذا امروز باید همین فرهنگ در سه قوه جاری و ساری شده و این سیره امام(ره) عملی شود.

وی ضمن ابراز تاسف از پشت در ماندن والدین شهدا و جانبازان نیز گفت: ما در هر دوره‌ای می‌خواستیم وزیری را پیدا کنیم، با سختی مواجه می‌شدیم تا تلفن خود را پاسخ دهد در حالی که سیره امام(ره) مردم‌داری بود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: در موضوعی حضرت آقا فرمودند نرمش قهرمانانه و این یعنی "کیّس" باشیم و سیاست داشته باشیم و اصول و سیره امام(ره) را حفظ کنیم.

کامران با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید از معاون پارلمانی رئیس جمهور درخواست کرد ‌هر‌چه سریعتر 3 وزیر باقی‌ماند معرفی شوند.

وی گفت: نمی‌شود مدارس و دانشگاه‌ها بی‌صاحب بمانند.

وی با بیان اینکه در فصل حج واجب هستیم، تاکید کرد: نباید مقامات خارج از نوبت به مکه بروند چراکه حج واجب یک بار است و دو بار حج مستحب می‌شود لذا گاهی افراد از ما بهتران نوبت دیگران را می‌گیرند و این رانت مذهبی و غصب است لذا باید در همه بخش‌ها توجه داشته باشیم تا سیره امام(ره) رعایت شود همچنین در خصوص مسکن ایثارگران به وزیر مسکن تذکر می‌دهم ضمن اینکه درمان ایثارگران هنوز مانده است و امیدوارم فرهنگ ایثار و شهادت را حفظ کنیم تا رهبری و روح امام شاد شوند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس در خصوص مشکلات حوزه انتخابیه‌اش گفت: از زمان صفویه در حوزه زاینده‌رود دعوا وجود داشت اما شیخ بهایی در آن زمان حق‌آبه ایجاد کرد و حق‌آبه‌ها مشخص شد اما کسانی که آن را فروختند، باید به کشاورزان خسارت پرداخت کنند لذا باید حق و حقوق کشاورزان داده شود.

کامران ضمن انتقاد از افزایش سالیانه مالیات در استان اصفهان خاطرنشان کرد: کارکنان فولاد 3 ماه است ‌حقوق نگرفته‌اند. اگر یک روز حقوق من قطع شود، زمین را به آسمان می‌دوزم لذا امیدواریم وزیر کار و صنعت کمک کنند تا مشکلات کارکنان فولاد حل شود.

**جلیلی: خوزستان در انتظار تکمیل و توسعه زیر ساخت‌های از بین رفته است

اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس خطاب به روحانی گفت: 25 سال از جنگ تحمیلی گذشته است و استان خوزستان همچنان در انتظار تکمیل و توسعه زیر ساخت‌های ازبین رفته است و چشم به برنامه‌های دولت یازدهم برای حل مشکلات اساسی دارد.

**طرح "جرم سیاسی" اعلام وصول شد

همچنین علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که طرح جرم سیاسی اعلام وصول شد.

**مخالفت مجلس با یک‌فوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری

نمایندگان مجلس یک فوریت طرح تشکیل وزارت گردشگری و میراث فرهنگی را مورد بررسی قرار دادند و با بررسی فوری آن مخالفت کردند.

در این جلسه مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: این طرح ربطی به دولت‌ها ندارد و کاری است که از مجلس هشتم شروع شده است چراکه اکنون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که از معاونت‌های ریاست جمهوری است، پاسخگو نیست و باید آن را به یکی از وزارتخانه‌های پاسخگو تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: ما این تجربه را در مورد سازمان تربیت بدنی داشتیم و ملاحظه کردید که وقتی این سازمان به وزارتخانه تبدیل شد، ضرر نکردیم و این سازمان توانست در قالب وزارتخانه خلاءهای قانونی خود را برطرف کرده و در مقابل نمایندگان مجلس پاسخگو باشند.

در ادامه هادی قوامی نماینده مردم اسفراین طی سخنانی در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: سازمان میراث فرهنگی یک سازمان فرابخشی است و نیاز به حمایت همه وزارتخانه‌ها دارد و وقتی آن را تبدیل به وزارتخانه کنیم، از حالت فرابخشی خارج شده و نمی‌توانیم از همه ظرفیت‌های آن استفاده کنیم.

قوامی ادامه داد: اگر این سازمان تبدیل به وزارتخانه شود، آسیب جدی به آن وارد شده و سبب می‌شود برنامه‌ریزی‌های با مشکل مواجه شود؛ آن هم در شرایطی که یک فرد برنامه‌ریز مسئولیت این سازمان را برعهده گرفته است لذا باید همه ما کمک کنیم تا فضایی مهیا شود که این سازمان بتواند به همین شکل به کار خود پایان دهد.

این نماینده در پایان سخنان خود گفت: تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه شفای درد نیست و این اقدام دردناک‌تر از خود درد است.

جواد هروی نماینده مردم قائنات نیز در ادامه به عنوان موافق یک فوریت طرح مذکور گفت: یکی از مباحث اصلی که سبب شد چنین طرحی مطرح شود، این بود که ما فقدان یک وزارتخانه که بتواند با برنامه‌ریزی کامل و کار کارشناسانه پیگیر موضوعات گردشگری باشد، نداشتیم البته یکی از مهمترین شعارهای همه روسای جمهور بحث گردشگری بود اما هیچ‌گاه محقق نشد.

وی ادامه داد: گردشگری با سازکار کنونی بیشتر جنبه‌های سیاسی به خود گرفته و این سازمان در سالیان اخیر به جای اینکه ظرفیت‌های گردشگری را بالا ببرد، درگیر موضوعات سیاسی بوده است، بنابراین با وضعیت کنونی بر جبین این سازمان نور رستگاری نیست.

این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهیم بحث اشتغال و درآمدزایی را در نظر بگیریم، باید سازمان گردشگری را به یک وزارتخانه تبدیل کنیم و وظایف محول به آن را به صورت کارشناسانه مورد بررسی قرار دهیم چراکه امروز اقتصاد بدون نفت در دنیا بسیار مورد توجه است و یکی از مولفه‌های آن بحث توریسم است اما متاسفانه با این همه اماکن تاریخی و گردشگری که در کشورمان داریم، هنوز نتوانسته‌ایم به این صنعت درآمدزا دست یابیم.

بهارستان‌نشینان پس از استماع سخنان موافق و مخالفان یک فوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با 104 رای موافق، 48 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در صحن علنی با بررسی فوری آن مخالفت کردند و این طرح به صورت عادی در دستورکار وکلای ملت قرار گرفت.

**تذکرات شفاهی بهارستانی‌ها از عدم پاسخگویی وزرا به تلفن‌ها

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، 5 نفر ازنمایندگان مجلس طی سخنانی در مجلس تذکرات شفاهی خود را به مسئولان اجرایی مطرح کردند.

ابوالقاسم جراره نماینده مردم بندرعباس به عنوان نخستین تذکر دهنده شفاهی در صحن علنی با اشاره به عدم اجرای مصوبه دولت در مورد راه‌اندازی دانشکده صنعت نفت و گاز در خوزستان درخواست اجرای این مصوبه را داشت.

وی همچنین با اشاره به شرایط آب و هوایی استان خوزستان گفت: بیش از 7 سال است که در این استان 22 هزار خانواده در خصوص اشتراک برق در نوبت قرار دارند. همچنین مشکل دیگر ما در حوزه بهداشت و درمان است. ما شاهد کمبود تجهیزات و دارو در بیمارستان مرکزی بندرعباس هستیم.

محمد دامادی نماینده مردم ساری در مجلس در تذکر شفاهی به رئیس جمهور با اشاره به وجود زباله در دریای مازندران یادآور شد: دریای مازندران به عنوان بزرگترین انگیزه گردشگری محسوب می‌شود اما زباله‌ها این دریا را تهدید می‌کند.

وی خطاب به وزیر بهداشت از قیمت بالای دارو برای بیماران سرطانی و کمبود دارو در کشور انتقاد کرد.

نماینده مردم ساری در خصوص واردات مرکبات افزود: داستان واردات مرکبات مانند داستان برنج شده است. استان مازندران 2.2 میلیون تن تولید مرکبات دارد در حالی که در این فصل اجازه واردات داده می‌شود.

دامادی همچنین در خصوص مشکلات کارگران فولاد خاطرنشان کرد: کارگران فولاد در تمام کشور نماینده دارند اما چرا معضلات آنها حل نمی‌شود و چرا کسانی که باید در زیر اعماق زمین کار کنند، باید التماس کنند تا حقوق خود را دریافت کنند. لذا از رئیس مجلس درخواست دارند که این مشکلات حل شود.

حجت‌الاسلام موسوی‌نژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس طی تذکر شفاهی به وزیر بهداشت گفت: در دشتستان بیمارستانی به نام 17 شهریور وجود دارد که با افتتاح یک بیمارستان دیگر به نام گنجی بیماران به آنجا منتقل شدند اما این دو بیمارستان تا به حال به حال خود رها شده و بیماری آنها تشدید شده است.

وی همچنین به وزیر جهاد کشاورزی در مورد جریان عدم سیاست‌گذاری درست و صحیح برای خرما و نخل‌داران تذکر داد و از وی درخواست کرد تا مابه‌التفاوت گندم به آنها پرداخت شود.

حجت‌الاسلام روح‌الله بیگی نماینده مردم میاندوآب در مجلس ضمن تشکر از رئیس جمهور به خاطر مصوبه احیای دریاچه ارومیه گفت: تذکر من به مسئولان ذیربط برای این پروژه عظیم ملی است چرا که همه باید تلاش کنیم تا قبل از ایجاد سونامی نمک این بحران کنترل شود.

وی از مسئولان درخواست کرد تا تدابیر لازم برای اشتغال جوانان اتخاذ شود و همچنین خواستار تعیین قیمت کود شیمیایی و سم از سوی مسئولان شد.

در خاتمه عمران علی محمدی نماینده مردم ایلام اظهار داشت: از مهمترین وظایف مجلس در حوزه نظارت مراقبت از توزیع عادلانه اعتبارات کشور در بخش‌های هزینه‌ای است که ازجمله حوزه‌های مهم شهرداری‌ها است.

وی ادامه داد: با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شده که به دلایل نامعلوم به استانها تبعیض روا شده به طور مثال به استان اصفهان 200 میلیارد، به استان مرکزی 32 میلیارد، به استان ایلام 800 میلیون تومان و به آذربایجان غربی کمتر از یک میلیارد اختصاص داده شده است.

نماینده مردم ایلام افزود: توزیع اعتبارات معمولا با دو شاخص جمعیت و توسعه نیافتگی صورت می‌گیرد اما سوال این است که توسعه نیافتگی یکی از ملاک شهرداری‌ها است، مگر عقب‌افتاده‌تر از مناطق غربی مانند ایلام وجود دارد. بنابراین انجام اینگونه تبعیض‌ها توسط سازمان شهرداری‌ها باعث شده که بیش از 700 شهرداری در آستانه ورشکستگی قرار گیرند. بنابر این با نظارت جدی مجلس باید این موضوع بررسی شود.

محمدی در پایان از وزرا درخواست کرد تا جواب تلفن نمایندگان را بدهند و گفت: اگر نماینده‌ای به شما مراجعه می‌کند برای کار خودش نیست بلکه برای مردم استانها است تا مشکلات آنها برطرف شود.

در خاتمه تذکرات شفاهی ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: نمایندگان مجلس به خصوص نمایندگان استان‌های یزد، اصفهان و اردکان به مناسبت حادثه تصادف اتوبان قم - تهران که منجر به کشته شدن 44 نفر و مجروح شدن 40 نفر شد تاسف خود را اعلام کرده و برای جان باختگان طلب مغفرت و برای مصدومان آرزوی بهبودی داشتند و از مسئولان اجرایی انتظار دارند تا به این موضوع رسیدگی کنند.

**تقدیر نمایندگان از اقدام رئیس‌جمهور در تأکید بر اجرای قانون عفاف و حجاب

در پایان جلسه علنی امروز بیانیه 180 نماینده در مورد تقدیر از از اقدام اخیر حسن روحانی رئیس‌جمهور در تأکید بر اجرای قانون عفاف و حجاب قرائت شد.

**پایان جلسه علنی امروز مجلس

جلسه علنی صبح امروز مجلس با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس به پایان رسید و وی زمان جلسه بعدی را ساعت 8 صبح روز سه‌شنبه دوم مهرماه اعلام کرد.

منبع:تسنیم




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.