ID : 13504022
کارشناس مسائل بین الملل استان در مصاحبه یا یزد رسا:

سیاست های ضد «سوری» اردوغان؛حزب «عدالت و توسعه» را به ورطه شکست کشاند


کارشناس مسائل بین الملل استان گفت: اردوغان توانست با سیاست هایی که در جهت تقویت اسلام در ترکیه اجرا کرد محبوبیتی را در میان مردم ترکیه پیدا کند اما باعث شد به واسطه اقدامات اشتباه در رابطه با مسائل منطقه ای و خصومت با سوریه، مردم ترکیه از حزب عدالت و توسعه فاصله بگیرند.

کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل استان در مصاحبه با یزد رسا با اشاره به عدم موفقیت حزب عدالت و توسعه در کسب اکثریت مجلس ترکیه اظهار داشت: این تحولی است که برای نخستین بار در چندین سال اخیر این حزب اکثریت پارلمانی را از دست می دهد که این نتیجه عملکرد کلی و ضعیف دولت اردوغان است.

 

دکتر سید محسن میر حسینی افزود: عملکرد سیاسی رجب طیب اردوغان در قبال دولت سوریه و حمایتی که از گروه تروریستی چون داعش و دیگر گروه های تروریستی انجام داد باعث شد که مردم ترکیه در خصوص این حزب تغییر نگرش داده و به این حزب رأی ندادند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد در ادامه  با اشاره به سیاست های اشتباه اردوغان در منطقه و بخصوص مخالفت با دکترین مقاومت ایران در منطقه و بخصوص سوریه باعث شد جایگاه شخص اردوغان به عنوان مهمترین فرد حزب عدالت و توسعه تضعیف شده و این حزب نتوانست موفقیت های قبلی خویش را تداوم بخشد.

وی در ادامه بررسی علل شکست حزب عدالت و توسعه عامل، زیاده طلبی ازدوغان را عنوان کرد و تاکید کرد: اردوغان و حزب عدالت و توسعه خواهان برگرداندن اقتدار عثمانی به ترکیه هستند که این سیاست تاکنون شکست خورده است و این زیاده طلبی ریزش آرای این حزب را دربر داشته است.

میر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دولت ترکیه در زمان زمامداری اردوغان و حزب عدالت و توسعه موفقیت های اقتصادی را داشته است ولی این کشور از بحران اقتصادی جهانی در امان نمانده است و معیشت مردم ترکیه در این سال ها تحت تاثیر قرار گرفته است.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد بیان داشت: اردوغان سعی داشت با پیروزی حزب عدالت و توسعه در انتخابات مجلس ترکیه با استفاده از قدرت اکثریتی این حزب نظام سیاسی ترکیه را از پارلمانی به ریاستی تغییر دهد که با این شکست امکان این تغییر بعید بنظر می رسد.

دکتر میر حسینی افزود: حزب اسلام گرای ترکیه با روی کارآمدن توانست با سیاست هایی که در جهت تقویت اسلام در ترکیه اجرا کرد محبوبیت خوبی را در میان مردم ترکیه پیدا کند ولی به واسطه اقدامات اشتباه این حزب در رابطه با مسائل منطقه ای و خصومت با ملت سوریه باعث شد مردم ترکیه از این حزب فاصله بگیرند.

عضو هیئت علمی دنشگاه یزد با اشاره به تبعات این شکست برای اردوغان و حزبش گفت: این حزب باید برای تشکیل دولت با دیگر گروه ها دست به ائتلاف بزند و دولتی ائتلافی را ایجاد کنند که این موضوع می تواند به عنوان مانعی برای تند روی های اردوغان باشد.

وی تاکید کرد: دولت ائتلافی ترکیه به دلیل تضارب آراء می تواند به سادگی در معرض سقوط قرار گیرد زیرا این ائتلافی از گروه هایی با منافع متفاوت و تا حدودی متناقض است.

استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد با اشاره به چالش های پیشروی حزب اردوغان تصریح کرد: دولت ترکیه در آینده با چالش های بیشتری دچار خواهد شدو پایگاه و استحکام قبلی خود را از دست خواهد داد و باعث خواهد شد اردوغان در تحقق رویاهای خود توفیقی نداشته باشد.

وی در پایان عنوان کرد: احزاب مخالف دولت ترکیه نظیر سکولار ها و کردها پایگاه های اجتماعی خود را ترمیم کرده اند و در حال بازگشت به صحنه سیاسی ترکیه هستند تا انحصارگری های اردوغان و حزبش را به چالش بکشند.


 




summary-address :
Your Rating
Average (18 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.