ID : 8841032

صادقی:مداخله زور مدارانه در افغانستان، عراق و سوریه موجب ضربه شدید به حقوق مدنی این ملل شده است


نماینده مردم شیراز در سخنان خود در بین المجالس جهانی تاکید کرد:استانداردهای دوگانه و برخوردهای سیاسی و گزینشی در زمینه حقوق بشر ابزاری در دست دول غربی شده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، متن سخنرانی دکتر ضرغام صادقی نایب رئیس اول شورای اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نمایند شیراز در مجلس شورای اسلامی در یکصدو سی و یکمین مجمع اتحادیه بین المجالس جهان در مورد حقوق بشر، تروریسم که در ژنو سویس برگزار شد به شرح زیر است:



بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،
نمایندگان محترم،
بی شک حقوق بشر به عنوان یکی از شاخصه های تمدن و پیشرفت جامعه بشری و گفتمانی غالب، هم اکنون در تعاملات بین المللی از جایگاه بالایی برخوردار است.

در این راستا روندهای بین المللی تا جائی پیش رفته اند که علیرغم عدم پیش بینی مداخله بشردوستانه در منشور ملل متحد، امروزه مسئله حمایت مؤثر از حقوق بشر از طریق مداخله بشردوستانه و احساس مسئولیت دست جمعی دولتها در این خصوص را طرح می نماید. طبیعتا اقداماتی که در جهت تحکیم این رهیافت مطرح می گردد، به گونه ای اجتناب ناپذیر با اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها و اصل عدم توسل به زور به عنوان دو قائده مهم نظام بین المللی که مبنای عرفی و قراردادی در حقوق بین الملل دارند و تضمینی برای صلح و امنیت بین المللی به شمار می آیند، در تزاحم و یا بعبارتی در رقابت و تقابل قرار دارند.


حضار محترم،
خانمها و آقایان،
طبیعی است با توجه به واقعیاتی چون استانداردهای دوگانه و بر خوردهای سیاسی و گزینشی در زمینه حقوق بشر به ویژه از سوی دولتهای غربی (که نهایتا بعد از شصت سال از زمان تأسیس کمیسیون حقوق بشر ملل متحد، موجب احراز ناکارآمدی آن کمیسیون و جایگزینی شورای حقوق بشر گردید) و نیز این واقعیت که هم اکنون بسیاری از کشورهای غربی مدعی رهبری حقوق بشری و بعضی از متحدان آنها نظیر رژیم اشغالگر قدس خود  از ناقضین مهم حقوق بشر در جهان بشمار میروند، این شائبه را به وجود آورده است که مسئله مداخله به بهانه نقض حقوق بشر علیرغم ظاهر انسان دوستانه آن بار دیگر به حربه ای سیاسی در دستان تعدادی از دولتهای ذی نفوذ غربی و برخی از متحدان آنها تبدیل گردد. لذا طبیعی است که بررسی ابعاد مختلف این امر در جامعه بین المللی با دقت و حساسیت هر چه بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در این رابطه توجه به واقعیات ذیل ضروری بنظر میرسد:


1- با توجه به اسناد حقوقی – بین المللی موجود، هر گونه مداخله زور مدارانه یکجانبه از سوی هر یک از اعضاء ملل متحد به بهانه نقض حقوق بشر در دیگر کشورها (یا هر بهانه دیگر) پذیرفته نیست. وقوع این امر و تکرار و عرفی شدن آن می تواند موجب حمله کشوری به دیگر کشورها گردد، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی به شمار می آید.


2-تجربه های تلخ و ناموفق اخیر مداخله زور مدارانه مستقیم و غیر مستقیم در کشورهایی چون افغانستان، عراق و سوریه به بهانه مبارزه با نقض حقوق بشر و تروریسم در این کشورها که موجب ورود صدمات شدید به حقوق سیاسی و مدنی و نیز حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهروندان این کشورها شده است از یکسو و از سوی دیگر بی کیفر ماندن رژیم اشغالگر قدس علیرغم نقض گسترده حقوق بشر در غزه و دیگر سرزمین های اشغالی بدلیل حمایت متحدان این کشور در شورای امنیت و در نتیجه عدم اقدام عملی در مقابله با جنایات این کشور، همگی حاکی از ناموفق بودن رهیافت مداخله جویانه بشردوستانه در سیستم ناکارآمد فعلی ملل متحد (از جمله شورای امنیت) می باشد.


3-با توجه به تجربه های نسبتا موفقیت آمیز بین المللی در امر ناهنجارسازی و ارتقاء حقوق بشر از طریق مکانیزم های موجود بین المللی نظیر بررسی دوره ای جهانی (یو.پی.آر) که موجب بررسی و طرح وضعیت حقوق بشری در تمامی کشورهای عضو ملل متحد، بدون هرگونه تبعیض می گردد، به نظر می رسد توسعه مکانیزم های مذکور رهیافت مناسبتری جهت حمایت و ارتقاء حقوق بشر در جامعه بین المللی می باشد.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.