ID : 35897369
امام جمعه بخش مرکزی یزد:

عده‌ای با دفن شهدا مخالف بودند چون آن را در تضاد با منافع‌شان می‌دیدند


مدرسی گفت: برخی‌ها با دفن شهدا مخالف بودند چون می‌دیدند که اگر این شهدای گمنام اینجا دفن شوند، چهره‌شان برملا می‌شود و دیگر اینجا جای پایی ندارند و این واقعیتی است که پیامبر بیان می‌کند.

به گزارش یزدرسا، آیت‌الله سید محمد کاظم مدرسی در مراسم گرامی‌داشت سالروز دفن شهدای گمنام در امیرچخماق یزد که صبح امروز برگزار شد، گفت: در تمامی جوامع بشری ارزش‌هایی وجود دارد که بنیان اصلی فرهنگ هر جامعه راتشکیل می‌دهند؛ مردم هم معمولا به این ارزش‌ها پایبند و وفادار هستند و پاسداری از این ارزش‌ها را برای خودشان یک وظیفه و امر خطیر می دانند.

وی افزود: شهادت یکی از این ارزش‌ها است که در فرهنگ اسلامی به عنوان پایه و اساس ارزش اجتماعی و برای دفاع از ارزش‌های دیگر، مردم برای آن ارزش قائلند. ما در بین ملت‌مان و در تاریخ کهنی که داریم ارزش‌های فراوانی داریم که فرهنگ اصیل ما بر آن ارزش‌ها استوار شده است.

امام جمعه بخش مرکزی یزد اظهار داشت: توحید و یگانه‌پرستی، گرایش به اسلام و مکتب اهل بیت علیهم‌السلام، استقلال و آزادی و همچنین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس 8 ساله و تبعیت از ولایت با محوریت ولی فقیه زمان، همه این‌ها از ارزش‌هایی است که به عنوان پایه و بنیان اصلی فرهنگ جامعه انقلابی ما تلقی می‌شود.

مدرسی عنوان کرد: بنابراین آنچه که برای ما مهم و اساس است توجه به این پایه‌ها و ارزش‌ها است؛ پایه‌هایی که فرهنگ عمومی و هویت ملی ما را تشکیل می‌دهد و مردم هم با توجه به حس زیبایی‌شناسی قوی که دارند نسبت به این زیبایی‌ها پیوسته حساسیت از خودشان نشان داده‌اند.

وی تأکید کرد: ما هیچ زمانی را سراغ نداریم که مردم‌مان -با وجود تاریخ کهن- نسبت به زیبایی‌ها روی‌گردان شده باشند و حساسیت به عنوان واقعی کلمه از خودشان در برابر زیبایی‌ها نشان نداده باشند.

این استاد حوزه یادآور شد: از توحید و یگانه‌پرستی تا پذیرش اسلام راستین و تشیع علوی تا پذیرش انقلاب اسلامی و دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تقدیم ده‌ها هزار شهید و دوران دفاع مقدس تا امروز که به مرز 40 سالگی انقلاب اسلامی رسیده‌ایم، ملت این را از خود نشان داده است.

مدرسی بیان بیان کرد: ملت ما این حسن و ویژگی را دارد که از دیرباز هم به دنبال زیبایی‌ها بوده است و هم به این معنا که هر جا زییایی را دیده است آن را با آغوش باز پذیرفته است و نه تنها پذیرفته بلکه آن را پرورش داده است و جانانه از آن دفاع کرده و نه تنها دفاع کرده بلکه در صدد انتقال این زیبایی‌ها به جوامع دیگر بوده است.

وی تصریح کرد: هر جا به معنای واقعی کلمه ملت ایران زیبایی را دید و شناخت، آن را با آغوش باز پذیرفت و تاریخ این را گواه می‌دهد. ملت ایران نه تنها این زیبایی را خودش می‌پذیرد بلکه در صدد تقویت و تثبیت این زیبایی در جامعه و آنگاه انتقال این زیبایی به جوامع دیگر است.

امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: شما آموزه‌های امام را ببینید و همراهی مردم را در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب ببینید، آموزه‌های امام فقط برای مردم ایران نبود. انقلاب اسلامی فقط در چارچوب مرزهای جغرافیای کشور عزیزمان ایران مستقل نبود، انقلاب اسلامی فقط برای یک جمعیت و محدوده خاص جمعیتی نبود، بلکه پایه انقلاب اسلامی برای جامعه بشری بود.

مدرسی خاطرنشان کرد: امروز رهبر معظم انقلاب بیان می‌کنند که ما برای رسیدن به آن هدف عالی و مطلوب خودمان باید بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی به دولت اسلامی و جامعه اسلامی و آنگاه تمدن اسلامی برسیم.

وی اضافه کرد: تمدن اسلامی فقط برای ایران اسلامی نیست، تمدن اسلامی یعنی همه جوامع بشری با ارزش‌های اسلامی و ارزش‌های تشیع و مکتب اهل بیت (ع) آشنا شوند، این تمدن اسلامی است. تمدن اسلامی یعنی «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» آن هم برای همه بشر نه فقط برای جمعی از انسان‌ها در یک محدوده جغرافیای خاص؛ این راه و منش ملت ایران است.

این استاد حوزه با بیان اینکه شهید و شهادت یک ارزش بسیار والایی است که پیوسته مردم ما نسبت به آن حساسیت نشان داده‌اند، یادآور شد: در دوم دی ماه چهار سال قبل مثل چنین روزی یکی از استثنایی‌ترین اجتماع مردم را شاهد بودیم و مردم برای تشییع شهدای گمنام و ابراز همدری با فرهنگ شهادت و مظلومیتی که بر جمعی از شهیدانمان عارض شده بود، در صحنه حضور پیدا کردند.

مدرسی با بیان اینکه پیامبر راویتی را بیان کرده که کاملا بر شهید گمنام تطبیق می‌کند، اظهار داشت: پیامبر اعظم می‌فرماید: خوشا به حال آن بنده‌ای که خدا او را می‌شناسد اما بندگان خدا او را نمی‌شناسند.

وی ادامه داد: این شهدای گمنامی که چشم و چراغ شهر ما هستند این‌ها بندگان مؤمن خدا هستند، این شهدایی هستند به حسب ظاهر گمنام و ما نمی‌دانیم اینها چه کسانی هستند و اهل کدام شهر و کدام قوم و قبیله هستند، اما خدا آن‌ها را می‌شناسد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه پیامبر اثر وجودی شهدای گمنام را بیان می‌کند و می‌گوید شهدای گمنام چراغ‌های هدایت در جامعه بشری هستند، افزود: ما متأسفیم از اینکه بعضی نمی‌خواهند چشم‌شان را باز کنند و چراغ هدایت و مشعل فروزان هدایت را در جامعه ببینند.

مدرسی با یادآوری رخدادهای زمان دفن شهدای گمنام در امیرچقماق یزد، عنوان کرد: یادمان نمی‌رود وقتی اراده‌ها بر این جزم شد که شهدای گمنام در بهترین مکان‌ها دفن بشوند و به عنوان چراغ در شهر مشعل‌وار نور بدهند، جمعی از کسانی که جز خواص این شهر بودند سریع و علنی موضع‌گیری منفی کردند و حتی شکایت کردند.

وی ادامه داد: تا جایی که مدیر وقت میراث فرهنگی آن زمان شکایت‌نامه‌ای را تنظیم کرد که الان هم در سایت‌ها وجود دارد. حتی آمدند طرح دادند و گفتند شما بجای اینکه شهدا را اینجا دفن کنید بیایید در قسمتی که خیلی برای مردم ملموس نیست شهدا را دفن کنید و در همان زمان هم گفتند اگر آنجا دفن کنید ما یک میلیارد تومان برای المان شهدای گمنام به شما می دهیم!

این استاد حوزه با بیان اینکه چرا برخی نمی‌خواهند شهدا در چشم مردم باشند و این چراغ‌های هدایت در شهر نورافشانی کنند، یادآور شد: انسان وقتی بر سر مزار شهدا می‌رود به یاد دفاع مقدسی می‌افتد که ده‌ها فایده و اثر برای این کشور و این ملت داشت و جا دارد انسان ساعت‌ها بنشیند و فکر کند و آثار دفاع مقدس را -علیرغم همه خسارت‌هایی که بر ملت ما وارد شد- برای یکدیگر بازگو کند.

مدرسی گفت: 220 هزار شهید کم نیست، اما این ملت که به دنبال زیبایی‌هاست نشان داده که اگر هزینه‌ای می‌پردازد به دنبالش زیبایی‌هایی هم دریافت می‌کند. ما در همین یزد روزی را در دوران دفاع مقدس سپری کردیم که نزدیک به یکصد شهید بر روی دستان این مردم که بالای 70 درصد آن‌ها جوان مجرد بودند تشیعع شد.

وی اضافه کرد: در اصفهان شهیدپرور در یک روز بیش از سیصد شهید بر روی دستان مردم در صبح تشییع شد اما بیشترین اعزام به جبهه در اصفهان را هم عصر همان روز شاهد بودیم که اتفاق افتاد. در کدام ملتی ما چنین تاریخی را سراغ داریم و در کجای تاریخ بشریت اینچنین نماد و نمود زیبایی را ما می‌بینیم؟!

امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه شهدای گمنام چشمه‌های معرفت و جویبارهای بصیرت در یک جامعه هستند، افزود: هر فتنه تاریک و سختی از برکت شهدا برطرف می‌شود و این کلام پیامبر است و پیامبر هم از روی گزافه سخن نمی‌گوید.

مدرسی عنوان کرد: البته برخی‌ها حق داشتند که با تدفین شهدا مخالفت کنند چون اصحاب و یاران فتنه و فتنه‌گران مخصوصا عقبه فتنه 88 می‌دیدند که اگر این شهدای گمنام اینجا دفن شوند، چهره‌شان برملا می‌شود و دیگر اینجا جای پایی ندارند و این واقعیتی است که پیامبر بیان می‌کند.

وی گفت: اینکه چرا مردم ما اصرار داشتند در این میدان امیرچخماق و عمومی‌ترین جای شهر شهدا دفن شوند، بخاطر این است که شهدا پرچم هستند و پرچم را همیشه باید در ملا عام علم کرد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: شهدا پرچم عشق و وفاداری و ایثار و فداکاری و یقین به آخرت هستند و طبیعی است که پرچم را کسی در پستو به اهتزاز در نمی‌آورد بلکه آن را بر بلندی نصب می‌کنند.

مدرسی خاطرنشان کرد: می‌گفتند شهر باید شاد باشد، شما شهدای گمنام را اینجا دفن می‌کنید حالت حزن و غم بر شهر حاکم می‌شود! اما آن ها شهید را نشناختند؛ ای کاش یک مرتبه قرآن را بطور کامل خوانده بودند تا بدانند که شهدا شادترین و نشاط‌آورترین افراد برای جامعه هستند.

وی تصریح کرد: ما متأسفیم که برخی تصورشان این است که شادی از طریق مجالس ابتذال به دست می‌آید؛ در حالی که قرآن بیان می‌کند شهدا کسانی هستند که در شادی خودشان غوطه‌ورند و آنچنان نشاطی را در خودشان احساس می‌کنند که اصلا قابل تصور نیست و اگر کسی در جمع خودش انسان‌های بانشاط را داشته باشد آن جمع هم شاد می‌شوند.

مدرسی با بیان اینکه شهدا را در چنین جایگاهی باید دفن می‌کردیم چون شهدا نماد معنویت و زیارتگاه جامعه هستند، تأکید کرد: پیامبر قسم می‌خورد و می گوید: قسم به آن خدایی که جان من پیغمبر در اختیار اوست، هر کس تا روز قیامت بر مزار این شهیدان و به آن‌ها درود بفرستد این شهدا به او جواب خواهند داد.

وی بیان کرد: با گذشت حدود چهار سال از این جریان هنوز برخی افراد که دارای مسئولیت هستند افتخارشان این است که با این جریان قهرند و هنوز سر قبور شهدای گمنام حاضر نشدند! این افتخار است؟!

مدرسی اظهار داشت: اگر اراده و همت مردم نبود و اگر مدیریت برخی از برادران سپاه در آن زمان نبود، ما امروز چنین افتخاری را نداشتیم و البته جا دارد که از متولی تکیه امیرچخماق و به ویژه شورای شهر آن زمان به خاطر همکاری‌هایی که در این زمینه کردند، هم تشکر کنیم.

وی در پایان گفت: امروز به برکت دفن شهدا در تکیه ما احساس می‌کنیم معنویت در مرکز شهرمان موج می‌زند و امیدواریم خدای متعال ما را قدردان شهدای گمنام قرار بدهد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.