ID : 13994675
کتابدار نابینای کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی نابینایان و کمبینایان استان:
فقر منابع در تنها کتابخانه تخصصی نابینایان استان یزد
کتابخانه تخصصی نابینایان استان از سال 79 به صورت خودجوش از سوی تعدادی از نابینایان استان شکل گرفت و امروز تنها مرکز تخصصی پاسخ به نیاز معلولان نابینا و کمبینای استان است تا زمینه توانمندسازی آنها را فراهم کند...
به گزارش یزد رسا، کتابخانه تخصصی نابینایان استان از سال 79 به صورت خودجوش از سوی تعدادی از نابینایان استان شکل گرفت و امروز تنها مرکز تخصصی پاسخ به نیاز معلولان نابینا و کمبینای استان است تا زمینه توانمندسازی آنها را فراهم کند.
همشهری نوشت:کتابخانه تخصصی نابینایان استان در یکی از اتاقهای مجتمع فرهنگی امام علی(ع) از املاک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مستقر است. برای گفتوگویی با کتابدار نابینای این کتابخانه، راهی آنجا میشویم. از همان آغاز ورود، از فضای کوچک و امکانات کم آن تعجب میکنیم. انتظارمان از کتابخانه نابینایان بیشتر از چیزی است که در این اتاق کوچک با کمترین امکانات مشاهده میکنیم.
میزهای کوچکی که در مجاورت یکدیگر، دور تا دور اتاق را گرفتهاند، محل استفاده نابینایان و کمبینایان از منابع کتابخانه تخصصی نابینایان استاناند که به نظر میرسد مراجعهکنندگان زیادی هم ندارد.
طبق قرار قبلی به سراغ «روحالله رنجبر» کتابدار نابینای کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی نابینایان و کمبینایان استان میرویم که در کنار «سمانه فتاحی» همسر کمبینای خود، به سوالات ما پاسخ گفت.
میزهای کوچکی که در مجاورت یکدیگر، دور تا دور اتاق را گرفتهاند، محل استفاده نابینایان و کمبینایان از منابع کتابخانه تخصصی نابینایان استاناند که به نظر میرسد مراجعهکنندگان زیادی هم ندارد.
طبق قرار قبلی به سراغ «روحالله رنجبر» کتابدار نابینای کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی نابینایان و کمبینایان استان میرویم که در کنار «سمانه فتاحی» همسر کمبینای خود، به سوالات ما پاسخ گفت.
- آماری از منابع این کتابخانه اعلام کنید و بگویید که روزانه چه تعداد کتاب به معلولان نابینا و کمبینای استان امانت میدهید؟
- کتابخانه خلوت است، آیا معلولان نابینا و کمبینا از خدمات تخصصی این کتابخانه استقبال نمیکنند؟
- درباره شیوه تلفنی امانت گرفتن کتاب از سوی نابینایان، بیشتر توضیح دهید.
- چرا از خدمات پستی برای ارسال کتاب استفاده نمیکنید؟
- این کتابخانه تخصصی برای تامین منابع مورد نیاز نابینایان که نسخه گویا و بریل آن در بازار موجود نیست، چه اقداماتی انجام داده است؟
- آیا به حضور فیزیکی نابینایان در کتابخانه و تاثیر آن برای گرفتن توجه بیشتر از سوی مسئولان برای فراهم کردن نیازهای نابینایان اعتقاد دارید؟
- مشکلات شما برای تامین منابع مورد نیاز کتابخانه که مورد تقاضای نابینایان نیز است، چیست؟
- منظور شما این است که همه کتابهایی که چاپ میشوند، باید نسخه گویا و بریل داشته باشند؟
- آیا کار تبدیل کتابها به نسخههای بریل و گویا در کشور انجام میشود؟
- نهاد کتابخانههای عمومی چه حمایتی برای تولید منابع بریل و گویا برای نابینایان دارد؟
- راهکار پیشنهادی شما برای تقویت کتابخانههای تخصصی نابینایان چیست؟
- درباره تولید کتابهای دیزی در استان توضیح دهید. سرانجام این کتابها به کجا رسید؟
کتابهای دیزی، کتابهای چند رسانهای هستند که متن صوتی کتاب را با صدای انسان با بهترین کیفیت در اختیار نابینایان قرار میدهند، این کتابهای صوتی قابلیت علامتگذاری و جستوجو نیز دارند. تولید این منابع، نیازمند در اختیار گرفتن فایل متنی کتابها از سوی ناشران است که متاسفانه در این زمینه اعتماد مورد نظر حاصل نشده و نتوانستهایم فایل متنی کتابها را در اختیار بگیریم تا در زمینه انتشار این کتابها اقدام شود.
انتهای پیام/ع
summary-address :
Related Assets:
- نیاز 4میلیارد تومانی برای تکمیل کتابخانه مرکزی یزد/ آیا شهرداری به قول خود عمل میكند؟
- واریز 30درصد از سهم نیم درصد بودجه شهرداری های استان یزد به کتابخانه ها
- مسئولین حمایت کنند کتابخانه مرکزی اردکان را خواهیم ساخت
- فیلم/ مادر نابینایی که برای اولین بار فرزندش را می بیند
- بانوان نابینا با مشکل ازدواج روبرو هستند/ ضرورت آشنایی جامعه با توانمندی نابینایان
- تمام زوجین یزدی تحت پوشش غربالگری ژنتیک هستند/رشد سالمندان استان دو برابر رشد جمعیت
- بهرهمندی 200 نابینا و کم بینا از خدمات بهزیستی میبد/ اشتغال و مناسب سازی اماکن عمومی مهمترین مطالبه روشندلان است