قیمتگذاری غیرمنطقی محصولات کشاورزی؛ بلای جان کشاورزان؛/ ذرت کاران نیازمند حمایت
به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم، ذرت به عنوان یکی از مهمترین محصولات زراعی مهم استان یزد طی سال های اخیر برای کاشت و همچنین فروش آن مخصوصا در شهرستان خاتم که قطب تولید این محصول به شمار می رود، با فراز و نشیب های بسیاری روبرو بوده است.
شهرستان خاتم با مجموع سطح زیر کشت ذرت دانه ای دو هزار هکتار و علوفه ای 500 هکتار اراضی تحت کشت ذرت بزرگترین تولید کننده این محصول در استان یزد است که بیش از 80 درصد از این اراضی در دهستان چاهک قرار دارد. پس با در نظر گرفتن متوسط برداشت 6 هزار و 600کبلو در هر هکتار ، زارعان خاتم بیشترین سهم را در زمینه ذرت در استان بخود اختصاص داده اند
برای بررسی وضعیت فعلی اراضی تحت کشت ذرت در شهرستان خاتم، همزمان با فصل برداشت این محصول با علی اعتصام معاون جهاد کشاورزی به گفتگو نشسته ایم
معاون جهاد کشاورزی خاتم با بیان اینکه این شهرستان رتبه نخست تولید ذرت این استان را دارد گفت: سطح زیر کشت ذرت دانه ای دو هزار هکتار و علوفه ای 500 هکتار است.
اعتصام متوسط عملکرد ذرت دانه ای در هر هکتار را شش هزار و 500 هکتار و علوفه ای را نیز 45 هزار کیلو بیان کردو افزود: وجود شرایط اقلیمی مناسب و سازگار این محصول ، منابع آبی و خاکی مناسب از جمله علت اصلی توسعه کشت ذرت در این منطقه است.
عدم قیمت مناسب مهمترین مشکل ذرت کاران شهرستان خاتم
اعتصام مهمترین مشکل ذرت کاران شهرستان خاتم را عدم قیمت مناسب این محصول عنوان و اظهار داشت: امسال ذرت بر اساس قیمت تضمینی 960 تومان اعلام شده است که این قیمت اصلا مناسب نیست و نارضایتی های برای کشاورزان به وجود آورده است.
پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی ظلم به کشاورزان است
وی با بیان اینکه قیمتهای تضمینی برای خرید محصولات کشاورزی بسیار پایین بوده و کفاف نیمی از هزینههای کشاورز را هم نمیدهد گفت: با این قیمت پایین کشاورز رغبتی به جمعآوری محصولات خود از زمین زراعی نیز ندارد.
درد دلهای کشاورزان
یکی از کشاورزان شهرستان خاتم در این باره قیمت پایین این محصول میگوید: با وجود افزایش قیمت نهادههای کشاورزی مانند بذر، کود و سم، قیمت ذرت دانه ای کاهش محسوسی داشته که با این وضعیت همه کشاورزان منطقه متضرر خواهند شد.
دهقان گفت: ذرت یک محصول آب بر است که اگر با چند برابر این قیمت هم به فروش برسد ارزش کشت با توجه به کاهش منابع آب در منطقه را ندارد. همچنین با توجه به افزایش بسیار کم این محصول نسبت به مشابه سال گذشته نه تنها در حق کشاورزان ظلم شده بلکه در حفظ منابع آب زیرزمینی شهرستان نیز بی توجهی شده است.
یکی دیگر از کشاورزان نیز میگوید: قیمت مواد لبنی مانند ماست و شیر نسبت به سال گذشته تقریبا 2 برابر شده اما قیمت ذرت دانه ای افزایش 10درصدی آیا این عدالت است و زحمت کشاورزان تا چه زمانی باید این گونه ضایع شود؟
وی گفت: تنها راه درآمد 70 درصد از کشاورزان فقط کشت پائیزه و بهاره می باشد تا بتوانند خرج و مخارج زندگیشان را کسب کنند مسئولان باید توجه بیشتری به این قشر داشته باشند.
این کشاورز ادامه داد: مسئولان درآمد حاصله از ذرت را منوط به پرداخت به صورت قسطی و تا چند ماه می کنند اما این عین ناحقی است و موجب نارضایتی کشاورز خواهد شد.
Related Assets:
- ۸۶درصد مطالبات گندمکاران یزدی پرداخت شد/ کاهش ۵۰ درصدی خرید گندم از کشاورزان
- اعلام نرخ تضمینی سه محصول در استان یزد
- تصاویر فوق العاده از عجیـب ترین ذرت دنیا به شکل رنگین کمان!
- افزایش 25 درصدی تولید ذرت در استان یزد
- کاهش 25 درصد برداشت پسته از باغات شهرستان خاتم/نبود صنایع تبدیلی اصلی ترین مشکل پسته کاران