ID : 37155359
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی یزد:

لزوم توجه به نشانگرهای رنگی درج شده بر روی محصولات غذایی/خطر بیماری تب مالت در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی


مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد نقش مردم در نظارت و کنترل فرآورده های غذایی تاکید و عنوان کرد: شهروندان در انتخاب محصولات غذایی مجوزهای بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء روی هر محصول را بادقت کنترل کنند؛ همچنین توجه ویژه ای به نشانگر رنگ تغذیه ای داشته باشند

رضا مورکیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار داشت: خوشبختانه درسال های اخیر بسیاری از بیماری های واگیردار که بخشی از آن ها از طریق انتقال آلودگی ها میکروبی مواد غذایی ایجاد می شد با پیشرفت تکنولوژی های تولید در صنایع غذایی و افزایش آگاهی مردم کنترل شده اند اما بیماری های غیرواگیر نسبت به قبل شیوع بیشتری پیدا کرده  است.

وی در خصوص چالش هایی که در خصوص مواد غذایی مصرفی وجود دارد گفت: از مهمترین چالش های این حوزه می توان به  افزایش بیش از حد مصرف قند، نمک و چربی اشاره کرد که وزارت بهداشت اقدامات مختلف درمانی و پیشگیرانه‌ای را در این زمینه انجام داده است.

درج نشانگر رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: سازمان غذا و دارو  به طور خاص بر روی برچسب نشانگر رنگ تغذیه ای مواد غذایی تاکید کرده است؛ الصاق این برچسب  بر روی مواد غذایی که به نوعی فرآوری می شوند را اجباری  کرده است چرا که این برچسب تا حدودی اطلاعات مفیدی را در مورد ماده غذایی را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و آگاهی مردم را از آن ماده غذایی افزایش می دهد.

مورکیان بر نقش مردم در نظارت و کنترل فرآورده های غذایی تاکید و عنوان کرد: شهروندان در انتخاب محصولات غذایی مجوزهای بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء روی هر محصول را بادقت کنترل کنند؛ همچنین توجه ویژه ای به نشانگر رنگ تغذیه ای داشته باشند وعلاوه بر آن طبق ماده 11 قانون مواد خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی مشخصاتی از جمله ادرس، نام محصول، نام شرکت، وزن و ادعاهایی که روی محصولات درج می شود را به دقت کنترل کنند البته  باید دقت کنند که ادعاهای درمانی که روی مواد غذایی درج می شود اغلب غیرواقعی است.

خطر بیماری تب مالت در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی

وی به گسترش  واحدهای عرضه کننده محصولات لبنی سنتی در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در مصرف لبنیات سنتی که فرایندهای حرارتی لازم مثل پاستوریزاسیون را طی نکرده اند؛ خطر ابتلا به بیماریهای مانند تب مالت، سل و آلودگی های ثانویه  برای مردم وجود خواهد داشت.

مورکیان ادامه داد: شیوع تب مالت در استان نسبت به سال قبل افزایش یافته است که خیلی از آن ها به  استفاده از فراورده های لبنی سنتی برمی گردد و در این میان طبق بررسی های انجام شده استفاده از بستنی سنتی و پنیر محلی بیشترین علل درگیری افراد به بیماری تب مالت بوده است.

وی با بیان این که با استفاده از سیستم پاستوریزاسیون که فرایند کاملا تعریف شده‌ای است عامل بیماری ها در شیر از بین می رود و در عین حال هیچ گونه  لطمه سنگینی به ترکیبات تغذیه ای آن وارد نمی کند افزود: اما در فرآیند جوشاندن شیر هرچند به مدت پنج دقیقه علاوه بر این که آلودگی های میکروبی از بین می رود؛ در کنارش مواد مغذی زیادی هم  از دست خواهد رفت. به عبارتی هر چند سالم سازی می شود اما ارزش غذایی شیر کاسته می شود درصورتی که در پاستوریزاسیون این اتفاق نمی افتد و محصولات با کیفیت بیشتری دست مصرف کننده می رسد.

روغن‌گیری سنتی قابل اطمینان نیست

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد روغن‌گیری های سنتی را نیز غیرقابل اطمینان دانست و اظهار داشت: روغن گیری های سنتی که اغلب برای آن ها تبلیغات زیادی هم وجود دارد متاسفانه نظارت دقیقی بر رعایت نکات بهداشتی و انبارداری صحیح دانه های روغنی آن انجام نمی شود و ممکن است دانه های روغنی در معرض جوندگان و حشرات قرار گیرد و یا باقی مانده سموم همچنان بر روی ان ها باشد، دچار افت زدگی شوند و یا بسیاری دیگر از مشکلات که سلامت و بهداشت روغن را تحت تاثیر قرار می دهد.

انتهای پیام/ق

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.