ID : 22208757

مذاکره حقوق بشری با اروپا و واقعیت هایی که باید روشن شود


مذاکرات حقوق بشری با اروپایی‌ها، علاوه بر اینکه، نسبت واقعی کشورهای اروپایی با مسئله حقوق بشر روشن تر خواهد کرد؛ پوچ بودن بسیاری از ادعاهایی که این کشورها در قبال جمهوری اسلامی در رابطه با نقض حقوق بشر دارند نیز مشخص می کند.

یزدرسا به نقل از عصرسیاست؛ چند روز قبل آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه که به مناسبت روز حقوق بشر اسلامی سخن می‌گفت، در اقدامی کم نظیر، بحث مذاکره با کشورهای اروپایی پیرامون حقوق بشر را طرح کرد: «من پیشنهادی دارم به ستاد حقوق بشر که با همکاری وزارت امور خارجه مساله گفت‌وگو با کشورهای اروپایی را در بخش حقوق بشر ایجاد کند البته آمریکایی‌ها را باید کنار گذاشت، آن‌ها اهل خدعه‌اند و در برجام نشان دادند. ما در بحث حقوق بشر با آن‌ها گفت‌وگویی نداریم. اصلی‌ترین شرط این گفت‌وگو باید این باشد که این گفت‌وگوی حقوق بشری و مضمونش طرفینی باشد نه این‌که فقط ایران مورد سوال قرار گیرد، باید دوطرفه باشد. ما هم نسبت به اروپا بحث داریم. باید در نحوه رفتارشان با بشریت از آن‌ها و در مورد این اسلام‌هراسی سوال داریم. در رابطه با این کشف حجاب اجباری در مدارس و دانشگاه‌ها در کشور فرانسه سوال داریم. در فرانسه‌ای که اگر به هولوکاست به گوش چشمی به مخالف نظر شود باید به زندان رفت. آیا این حقوق بشر است؟» در همین راستا محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه پیرامون مذاکره حقوق بشری با اروپا ابراز داشت: «اروپایی‌ها پیشنهاد مذاکره درباره حقوق بشر را داده‌اند اما آن‌ها می‌خواهند از یک موضع خاص مذاکره و نظرات خود را تحمیل کنند.»

طرح مذاکره حقوق بشری با اروپا که از سوی رئیس دستگاه قضا ارائه شد، اگر هما‌گونه که وی می‌گوید به طور جدی و دو طرفه صورت بگیرد و اروپایی‌ها تن به این نوع مذاکره بدهند، بدون تردید می‌تواند پیامدهای مثبت قابل توجهی را به همراه داشته باشد. در واقع حضور کشورهای اروپایی در مذاکرات حقوق بشری و شنیدن مواضع جمهوری اسلامی در این رابطه، واقعیت‌های زیادی را روشن خواهد کرد. کشورهای اروپایی به تبعیت از دولت آمریکا در سال‌های گذشته، همواره ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده‌اند؛ در حالی که مصادیق نقض حقوق بشر در کشورهای اروپایی متعدد است و آن‌ها خود اولین کسانی هستند که باید در این رابطه پاسخگو باشند. 

مذاکرات حقوق بشری با اروپایی‌ها، واقعیت‌های زیادی را می‌تواند روشن کند. علاوه بر اینکه، نسبت واقعی کشورهای اروپایی با مسئله حقوق بشر روشن خواهد شد؛ پوچ بودن بسیاری از ادعاهایی که این کشورها در قبال جمهوری اسلامی در رابطه با نقض حقوق بشر دارند نیز مشخص می‌شود. اتهامات اروپایی‌ها به ایران در رابطه با نقض حقوق بشر در حالی است که آن‌ها هیچ‌گاه موارد مستند و مستدلی را در این رابطه بیان نکرده‌اند و صرفا مواضع خصمانه ایالات متحده نسبت به ایران را تکرار کرده‌اند. همچنین وارد مذاکره شدن با ایران توسط کشورهای اروپایی پیرامون بحث حقوق بشر، به آن‌ها کمک زیادی خواهد کرد و این موضوع می‌تواند بخشی از مشکلات‌‎شان را حل کند. 

نکته مهم دیگر سخنان رئیس دستگاه قضا در این رابطه، کنار زدن آمریکایی‌ها و و تاکید بر عدم اعتماد به آن‌ها بود. بی‌اعتمادی‌ای که تجربه برجام بر آن صحه گذاشت و واقعیت دولت ایالات متحده را بیش از گذشته روشن کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.