ID : 6880665
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری یزد:

مردم یزد باید نسبت به بحران آب آگاه شوند/نوع مصرف آب در یزد به شایستگی نهادینه نشده است


مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه استان یزد جزو کم باران ترین استان های دنیا است، گفت: اینگونه که شاهد هستیم، نوع مصرف آب در یزد آنگونه که شایسته است نهادینه نشده است.

به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، نخستین کارگاه آموزشی مشترک مدیریت بحران و دفتر امور اجتماعی و فرهنگی  استانداری با حضور « محمد امامی» و «مجید جوادیان زاده»، مدیر کل های این دو دفتر و با هدف آموزش و فرهنگسازی در خصوص نقش سازمان های مردم نهاد در مدیریت بحران های موجود،با تدریس مدیر کل سابق مدیریت بحران استانداری و در سالن این مدیریت برگزار شد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری در ادامه این کارگاه، بزرگترین مشکل در حوزه بحران را بحث فرهنگسازی عنوان کرد و با بیان اینکه استان یزد جزو کم باران ترین استان های دنیا است، گفت: اینگونه که شاهد هستیم، نوع مصرف آب در یزد آنگونه که شایسته است نهادینه نشده است.
«محمد امامی» افزود: آب شرب استان ما از بیرون استان تامین می شود و با وجود دشواری های موجود برای تامین آب، هنوز این احساس در میان عموم ایجاد نشده است. از این رو، افزایش آگاهی مردم نخستین کاری است که در این حوزه باید انجام بگیرد که بخشی از آن به عهده دولت و بخشی به عهده تشکل ها است.
وی خطاب به سازمان های مردم نهاد گفت: ما نیازمند استفاده از توانمندی ها و گنجایش های شما هستیم چراکه شما بخشی از مردم هستید و از درون آنها انتخاب شده اید. شما باید برای استفاده درست از آب فرهنگسازی و این حساسیت را ایجاد کنید که ما از کم آبی گذشته و به بی آبی رسیده ایم.
امامی با بیان اینکه اگر به درستی با مساله برخورد شود مدیریت آن نیز دشوار نخواهد بود، اظهار امیداواری کرد که با تشکیل تشکل هایی با دغدغه آب، احساس فرهنگسازی در مصرف آب در میان مردم بر انگیخته شود و گفت: در این صورت است که دولت در خصوص بحران آب موفق می شود.


نمی توان مسائل اجتماعی را تنها به دولت ها واگذار کرد


مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، با بیان اینکه سمن ها اتصال دهنده دولت و جامعه هستند، مسائل اجتماعی را مسائلی پیچیده و دارای ابعاد گسترده دانست و گفت: نمی توان مسائل اجتماعی را تنها به دولت ها واگذار کرد.
به گفته جوادیان زاده، مسائل اجتماعی نیاز به هم اندیشی و هم افزایی میان دولت و جامعه دارد و در این میان سازمان های مردم نهاد با فعالیت داوطلبانه خود نقش تاثیر گذاری دارند.
وی افزود: این مسائل وقتی پیچیده تر می شود که ما با بحران مواجه باشیم؛ چراکه بحران ها جامعه را از مسیر خود خارج می کند.
این مقام مسئول حل شدن مسائل از طریق بخشنامه و امضا را برای موقعیت کنونی نا کافی دانست و گفت: برای نمونه در خصوص بحران آب، لازم است فعالیت های داوطلبانه ای در قالب سازمان های مردم نهاد در جامعه شکل گرفته و در خدمت بحران هایی از این قبیل قرار بگیرند.
وی گفت: ذات هستی بحران خیز است و ما همواره باید آمادگی مواجه با بحران ها را داشته باشیم. از این رو، باید نگاه مثبت داشت و این گونه پنداشت که چنین جلساتی برای نزدیک تر شدن، حضور بیشتر در جامعه و همچنین کاهش بسیاری از اضطراب ها است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی اظهار امیدواری کرد که جمع حاضر به عنوان نماینده ای از سازمان های مردم نهاد مروج آموزش ها در خصوص مقابله با بحران برای جامعه باشند.
«غلامرضا برزگری» مدرس این دوره نیز گفت: در هیچ کجای دنیا دولت ها توان مالی جبران خسارت های ناشی از وقوع بحران ها را ندارند از این رو، برای برون رفت از این معضل راهکار هایی که وجود دارد توسعه فرهنگ از طریق یادگیری و یاد دادن است.


مهمترین بحران استان یزد، خشکسالی است


مدیر کل پیشین دفتر مدیریت بحران استانداری، توضیحاتی را در مورد منشأ و شاخصه های حوادثی که تاکنون در استان یزد رخ داده است یا ممکن است رخ دهد بیان کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون در کشور ایران 34 حادثه و در استان یزد 16 حادثه شناخته شده است، مهمترین حادثه شناخته شده در یزد را خشکسالی عنوان کرد.
وی افزود: سیل، زلزله، ریزگرد، طوفان، سرمازدگی، آفات، بیماری های نباتی، آتش سوزی در جنگل ها و نخیلات، صاعقه، تگرگ، زمین لغزش، امراض و بیماری های واگیر دار حیوانی، حوادث جاده ای و ریلی، آلودگی آب و محیط و سنگ ریزش از دیگر حوادثی است در استان یزد به ثبت رسیده و خسارت زا بوده است.
وی با بیان اینکه استان یزد از نظر کم آبی در رتبه 29 ام از میان 31 استان کشور قرار دارد، از سابقه خشکسالی در ایستگاه شاخص یزد توضیحاتی ارایه کرد.
از دیگر مواردی که در این دوره برای سازمان های مردم نهاد ارایه شد، مواردی در مورد تغییرات بارندگی استان یزد در 60 سال اخیر، وضعیت روان اب، بارندگی، تبخیر و مواردی از این دست بود.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.