ID : 34731491
قصه پُر غصه اهالی مسکن مهر اردی شهر مهردشت؛

مسکن مهر اردی شهر ابرکوه، مُسکن بی مهری مسئولان نیست


قصه بی‌توجهی برخی مسئولین، جهت رفع مشکلات اساسی و ضروری ساکنین مسکن مهر محله اردی شهر مهردشت واقع در بخش بهمن ابرکوه، کی پایان می‌یابد.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه؛ در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان که برای گرفتن تصاویر چادری که ساکنین مسکن مهر به‌عنوان مسجد برای اقامه نماز در این ماه برپا کرده بودند، رفته بودیم  باب صحبت با چند نفر اهالی در خصوص مسائل و مشکلات این منطقه باز شد، که  در اینجا برخی از ناگفته‌های این عزیزان را منتشر می کنیم.

کل زندگی‌مان را خاک گرفته است/ ورودی شهرک از هیچ طرف مشخص نیست
علی‌اکبر کارگران یکی از اهالی شهرک مسکن مهر محله اردی شهر مهردشت، در این خصوص اظهار کرد : حدود 162 خانه در این شهرک احداث‌شده است که بیشتر آنها دارای سکنه می‌باشد و اهالی با تسهیلاتی که دریافت کردند ساخت منازل خود را تا اینجا پیش بردند.

کارگران گفت : یکی از اساسی‌ترین مشکلات این منطقه عدم آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها و ساماندهی نشدن پیاده‌روها است که باعث افزایش خاک در منازل و گردوغبار در هوا شده است. مشکل دیگر ورودی شهرک است که از سمت محله اردی و جاده بداف، هیچ تابلو و نشانی برای معرفی ورودی آن وجود ندارد و زیرسازی نشده است.

وی افزود : جاده‌ها همه خاکی که موقع رفت‌وآمد با هر وسیله نقلیه جز غبار چیزی حاصل آن نیست، حتی با وزش یک باد معمولی کل خانه و زندگی‌مان مملو از خاک می‌شود. کمربندی سبز اطراف شهرک نیست که جلو وزش بادهای خاکی که برای سلامتی و حنجره مضر است را بگیرد.

اختلاف‌نظر بین مسئولین، رفع مشکلات را به تأخیر می‌اندازد
ساکن مسکن مهر اردی، تأکید کرد : شهرکی فقط نام شهرک را یدک می‌کشد، زیرا از داشتن تلفن ثابت و خدمات مربوطه محروم است درحالی‌که کوچک‌ترین روستاها و مناطق دورافتاده هم در عصر حاضر چنین نیست. تلفن ثابتی که در هر منطقه وجود دارد و ضروری‌ترین مشکلات را حل می‌کند.

کارگران تصریح کرد : با توجه به اینکه ساکنین مسکن مهر اکثراً قشر جوان هستند و استفاده از خدمات اینترنتی و مجازی، می‌توان راهگشایی برای حل کارهای بانکی و ... باشد تا در وقت و هزینه صرفه‌جویی شود.

وی خاطرنشان کرد : بارها و بارها به‌عنوان نماینده اهالی همراه با چند نفر دیگر ساکنین برای پیگیری مسائل به دستگاه‌های مربوطه مراجعه کردیم ولی متأسفانه آنها به خاطر اختلاف‌نظرهایی که بین خودشان دارند، بررسی و رفع آن را به تأخیر می‌اندازند.

احتمالاً مسکن مهر اردی جز آمار شهر مهردشت محسوب نمی‌شود
حسن کریمی زاده از اولین اهالی که از سال 91 در این شهرک ساکن شده بود، در ادامه صحبت‌های هم‌محلی خود گفت : همین مشکل تلفن ثابت را چندین بار پیگیری کردیم ولی دریغ از یک توجه.

کریمی زاده، بابیان اینکه انگار شهرک مسکن مهر اردی جز آمار شهر مهردشت محسوب نمی‌شود، افزود : از هر واحد مسکونی این منطقه زمان پرداخت تسهیلات، حدود 2 الی 3 میلیون تومان، جهت آسفالت و زیباسازی کسر کردند، ولی پس از گذشت 6 سال هنوز اقدامی در این صورت انجام‌نشده است.

وی اذعان کرد : زمین‌های اطراف شهرک محل تجمیع نخاله‌های ساختمانی و مخروبه‌ها و گاهی هم زباله‌ها شده است که ازنظر بهداشتی، سلامتی ساکنین به‌ویژه کودکان را تهدید می‌کند.

اتحادیه هم نداریم که برای مشکلات به آنجا مراجعه کنیم
مرد جوان اردی، با اشاره به واحدهای دیگر که اطراف شهرک هستند، گفت : جمعاً حدود 220 واحد مسکونی در این منطقه است، که از داشتن حداقل امکانات روستاهای داری 40 خانوار مثل مسجد، فضای آموزشی، فضای سبز و تفریحی، آسفالت محروم هستند.

کریمی زاده بیان کرد : به همراه دیگر هیئت امناء 4 سال پیاپی دوندگی کردیم تا زمین مسجد را که در طرح تعریف‌شده است، تحویل بگیریم ولی علاوه بر اینکه تحویل ندادند، هیچ اقدامی هم‌جهت ساخت آن نکردند (درصورتی‌که در مسکن مهر ابرکوه چند مسجد ساختند) و دستگاه‌های مربوطه ما را به دیگری ارجاع می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه اهالی شهرک دل پردردی از این بی‌توجهی‌ها دارند، گفت : جالب‌تر اینکه هیچ فرد یا اتحادیه‌ای که مستقیماً پیگیر مشکلات و کاستی‌های این منطقه باشد، مشخص نکردند این در حالی است که مسکن‌های مهر در شهرها، اتحادیه‌ای برای خود دارند.

مسکن مهر اردی بدون هیچ تدبیری در مسیر سیلاب احداث‌شده است
سید تقی حسینی پناه، یکی دیگر از ساکنین مسکن مهر محله اردی، بیان کرد : در سال جدید به علت بارش باران الهی در بعضی مناطق شهرستان، سیل ایجاد شد ازجمله همین شهرک بود که متأسفانه باوجودی که چند از ساخت آن نمی‌گذرد، به علت اینکه هیچ‌گونه تدبیری برای مسیر سیلاب (با توجه به اینکه از قدیم اینجا مسیر سیلاب بوده است) نشده بود، آب وارد بعضی خانه‌ها شد.

حسینی پناه گفت : البته به لطف خدا در همین حین (زمان وقع سیلاب سال جاری) زمین فروکش کرد و مسیر آب را تغییر داد. به‌راستی چرا قبل از اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مهم مثل مسکن مهر قبل از هر چیز، زیرساخت‌های آن را محکم نمی‌کنند که هنوز به بهره‌برداری نرسیده، باید به فکر مرمت باشیم.

وی عنوان کرد : خیابان‌هایی با پهنای کم که فضای کافی برای پارک و دور زدن ماشین‌ها نیست را یکی دیگر از مشکلات زیرساختی شهرک عنوان کرد، باوجودی که در این منطقه که شهرک احداث‌شده است زمین‌های بدون کاربری زیادی هستند که کارشناسان می‌توانستند به پهنای خیابان‌ها اضافه کنند.

از اهالی مسکن مهر محله اردی، در پایان صحبت‌های خود به جمعیت جوان شهرک و فرزندانشان اشاره کرد و گفت : سالانه هزینه‌های زیادی از درآمد ناچیز خانواده‌های این محل صرف رفت‌وآمد فرزندان به مدارس خصوصاً دبستان می‌شود، چون اکثراً بچه‌های دبستانی دارند.

حسینی پناه، تأکید کرد : صرفاً در اینجا ساکن هستیم و هیچ‌گونه امکاناتی نداریم. حتی مسجد که خانه خدا است و مردم به‌راحتی برای بنای آن پول می‌دهند، زمینش را تحویل ندادند که با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط بسازیم و در طول سال برای اقامه نماز و اجرای برنامه‌های فرهنگی از آن استفاده کنیم.

خیمه ماه رمضان تنها محل اجتماع کودکان و نوجوانان بود
شیخ مرتضی تقی پور امام جماعت موقت که در ایام ماه مبارک رمضان در این محل بود، گفت : در این یک ماه که اینجا بودم می‌دیدم که کودکان و نوجوانان با اشتیاق در چادری که به‌عنوان مسجد برپاشده است، جمع می‌شوند و اوقات خود را در وعده‌های نماز در اینجا سپری می‌کنند.

شیخ تقی پور افزود : بچه‌های بااستعداد و علاقه‌مندی در این شهرک هستند که متأسفانه به علت عدم وجود برخی امکانات از بروز استعدادهایشان محروم‌اند. قطعاً پس از ماه رمضان این چادر جمع می‌شود و آنها سرگردان خواهند بود.

وی با توجه به اینکه فصل تابستان و تعطیلی مدارس نزدیک است، تصریح کرد : اگر مسئولین همکاری و حمایت می‌کردند که مسجد این منطقه هر چه زودتر ساخته شود، با برپایی کلاس‌های فرهنگی، آموزشی و اجرای اردوهای تفریحی، اوقات فراغت آنها هم سروسامان می‌گرفت.

فرزندان ساکنین مسکن مهر، فرزندان مسئولین هستند
تقی پور اظهار کرد : هوای گرم تابستان و سرد زمستان با پای پیاده مانع رفت‌وآمد خانواده‌ها به مسجد محله اردی و حضور فرزندانشان در کانون فرهنگی آن است.

وی گفت : اینها فرزندان خود مسئولین هستند، پس جهت هدایت استعدادهای آنها و استفاده بهینه از اوقات فراغتشان، همت کرده و دست کمک بدهند، تا در اثر آسیب‌های اجتماعی و ناامنی‌های فضاهای مجازی، متحمل خسارت‌های جبران‌ناپذیر نشوند.

نبود بازارچه جهت تأمین مایحتاج اولیه و مواد غذایی
اکبر کارگر، ساکن یکی از مسکن‌های مهر محله اردی، یکی از مهم‌ترین مشکلات منطقه را نبود بازارچه جهت تهیه مایحتاج اولیه عنوان کرد و گفت : با توجه به اینکه اکثر مردان این محل کاسب، فروشنده و راننده کامیون، هستند و برای امرارمعاش چند روزی را از شهر خارج می‌شوند و خیلی مواقع شب و روز در خانه نیستند، خانم‌ها و فرزندان باید خودشان برای تهیه مواد غذایی مثل نان، تخم‌مرغ، ماست، میوه و سبزی‌ها و ... اقدام کنند.

یکی از اهالی این منطقه ادامه داد : لذا در این جریان مشکلات زیادی همچون نحوه رفت‌وآمد، هزینه آن، مسافت طولانی تا بازارچه و ... وجود دارد که خانواده را با سختی روبرو می‌کند.

کارگر بیان کرد : در کنار این مشکل، هزینه‌هایی که سالانه صرف سرویس مدارس فرزندان می‌شود، جای خود دارد که اگر حداقل دبستانی در شهرک ساخته می‌شد، از این پول‌هایی که صرف رفت‌وآمدها می‌شود جلوگیری می‌کرد.

وی، نبود فضای سبز و تفریحی مناسب با وسایل بازی اولیه، برای سرگرمی و پُرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان شهرک را یکی دیگر از مشکلات اساسی اهالی مسکن مهر عنوان کرد.

پیاده‌روهای ساماندهی نشده و خاکی آسایش را از اهالی سلب کرده است
احمدرضا کارگران، با اشاره به نامشخص بودن ورودی مسکن مهر از داخل محل و جاده بداف، گفت : وقتی به فردی آدرس می‌دهیم سرگردان می‌شود مثل امروز که خودتان (خبرنگار سرو ابرکوه) شاهد بودید، نه تابلو معرفی شهرک وجود دارد و نه تابلو نام کوچه و خیابان.

کارگران، نیز به مسافت طولانی شهرک تا محله اردی اشاره کرد و افزود : مگر کل درآمد هر خانواده در این اوضاع اقتصادی نابسامان چند است، که مبلغ چشمگیر آن را باید صرف سرویس مدارس فرزندان و تاکسی جهت تهیه وسایل اساسی منزل کند.

وی تصریح کرد : اکثر مردان این محل کاسب هستند و خانم‌هایشان مجبورند وسایل موردنیاز و مایحتاج فرزندان را تهیه کنند، برای همین نیازمند وسیله رفت‌وآمد هستند، زیرا حتی یک سوپری و نانوایی در اینجا وجود ندارد.

کارگران اذعان کرد : پیاده‌روهای جلو خانه‌ها ساماندهی نشده است، بچه‌های کوچک از خانه که بیرون می‌آیند باید بالباس و دست و روی خاکی به منزل برگردند و همین موضوع باعث سلب آسایش اهالی شده است. سطل زباله عمومی در محل نیست که اگر زمان حضور کارگران شهرداری، فردی در منزلش حضور نداشت زباله‌ها را در آن بگذارد.

اهالی مسکن مهر اردی پس از 7 سال هنوز از داشتن نعمت تلفن ثابت محروم هستند
علیرضا تقی نژاد خاطرنشان کرد : از سال 91 ساکن این منطقه شدم. یکی از امکانات ضروری و اساسی که کمتر از نان شب نیست، تلفن ثابت و خدمات جانبی آن است، که اهالی این شهرک پس از 7 سال هنوز از داشتن این نعمت محروم هستند.

تقی نژاد گفت : همه ما می‌دانیم که به هر دلیلی ممکن است همه اعضای یک خانواده از امکانات تلفن همراه برخوردار نیستند، لذا برای تماس با تلفن‌های ضروری 115 اورژانس، 125 آتش‌نشانی، 110 پلیس، تاکسی‌تلفنی و ... در مواقع حساس و بروز حادثه که جان افراد به‌ویژه کودکان درخطر باشد، با مشکل روبرو هستند.

یکی از پدران مسکن مهر اردی، تأکید کرد : خط تلفن‌های ثابتی که در منازل قبلی استفاده می‌کردیم، چون مدت چند سال بلااستفاده مانده است، دائماً از طرف مخابرات هشدار سلب امتیاز می‌دهند.

مسئولین لحظه‌ای خود را جای سرپرست خانواده‌های مسکن مهر بگذارند
وی تصریح کرد : مسکن مهر اردی محلی نیست که در زمان حوادث گوناگون، بتوان سریع از سر خیابان تاکسی گرفت و از پیشرفت خطرات احتمالی جلوگیری کرد. کاش مسئولین لحظه‌ای خود را جای پدر و سرپرست خانواده‌ای می‌گذاشتند که مجبور است برای تأمین نیازهای خانواده‌اش، چند روزی را با استرس و دلهره از آنها دور باشد.

تقی نژاد با تأکید بر اینکه شهرک باید نمایی از شهر باشد ولی مسکن مهر اینجا، قابل‌مقایسه با مناطق روستایی هم نیست، گفت : شرایط اینجا حتی با مسکن مهر ابرکوه هم قابل قیاس نیست که بخشی از آن است.

وی ضمن گلایه از بی‌توجهی مسئولین نسبت به این منطقه، ادامه داد : آنها فقط زمان تحویل زمین‌ها به اینجا مراجعه کردند و دیگر حتی یک سرکشی نکردند، که اوضاع ساختمان‌ها چگونه است؟ آیا مطابق با استاندارد است؟

نصب تابلو و احداث جاده مشخص جهت ورود به مسکن مهر حق اهالی است
سید ابراهیم حسینی پناه، بابیان اینکه مسکن مهر محله اردی، مشکلات زیادی دارد، گفت : این منطقه نسبت به خیلی جاهای مشابه از حداقل امکانات اولیه و اساسی محروم است.

حسینی پناه ادامه داد : داشتن مسجد، فضای آموزشی مثل دبستان دخترانه و پسرانه، فضای سبز و امکانات بازی اولیه، ساماندهی کردن پیاده‌روها و آسفالت کوچه که پول آن پرداخت‌شده است، نصب تابلو ورودی و احداث مسیری مشخص جهت ورود به شهرک و... حداقل امکاناتی است که حق ساکنین مسکن مهر است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.