ID : 8346376
تو خود حدیث مفصل بخوان.....

مهریز؛ باغ شهر مهاجر پذیر یا نخبه گریز بزرگ کشور ؟!


شهرستان تاریخی و فرهنگی مهریز که بعلت تعدد باغات به باغ شهر استان یزد شهرت یافته و به علت موقعیت خاص جغرافیایی از شهرهای مهاجر پذیر نیز محسوب می شود باید یک نام دیگر نیز به آن اضافه کرد و آن «شهر نخبه گریز بزرگ کشور» است.

به گزارش یزد رسا به نقل از صبح مهریز، بدون شک و بدون هیچ اغراق و مبالغه ای باید به این موضوع مه اذعان کرد که طی سال های اخیر اکثر نیروهای مجرب ، متخصص و کارآزموده  و تحصیل کرده آن به انحاء مختلف با ترک دیار خود اکثرا در مرکز استان و تعدادی هم به سایر استان های کشور مهاجرت و در آنجا مسکن گزیده اند.
سیل مهاجرت چهره های نخبه و تاثیرگذار شهرستان مهریز در رشته های مختلف علمی و حتی در سایر مشاغل به قدری است که این خلاء در زوایای مختلف به خوبی قابل لمس است .
نخبه گریزی مهریزی ها توانمند با ترک دیار آباد و اجدادی خود یک معضل بزرگ محسوب می شود و خسارت آن ساله های متمادی است گریانگیر این شهرستان شده است .
قطعا برای توسعه هر منطقه ، آبادی و شهر و استانی در وهله اول باید چشم به نیروهای بومی و نخبگان آن دیار دوخت که گره از کار گشایند و فکری به حال مردم و منطقه کنند .
آنچه در این سال ها فکر و ذهن مردم مهریز را به شدت به خود ساخته این سوال است که علت این همه نخبه گریزی چیست؟
چرا نخبگان ، اندیشمندان ، نیروهای زبده ، کارآموزده و دلسوز مهریزی ، نگوئیم فرار را بر قرار که از قضای روزگار یا عمدا و سهوا دیگر در این شهرستان زندگی نمی کنند ؟ 
آیا بعد مسافت مهریز تا مرکز استان باعث این مهاجرت بی رویه شده ، یا در این شهرستان دیگر زمینه برای کار و تلاش وجود ندارد و یا فضای مناسبی بخاطر نبود امکانات اجازه ماندن نمی دهد ؟ 
این ها و سوالات دیگر آنهم بخاطر اهمیت موضوع باعث شده تا برای کالبد شکافی نخبه گریزی در مهریز به سراغی از شهروندان گرفته و نظر آنها را جویا شویم .
" رضا ابویی " از فرهنگیان  بازنشسته مهریزی در این رابطه با تائید مشکل موجود اعتقاد دارد که زمینه برای فعالیت نخبگان در این شهرستان بخاطر کمبود امکانات و ادامه تحصیل و ارتقای علمی آنها وجود ندارد .
وی اظهار داشت: نخبگان همواره به دنبال موفقیت و کسب پله های ترقی هستند و لذا ترجیح می دهند برای رسیدن به اهداف متعالی خود به جاهای دیگر مهاجرت کنند .
وی ادامه داد: قطعا باید در شهر توسط مسوولان برای استفاده از نخبگان مهریزی که در سایر مناطق کشور زندگی می کنند شرایط فراهم کرد تا از افکار ، نظرات و توان آنها برای توسعه همه جانبه شهر استفاده شود .
در این خصوص " فاطمه زارعیان " می گوید که ایجا بنیاد و یا کانون و تشکل  نخبگان برای شناسایی این افراد و حذب آنها باید مد نظر جدی قرار گیرد .
وی اظهار داشت: قطعا مهریزی های نخبه و توانمند در بخش های مختلف یک دلبستگی عمیقی نسبت به دیار خود دارند و اگر در قالب یک برنامه از آنها خواسته تا که به یاری مسوولان شهر بیایند به این فراخوان لبیگ خواهند گفت .
این بانوی تحصیل کرده مهریزی ادامه می دهد که باید به نیروهای بومی اهمیت و ارزش قائل شد و بیش از گذشته فضا را برای انجام فعالیت های آنها باز کرد .
دیگر شهروندان مهریزی که دل پری از نخبه گریزی در این شهرستان دارد می گوید: طی سال های اخیر تعداد قابل توجهی از بهترین نیروهای فرزانه و دلسوز مهربزی در تخصص های مختلف زندگی در یزد را بر حضور در مهریز ترجیح داده اند .
" قاسم زارع زاده " می گوید: اگر این وضعیت ادامه یابد بدون شک طی سال های آینده نیز این روند همچنان به قوت خود ادامه خواهد داشت .
وی تشکیل این انجمن و یا تشکلی دیگر را با هدف شناسایی نخبگان مهریزی در داخل و خارج کشور و استفاده از توان و ظرفیت آن را چاره راه این معضل کنونی می داند .
" حسینعلی کمالیان " هم به علت نخبه گریزی مهریزی اشاره می کند و می گوید: متاسفانه بنحو شایسته به نیروهای مجرب بومی بها و ارزش قائل نیستیم .
وی اظهار داشت: بی توجهی و بی تفاوتی و حتی برخی برخوردهای غیر متعارف باعث شده که اکثر این افراد سکونت و کار و فعالیت خود را به حارج از مهریز منتقل کنند .
این شهروند مهریزی چاره راه را دلسوزی مسوولان منطقه در شناسایی نخبگان ، ایجاد  این مجموعه و برنامه ریزی در سایه تشکیل جلسات هم اندیشی و هم افزایی مستمر می داند .
وی می گوید: هم اکنون بهترین نیروهای تحصیل کرده و مجربی که در مرکز استان در پست های مختلف در خدمت نظام مقدس اسلامی و مردم هستند اصالتا مهریزی هستند .
این شهروند مهریزی که خود در یزد سکونت دارد به نام ده ها نفر اشاره می کند که در گزارش منعکس نمی کنیم و سپس اعتقاد دارد که اگر زمینه حضورشان برای ارائه فکر و برنامه خواسته شضود قطعا  حمایت و همراهی خواهند داشت .
در قالب این گزارش تعدادی از شهروندان مهریزی از بی توجهی به نخبگان و نبود یک تشکیلات و حتی متولی خاص برای شناسایی و جذب نخبگان و فرهیختگان انتقاد داشتند .
این عده در پایان این گزارش از مسوولان خواستند تا برای توسعه این شهر که دارای ظرفیت های بسیار بالقوه ای چاره اندیشی کنند و با تدبیر خود روح امید را در کالبد مردم و منطقه بدمند .
شهرستان مهریز با 50 هزار نفر جمعیت در کنار شاهراه بین المللی شمال به جنوب شهر قرار دارد .
وجود موقعیت خاص جفرافیایی ، 600 اثر تاریخی ، فرهنگی ،  طبیعی و گردشگری و آب و هوای مناسب از نکات قابل تامل و توجه برای توسعه مهریز است .
باید اذعان کرد که علیرغم استعدادهای طبیعی و خدادادی ، مردم  ولایتمدار مهریز که به خوبی حق را به نظام مقدس اسلامی اداء کرده اند هنوز به جایگاه حقیقی خود نرسیده و فاصله دارند .
انتهای پیام/ع



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.