ID : 15303874
بازخوانی نقش «اصلاح‌طلبان» در فتنه88

وقتی«لیدر اصلاحات»ضلع سوم فتنه می‌شود


رئیس دولت اصلاحات، كه هميشه دم از قانون‎مداري مي‎زد و طي دوران مسئوليتش و حتي روز 22 خرداد، از لزوم پذيرش رأي مردم سخن گفته بود و با اين‎كه خود بهتر از هر كس مي‎‎دانست واقعيت چيست، با موسوي و كروبي همراه شد و عملا به يكي از سه ضلع سران فتنه تبديل شد.

به گزارش یزد رسا ، انتخابات دهم رياست جمهوري در سال 1388، علي‌رغم حضور پرشکوه مردم و شيريني که اين شور و نشاط مي‌توانست براي جامعه به همراه داشته باشد، با تلخي‌هايي همراه بود که در کنار دشمني استکبار و عوامل خارجي، سران فتنه در آن نقش وي‍ژه‌اي داشتند. 


گزارش زير بر آن است تا نقش لیدر جریان و  رئيس جمهور دوران اصلاحات را در دامن زدن به فتنه 88 بررسي کند.  

22 خرداد/حضور خاتمی پاي صندوق انتخابات در جماران 
 رئيس جمهور دوران اصلاحات ضمن حضور در حسينيه جماران و انداختن رأي خود به صندوق، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: « همه بايد آنچه مردم انتخاب مي‌کنند، بپذيرند و از رأي مردم تمکين کنند» وي در ادامه تأکيد کرد: «همه شواهد امر حاکي است که مهندس موسوي انتخابات را برده است اما من پيشگو نيستم.»  

پیام تبریک به موسوی!
سايت ياري نيوز ساعت 12:10 روز 23 خرداد، به نقل از رئیس دولت اصلاحات، خبر پيروزي ميرحسين موسوي در دور نخست انتخابات را مخابره نمود، همچنين سايت جمهوريت در ساعت 21:06 خبري را با عنوان رئیس دولت اصلاحات به ميرحسين تبريک گفت" منتشر کرد.    

23خرداد/ همراهي با کروبي و موسوي

فرداي انتخابات و پس از مشخص شدن نتيجه آرا و توهم خود ساخته موسوي، رئیس دولت اصلاحات و ساير رفقاي اين عده، اولين بيانيه ميرحسين موسوي در رد نتيجه انتخابات و فرمان شورش عليه جمهوريت صادر شد. م.خ نيز كه هميشه دم از قانون‎مداري مي‎زد و طي دوران مسئوليتش و حتي روز 22 خرداد، از لزوم پذيرش رأي مردم سخن گفته بود و با اين‎كه خود بهتر از هر كس مي‎‎دانست واقعيت چيست، با موسوي و كروبي همراه شد و عملا به يكي از سه ضلع سران فتنه تبديل شد. 

25 خرداد/حضور رئیس دولت اصلاحات در راهپيمايي معترضين  

سه روز پس ازبرگرازي انتخابات در روز 25 خرداد، راهپیمایی غیرقانونی هواداران موسوی از میدان انقلاب تا آزادی برگزار شد که موسوی، کروبی، خاتمی، فائزه هاشمی، مجید انصاری، غلامحسین کرباسچی، محمدرضا خاتمی و ... در آن حضور داشتند. در انتهای این مراسم آشوبگران تعدادی اتوبوس، بانک، موتورسیکلت و دیگر اموال عمومی و شخصی را به آتش کشیدند. 

بيانيه م.خ به هواداران موسوي

م. خ در بیانیه‌ای خطاب به هواداران میرحسین موسوی اعلام کرد:"حضور شاداب و پرنشاط شما با روش‌های مسالمت‌آمیز حق شما است که آن را رعایت کرده‌اید و توصیه می‌کنم که همچنان رعایت کنید و از چارچوب قانون خارج نشوید و آرامش و متانت خود را حفظ کنید."  

28 خرداد/نامه سرگشاده به رئيس قوه قضائيه
ميرحسين موسوي و م.خ طي نامه‌اي سرگشاده خطاب به آيت‌الله هاشمي شاهرودي از وي خواستند تا نسبت به برخوردهاي صورت گرفته با بازداشت‌شدگان و ... ملاطفت بيشتر و يا تجديد نظر صورت گيرد.     

 معناي اين نامه اين بود كه دستگاه قضايي بايد اين افراد را آزاد بگذارد تا كشور را به اغتشاش بكشند. اين موضع خاتمي، يادآور موضع او در فتنه كوي دانشگاه تهران بود كه خواستار مدارا با اغتشاش‎گران شد.  


اين دو در نامه خود آورده بودند: "دستگيري اين شخصيت‎‎ها و افرادي كه غالبا نقش فعال و مؤثري در خدمت به مردم كشور و جلوگيري از خشونت و رفتار‎هاي غيرمدني دارند، نه‎تنها مشكلي را حل نخواهد كرد، بلكه موجب تخريب افكار عمومي و تشديد نگراني و ناآرامي‎هاست. 
 

29 خرداد/ بي توجهي به نماز جمعه تاريخي به امامت رهبر معظم انقلاب  
مجمع روحانيون مبارز با وجود اطلاع از اينکه نماز جمعه روز 29 خرداد، به امامت رهبر انقلاب برگزار خواهد شد، براي راهپيمايي 30 خرداد درخواست مجوز کرده بودند که رد شد اما به علت سهل‌انگاري آنان تا لغو درخواست، تعدادي از معترضان به خيابان‌ها آمدند و 10 تن از شهروندان در اين راهپيمايي جان خود را از دست دادند. 

رهبر انقلاب در اين نماز جمعه خواستار پيگيري مطالبات از مسير قانون و خاتمه دادن به اردوكشي خياباني شدند. 

31 خرداد/بيانيه م.خ بعد از حوادث 30 خرداد

م.خ پس از حوادث روز 30 خرداد با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از امنیتی و نظامی شدن فضای کشور تأکید کرد: بر این باورم که هنوز راه رهایی از این وضعیت آشفته بسته نیست.  

وي در اين بيانيه اعلام داشت: " بايد حق مردم را پاس داشت و در عين تدبير در برابر هرگونه تشنج، تشنج آفريني و ناامني، بايد از شيوه هاي پرهزينه و زيانبار براي نظام و مردم از جمله مقابله‌ي نظامي و خشونت فاصله گرفت و همگان در جهت ترميم اعتماد عمومي که پشتوانه اصلي نظام و کشور است برآييم و حرکت کنيم. 

8 تیر/ به شورش خواندن مردم آغاز استبداد است

حیدر رحیم‌پور ازغدی در گفتگویی که متن آن‌را رجانیوز منتشر ساخت، گفت: به آقای خاتمی و مجمع روحانیون ايشان، که پرچم مذهبی در برابر ولایت فقیه بالا برده‌اند و بیانیه‌های عملیاتی و خیابانی را حتی پس از سخنرانی تاریخی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، یک به یک صادر می‌کنند و مردم را به شورش فرا می‌خوانند، عرض می‌کنم که فریب سابقه و نام و عنوان‌ها را نخورید و ناخواسته در کنار آمریکا و متحدانش انتخابات را تخریب نکنید که این آغاز استبداد است.

10 تیر/ بانيان خشونت مسبب خسارات وارده هستند!
بنابر اخبار مندرج در پارلمان نيوز رئیس دولت اصلاحات در جمع تعدادی از خانواده‌های متهمان پس از انتخابات حاضر شد و گفت: در فضایی که خشونت حاکم شد، عقل رخت بر می‌بندد و مسبب تمام این خساراتی که متوجه ایران و جمهوری اسلامی شد، بانیان این خشونت هستند.

آنان که اعتراض مردم را سرکوب می‌کنند بزرگترین پشتوانه نظام را از بین برده، فرصت را برای سوءاستفاده بیگانگان و مغرضان فراهم می‌کنند نه کسانی که مردم را به صحنه فرا خوانده و خواهان رسیدگی به اعتراض مردم در فضایی بی‌طرف و مورد اعتماد جامعه هستند.


29 تیر/ م.خ: اتکا به همه‌پرسي،‌ راه برون رفت از بحران است 
طيق گفته‌هاي پارلمان نيوز، م.خ در دیدار با خانواده‌های چند تن از بازداشت‌شدگان حوادث بعد از انتخابات با تاکید بر اینکه بایستی توصیه‌های خیرخواهانه آقای هاشمی در نماز جمعه «نماز جمعه 26 تیر» مبنای عمل قرار گیرد گفت: بایستی اعتماد عمومی را به جامعه برگرداند. دوام نظم و تداوم پیشرفت کشور در گرو بازگرداندن اعتماد عمومی است. ما از ابتدا عنوان کردیم که برای بازگرداندن این اعتماد راه قانونی وجود دارد و مورد توجه قرار نگرفت؛ اکنون هم به صراحت می‌گویم راه برون رفت از بحران فعلی اتکا به همه‌پرسی از مردم طبق قانون اساسی است.

شريعتمداري: پيشنهاد رفراندوم بخشي از سناريوي غرب براي فتنه‌انگيزي است
حسین شریعتمداری در یادداشت روزنامه کیهان با انتقاد از پیشنهاد طرح رفراندوم از م.خ، آن را مطابق با دستورالعمل های مایکل لدین خواند و نوشت: "آن‌ها تردیدی ندارند که پیشنهاد آنها اولا؛ قانونی نیست، ثانیا؛ عملی نسیت و ثالثا؛ بر فرض انجام رفراندوم، نتیجه آن برای مدعیان اصلاحات به مراتب از انتخابات دهم شکننده تر خواهد بود. 

آن‌ها با پیشنهاد رفراندوم بخش دیگری از سناریوی از پیش طراحی شده غرب را برای فتنه انگیزی به صحنه آورده‌اند و در دورترین افق ذهن خود نیز نه فقط انجام آن را قانونی و عملی نمی‌دانند بلکه عدم تحقق آن بخش اصلی این پروژه است چراکه طراحان بیرونی و دنباله‌های داخلی آن‌ها به وضوح می‌دانند تحقق رفراندوم نتیجه‌ای کاملا معکوس و متضاد با خواست آن‌ها دارد. 

به بیان دیگر کاربرد اصلی این سناریو داغ کردن تنش است. آرزویی که دارو دسته خاتمی به آن نخواهد رسید و به یقین از بادی که به دستور دشمنان می‌کارند طوفانی سهمگین به پا خواهد شد که طومار خط جدید نفاق را نیز مانند خط نفاق دهه 1360 درهم می‌پیچد. 

3 مرداد/ نامه م.خ و جمعي ديگر به مراجع تقليد
به گفته قلم نيوز، م.خ ، میرحسین موسوی و مهدی کروبی به همراه جمع دیگری از اصلاح‌طلبان که در میان آن‌ها نام هاشم آغاجری، علیرضا بهشتی و محمد سلامتی به چشم می‌خورد در نامه‌ای سرگشاده به مراجع تقلید خواستار موضع گیری آنان در قبال بازداشت متهمین حوادث پس از انتخابات شدند.

10 مرداد/ اعترافات ابطحي در دادگاه
وقتي موعد پخش اعترافات بازداشت شدگان مرتبط با فتنه فرا رسيد، "محمدعلي ابطحي" عضو مجمع روحانيون مبارز پشت تريبون دادگاه رفت و هر آنچه خاتمي در اين مدت كوشيده بود پوشيده بدارد، عيان ساخت. 

وي رفتارهاي ميرحسين موسوي و م.خ را عامل اغتشاشات پس از انتخابات عنوان كرد. ابطحي در ادامه صحبت‌هايش از يك مثلث حامي تقلب، سخن به ميان آورد كه اضلاع آن را خ، هاشمي رفسنجاني و موسوي تشكيل مي‌دادند. 
 
ابطحي گفت: "م.خ فضاي جامعه را مي‌شناخت، وي اقتدار نظامي، انتظامي و مقام معظم رهبري كه در جايگاه والايي قرار دارند را مي‌شناخت و با توجه به اينكه وي نسبت به اين موضوعات شناخت داشت، اين يك نوع خيانت است كه از موسوي در موضوع تقلب حمايت كرد. 

عضو مجمع روحانيون مبارز همراهي م.خ با موسوي را خائنانه دانسته و گفته بود که شايد موسوي كشور را نمي‌شناخت ولي م.خ همه مسائل را مي‌دانست، توانايي و اقتدار مقام معظم رهبري را مي‌شناخت اما به خاطر اتفاقات موسوي را همراهي كرد كه اين همراهي خائنانه بود. 

محمدعلی ابطحی در نشست مطبوعاتی خود در جمع خبرنگاران، گفت: "پیش از انتخابات موسوی را به عنوان هندوانه سربسته ای معرفی کردم که توهمات وی در زمان انتخابات و پس از آن و دامن زدن به ناامنی در جامعه علت آن بود"، ابطحی افزود: معتقدم که م.خ حق نداشت همه جریان بزرگ و تاریخی اصلاح‌طلب را پای موسوی قربانی کند. موسوی جریان اصلاح طلب را نمی‌پذیرفت و توهم اینکه موسوی طرفدار خط امام است و به این علت پیروز انتخابات خواهد شد، یکی دیگر از توهمات این نامزد انتخاباتی بود. 

12 مرداد/ واکنش م.خ به اعترافات ابطحي
م.خ بلافاصله در واكنش به سخنان ابطحي، با نمايشي خواندن دادگاه متهمان، اعترافات مطرح شده را فاقد اعتبار عنوان كرد. 

دو روز بعد از اين رويداد، روزنامه الجزيره چاپ عربستان سعودي در گزارشي نوشت: "اعترافات اخير محمدعلي ابطحي از چهره هاي شاخص جريان اصلاحات و از دستگيرشدگان حوادث اخير تهران، م.خ را به فكر پناهنده شدن به يك كشور اروپايي انداخته است. 

رئیس ذولت اصلاحات قصد دارد با هدف تشكيل جبهه‌اي متشكل از جريان‌هاي سياسي مخالف دولت و حكومت ايران به‌زودي راهي يكي از كشورهاي اروپايي شود." اگرچه م.خ واكنشي به اين گزارش كه در رسانه‌هاي داخلي نيز منعكس شد نداد، اما ماه‌ها بعد، خبرگزاري‌ها‌ از ممنوع‌الخروج بودنرئیس دولت اصلاحات خبر دادند.

تشويق اقدامات م.خ از سوي پهلوي‌ها
اواخر مردادماه 1388 «رضا پهلوي» (فرزند شاه مخلوع ايران) در گفتگويي با هفته نامه آلماني اشپيگل، از اينكه م.خ و هاشمي در مسير درست حركت مي‌كنند، ابراز خوشحالي كرد و گفت: «من اميدوارم كه آنها به شكل صريح تري انتقادات خود را نه تنها نسبت به تصميمات رهبري، بلكه به تمام نظام ابراز كنند که خاتمي واكنشي نسبت به اين مصاحبه نشان نداد و سكوت كرد تا نشان دهد حتي با خاندان پهلوي نيز حاضر به مرزبندي نيست. 

3 شهریور/ ارتباط رئیس دولت اصلاحات با بنیاد سوروس

کیان تاج‌بخش نماینده سابق بنیاد سوروس در ایران در قسمتی از اظهاراتش در دادگاه در جمع خبرنگاران گفت: اگر یکی از اولین نمونه‌های براندازی را ارتباط سفر عطریانفر به بنیاد سوروس قبل از 1376 بدانیم، می‌توان نهایت آن را ملاقات مستقیم م.خ همراه جواد ظریف با سوروس در نیویورک در سال 85 دانست که این یک ارتباط مستمر بوده و ادامه داشته است. 


4 شهریور/ دفتر خاتمی ارتباط وی با بنیاد سوروس را کذب خواند

پس از اظهارات تاج‌بخش، دفترمخ.خ در اطلاعیه‌ای اعلام نمود: اخبار و نسبت‌های کذب و بی‌اساسی در مورد خ  به چشم می‌خورد که در خلال اعتراف‌ها و محاکمه‌ها و از طریق خبرگزاری‌ها و سایت‌های خاص و زبان و قلم بعضی از دستگیرشدگان عنوان شده است و از جمله سخنان یکی از دستگیر شدگان در جریان محاکمه است که به رابطه‌ی مستمر جناب م.خ با فردی به نام جرج سوروس اشاره شده است.

 

 در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است این قبیل ادعاها اساسا کذب و عاری از حقیقت است و به خواست مسئولان امر از گسترش این بداخلاقی‌ها و اَعمال خلاف شرع و قانون که آثار سوء آن متوجه افراد باشد، به نظام جمهوری اسلامی لطمه می‌زند، جلوگیری به عمل آورد. 

15 شهریور/ دیدار م.خ با شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

بنا بر اخبار مندرج در پارلمان نیوز، رئیس دولت اصلاحات در دیدار با شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها گفت: همچنان که می‌دانید من همیشه از حکومت سازگار با دین حمایت کرده‌ام و باور دارم که دین ما یعنی اسلام و تشیع با مطالبات و انتظارات روزمان هم می‌تواند سازگار باشد، مشروط بر آنکه آن را درست بفهمیم و از ظرفیت‌های خوب بهره ببریم.

وی تصریح کرد: برخلاف آنچه این روزها با دروغ، تهمت و کینه‌توزی گفته می‌شود من همیشه تلاش کرده‌‌ام تا از حضور دین در عرصه سیاست دفاع کنم و هنوز هم معتقدم چارچوب‌ها و بنیان‌های نظامی که در انقلاب و با هدایت امام بوجود آوردیم درست و راهگشا است و باید خطاهایمان و اشکالاتی که بوجود آمد و ذاتی آن نیست رفع کنیم. 

27 شهریور/ حضور م.خ در راهپیمایی روز قدس

پارلمان نیوز در خبری از حضور م.خ در راهپیمایی روز قدس نوشته است: از ساعتی پیش رئیس‌جمهور سابق کشورمان در میان هزاران نفر از مردم حامی جنبش سبز در مسیر خیابان حجاب به سمت میدان فلسطین حاضر شد در حالی که حضور م.خ  با  استقبال بسیار گسترده مردم روبرو شده بود و بعد از حمله به سمت وی، مجبور به ترک راهپیمایی روز قدس شد؛ نکته جالب آنکه مردم حامی جنبش سبز در پاسخ به بلندگوها که مرگ بر اسرائیل و آمریکا را سر می‌دادند یکصدا شعار مرگ بر روسیه را سر‌می‌دادند. 

5 دی/ شب عاشورا و استقبال از خاتمی با سوت و کف در حسینیه جماران

رجانیوز نوشت: فتنه‌گران در شب عاشورای حسینی با حضور در حسینیه جماران به سر دادن شعارهای انحرافی پرداخته و همزمان با حضور م.خ  در حسینیه سوت و کف زدند. در این مراسم که اجرای آن به عهده سهیل محمودی بود و فائزه هاشمی نیز حضور داشت، م.خ در حسینیه جماران وارد شد و همزمان با حضور وی حضار با سوت و کف به استقبال وی رفتند. 

 

22 بهمن/ مواجهه شدن خاتمی با خشم مردم در راهپیمایی 22 بهمن

به گفته شبکه ایران، رئیس دولت اصلاحات در تقاطع زنجان-آزادی در صدد ورود به جمع میلیونی مردم بود که در مواجه با مردم این محل را ترک کرد. مردم تهران با مشاهده وی با شعار مرگ بر منافق خشم و عصبانیت خود را نسبت به وی اعلام کردند.

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


زنان
خدا شفاتون بده
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۴/۰۶/۱۸ ۲۰:۵۱.