ID : 6811626
مدیر کل امور بانوان استانداری یزد تشریح کرد

ویژگی خاص یزدی‌ها چیست؟


مدیر کل امور بانوان استانداری یزد معتقد است: بنیان خانواده‌ها در شهر یزد در مقایسه با دیگر مناطق کشور از استحکام بیشتری برخوردار است.

به گزارش یزد رسا، فخرالسادات خامسی اظهار کرد: پیشرفت وسایل ارتباط‌ جمعی و تأثیرگذاری برنامه‌های ماهواره‌ها، استحکام بنیان خانواده را نسبت به قبل ضعیف‌تر کرده است که این مختص به یک نقطه خاص در کشورمان نیست ولی خوشبختانه این موضوع در استان یزد از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار است.

وی افزود: معتقدم که بنیان خانواده‌های یزدی در قیاس با خیلی از استان‌های دیگر شاید به دلیل سنتی‌تر و مذهبی‌تر بودن، از استحکام بیشتری برخوردار است و کمتر شاهد تزلزل خانواده‌ها در یزد هستیم.

خامسی خاطرنشان کرد: یزد به شهر قنات، قنوت و قناعت معروف است و مردمانش به خاطر همین شاخصه‌ها معمولاً سازش و قناعت بیشتری نسبت به دیگر شهرها دارند و همین ویژگی خاص خانواده‌ها و زنان یزدی هم هست.

این مسئول به اقدامات صورت گرفته برای شناسایی بانوان فرهیخته و صاحب‌نظر یزدی و برگزاری سلسله نشست‌هایی با آنها برای آسیب‌شناسی مشکلات بانوان یزدی و اولویت‌بندی برای کاهش یا رفع آنها اشاره کرد.

وی با اشاره به مهمترین آسیب‌های اجتماعی که زنان یزدی درگیر آن هستند، تصریح کرد: اعتیاد، نداشتن درآمد، فقر، فاصله‌ی فرهنگی نسل‌ها و مواردی از این قبیل از عمده عواملی است که منجر به بروز آسیب‌های اجتماعی مختلفی در خانواده‌ها همچون طلاق، اعتیاد، سرقت، قتل و موارد دیگر می‌شود. براساس پرونده‌هایی که در مراکز تحکیم بنیان خانواده در استان بررسی شده، بیشتر بحث در استان مربوط به طلاق است.

وی، مهمترین عوامل طلاق در استان را اعتیاد، دخالت اطرافیان و نبود آموزش مهارت‌های زندگی عنوان کرد و افزود: برای کاهش این عوامل نیز اقدامات موثری در استان صورت گرفته است. البته موضوع تزلزل خانواده‌ها و مسئله طلاق یک معضل کشوری است و 50 درصد از این آسیب‌ها نیز در پنج سال اول ازدواج روی می‌دهد ولی خوشبختانه با اقدامات موثر صورت گرفته در استان شاهد کاهش آمار طلاق در استان در سال‌های اخیر هستیم.

این مسئول، یکی از آسیب‌های بانوان در استان را بالا رفتن سن ازدواج دانست و گفت: رشد منفی در نرخ ازدواج در یزد مشاهده شده است. به طوری که یزد اولین استانی است که در سال 1392، کاهش نرخ ازدواج داشته است. زنان دارای همسران معتاد جزو گروه‌های آسیب‌پذیر در استان هستند به نحوی که براساس گزارش‌های دریافتی تقریباً 264 پرونده با موضوع بدسرپرستی در استان تشکیل شده که عمده دلیل آن نیز اعتیاد همسران بوده است.

خامسی از رشد اندک اعتیاد در بین زنان یزدی در مقایسه با سال‌های گذشته خبر داد و تاکید کرد: این افزایش تنها نسبت به آمار سال‌های قبل صورت گرفته و بسیار اندک است. به عنوان مثال اگر سال گذشته 10 زن معتاد داشته‌ایم، امسال این رقم به 11 نفر افزایش یافته است.

وی با اشاره به موضوع همسرآزاری در استان، بیان کرد: مواردی از این دست در استان وجود داشته است که عمدتاً در رابطه با زنانی با سطح سواد زیر دیپلم و معمولاً بین سنین 25 تا 39 سال رخ داده است.

مدیر کل بانوان استانداری یزد به اقدامات بهزیستی و نهادهای مرتبط برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین بانوان از جمله ایجاد مراکز اورژانس اجتماعی، خانه‌ سلامت دختران و مراکز بازپروری زنان و دختران آسیب‌دیده‌ اجتماعی، اشاره و خاطرنشان کرد: ارائه آموزش‌های مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، آموزش زوج‌های جوان، تهیه بروشورها، برنامه‌های تلویزیونی، راه‌اندازی مراکز مشاوره در استان، راه‌اندازی مرکز تحکیم بنیان خانواده، راه‌اندازی خط تلفن اورژانس اجتماعی، راه‌اندازی خدمات سیار اجتماعی، راه‌اندازی پایگاه خدمات اجتماعی، مراکز شبانه‌روزی کودکان دختر بدسرپرست و بی‌سرپرست و پیگیری برای راه‌اندازی خانه‌ی امن برای خدمات تخصصی به زنان و دختران خشونت‌دیده از سوی این مراکز اشاره کرد.

منبع: ایسنا




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.