ID : 14703191
به بهانه شهادت پیشوای ششم شیعیان؛

پاسداری از اسلام با یک نهضت علمی گسترده


امام صادق(ع) در تمامی زمینه های علمی شاگردانی تربیت کرد که در زمان خود سرآمد بودند. تربیت فقهای بسیار بزرگ که فقه رسول الله را ترویج می کردند، تعلیمات و دستورالعمل های ایشان در مباحث عرفانی و نصایح به سوفی ها و دراویش نیز گواه این مطلب است.

به گزارش یزد رسا، خطیب جمعه شاهدیه در گفتگو با عصر فرهنگ با تسلیت ایام شهادت امام صادق(ع) گفت: شناخت رفتار اجتماعی، سیاسی و فرهنگی هر امامی مستلزم شناخت شرایط جامعه و محیط آن معصوم است.

حجت الاسلام علی اکبر ابراهیمی بشکانی با اشاره به تحولات عصر امام ششم شیعیان اظهار کرد: عصر حضرت امام صادق(ع)، عصر تحول حکومت از نسلی به نسل دیگر بود. در زمان ایشان سلسله بنی امیه منقرض شد و جای خود را به بنی عباس داد لذا جنگ داخلی و کشتار بسیار زیاد شد. به همین جهت هم حکام و سیاستمداران درگیر جنگ قدرت بودند و کمتر مجال فشار به گروه های مخالف وجود داشت.

امام جمعه شاهدیه بیان داشت: همین سرگرمی حکام به افکار و گرایشات مختلف فرصت حضور و بروز داد. اندیشه های مختلفی در آن دوران شکل گرفت. مثلاً درویش ها و سوفی ها گروهی بودند که در آن زمان برد اجتماعی بسیار زیادی داشتند. یا مثلا مرجعیون گروه پرطرفدار دیگری بود که اندیشه ای نزدیک به اندیشه لیبرال های امروز داشت.

بشکانی ادامه داد: مشکل دیگر این بود که بیش از 120 سال از رحلت پیامبر اسلام گذشته بود و در این مدت بسیاری از احکام اسلام تحریف شده بودند. لذا کار بر روی فقه، احکام و احادیث رسول الله(ص) یکی دیگر از فعالیت های امام صادق(ع) بود. ضمنا بسیاری از احادیث جعلی به پیامبر نسبت داده شده بود.

حجت الاسلام بشکانی خاطر نشان کرد: با تمامی این مشکلات امام صادق به تربیت شاگردانی پرداخت که با این انحرافات مبارزه کنند. آموزش علم کلام برای پاسخ به شبهات و تربیت عمومی مردم از این دست اقدامات بود. این تلاش ها تا حدی جدی بود که اکنون در بحث کتب توحید مفضل، توحید کلینی و توحید صدوق اکثر مباحث کلامی از امام صادق(ع) و امام رضا(ع) نقل شده است.

وی تاکید کرد: امام صادق در تمامی زمینه های علمی شاگردانی تربیت کرد که در زمان خود سرآمد بودند. تربیت فقهای بسیار بزرگ که فقه رسول الله را ترویج می کردند، تعلیمات و دستورالعمل های ایشان در مباحث عرفانی و نصایح به سوفی ها و دراویش گواه این مطلب است.

خطیب جمعه شاهدیه خاطر نشان کرد: البته امام از بحث های سیاسی هم غافل نبودند. مثلا زمانی که ابومسلم خراسانی قیام کرد نامه ای به امام فرستاد و گفت که به یاری اهل بیت برخاسته است. امام نامه را سوزاندند و فرمودند این جواب اوست. ابومسلم مامور فرد دیگری است و سرانجام هم کشته می شود. این نشان از نگرش سیاسی قوی حضرت امام صادق(ع) است.

بشکانی در پایان تاکید کرد: برای اینکه به مقام والای پیشوای ششم شیعیان پی ببریم باید تمام این مجموعه گسترده را بررسی کنیم. این جاست که میفهمیم چرا امام صادق(ع) در زمان خودشان فرد بسیار موجهی در بین افراد و جوامع مختلف بودند




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.