ID : 20152402
وزیر بهداشت در یزد:

کاهش 30 درصدی واردات دارو/ بودجه وزارت بهداشت کمترین رشد نسبت به سایر وزارتخانه‌ها داشته است


وزیر بهداشت گفت: بودجه وزارت بهداشت با 2/5 درصدرشد، کمترین رشد را نسبت به سایر وزارتخانه‌ها داشته است و با وجود اینکه در گذشته بودجه وزارت بهداشت بالای 10 درصد رشد داشت اما در طول دو سال گذشته به زیر 5 درصد کاهش یافته که منصفانه نیست.

به گزارش یزدرسا به نقل از یزد آوا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به یزد سفر کرده بود ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد به سوالات انها پاسخ گفت.

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه برنامه ویژه‌ای برای استان یزد که به عنوان قطب درمان شناخته می‌شود، در نظر گرفته نشده است، گفت: اعتباری که سازمان مدیریت توزیع می‌کند براساس سرانه تعداد است که قبول داریم که منصفانه نیست.

وی ادامه داد: برخی استان‌ها مهمان‌پذیر هستند و باید اعتبار ویژه‌ای برای آنها در نظر گرفته شود با این حال به دلیل اختلافی و تفاوت بین استان‌ها به نظر می‌رسد که در کوتاه مدت نتوان به نتیجه مطلوب رسید و از آنجا که یزد نسبت به استان‌های مرزی استان برخورداری است اعتبارات ویژه به آن تخصیص نمی یابد و در واقع مشوق‌هایی برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص نبود مرکز ید درمانی در استان یزد گفت: اقدامات جدی در مورد ید درمانی باید انجام شود و استان یزد یکی از استان‌هایی است که وزارت بهداشت برنامه‌هایی را برای خدمات جامع مبتلایان به سرطان در آن دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اجرای این برنامه به 100 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد امیدواریم بخش خصوصی در این حوزه وارد شود تا در سفر بعدی خدمات تخصصی سرطان در کل استان تعیین تکلیف شود.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش این وزارتخانه در تحقق شعار سال گفت: باید حمایت‌های بیشتری در زمینه انتقال فن آوری به داخل کشور صورت گیرد و تولیدات مشترکی با شرکت‌های دنیا داشته باشیم و باتوجه به تلاش‌هایی که صورت گرفته در سال گذشته از نظر ارزی واردات دارو 30 درصد کاهش یافت و دو برابر این میزان نیز میزان صادرات افزایش یافت.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه وزارت بهداشت از همان ابتدای دولت یازدهم اقدام و عمل در تحقق شعار سال را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: فعلا دولت در زمینه صادرات دارو جلوتر است و بخش خصوصی آمادگی کافی ندارد با این حال متقاضی برای داروهای ایران زیاد است و انتظار این است که میزان صادرات را به چندین برابر به کشورهای دیگر افزایش دهیم و شرکت‌های داخلی نیز بتوانند در رقابت با کشورهای خارجی موفق شوند.

وی با بیان اینکه اعتبار خاصی در حوزه دارو نداریم، افزود: مشوق‌هایی در این ارتباط در نظر گرفته شده است و چنانچه دارویی در ایران مشابه خارجی آن تولید شود روی قیمت‌گذاری آن مداخله می کنیم و در واقع اعتبارات به بخش پژوهشی در قالب شرکت‌های دانش بنیان تخصیص می‌یابد.

قاضی‌زاده هاشمی در ارتباط با بودجه وزرات بهداشت گفت: بودجه وزارت بهداشت با 2/5 درصدرشد، کمترین رشد را نسبت به سایر وزارتخانه‌ها داشته است و با وجود اینکه در گذشته بودجه وزارت بهداشت بالای 10 درصد رشد داشت اما در طول دو سال گذشته به زیر 5 درصد کاهش یافته که منصفانه نیست.

وی افزود: اعتباری که به حوزه سلامت وزارت بهداشت اختصاص می‌یابد از 10 درصد بودجه هدفمندی یارانه‌ها و 1 درصد مالیات ارزش افزوده است ولی کسانی که بودجه را مدیریت می‌کنند این 10 درصد را در بخش‌های دیگر مستهلک می کنند و به علت کاهش قیمت نفت نیز یک درصد مالیات ارزش افزوده محقق نشد که امیدورایم طرح سلامت با دریافت اعتبارات با افزایش قیمت نفت و همچنین تحقق بودجه هدفمندی با موفقیت ادامه یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه سرطان در همه جوامع به دلیل افزایش قدرت تشخیص و همچنین افزایش طول عمر  مردم رو به گسترش است، افزود: در این دولت در مورد تهیه دارو و حمایت‌ از بیماری‌های سرطانی اقدامات خوبی صورت گرفته است اما با هدف اصلی فاصله داریم با این حال 200 مرکز خدمات جامع سرطان در کشور دایر خواهد شد که امیدواریم ظرف دو تا سه سال آینده کامل شوند.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه کمک‌های بیمه‌ای در درمان ناباروی چشمگیر نیست و مشکل مردم را حل نمی‌کند، افزود: امیدواریم با اجرای طرح سلامت برای زوج‌های نابارور و تعیین تکلیف شدن آن باعث ازدیاد نسل در کشور شویم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.