ID : 12682758
یادداشت/

یک کلام،ختم کلام! /ترفندهای«نه»گفتن به کودک


بعضی کودکان ترفندهایی دارند.آنها آنچه را که می خواهند، حتمأ می خواهند و همین الان می خواهند!

یزد رسا به نقل از طنین خاتم، بعضی کودکان ترفندهایی دارند.آنها آنچه را که می خواهند، حتمأ می خواهند و همین الان می خواهند! و اگر آن را به دست نیاورند، لگد می زنند، جیغ می کشند و آنقدر ادامه می دهد تا به آنها داده شود.اگر چه خواستن برای همه ما طبیعی است، ولی تسلیم شدن خیلی زود باعث می شود تقاضا به طلب و دستور تبدیل شود که بر زندگی شما به عنوان والدین حکمفرما خواهد شد. گوش فرا دادن به خواسته های کودکتان و تصمیم صحیح گرفتن در پاسخ به انها، بسیار مفید و سودمند است.اگر تصمیم شما نه است، بنابراین باید نه باشد، نه شاید. از طرف دیگر، اگر دلیلی ندارد که تقاضای او را رد کنید و اگر می توانید تقاضای او را بر آورده سازید، بنابراین چرا نه بگویید؟ همیشه نپذیرفتن و همیشه تسلیم شدن تأثیرات گزافی دارند.

 

چند دلیل وجود دارد دارد تا بفهمید چرا کودک به طور ثابت و دایم چیزی می خواهد( آب نبات در فروشگاه، اسباب بازی جدید، چیزی برای خوردن و ...) و اگر آنها را نگیرید، داد و فریاد می کند. دلیل اصلی این است که چون او کاملأ خوب می داند تمام کاری که باید بکند هیاهو و آشوب به پا کردن است و خواسته او بر آورده خواهد شد. گاهی او می خواهد و فقط می خواهد ، چون همیشه در برابر اصرارش به او داده شده است. اگر الگوی شما این است که در راهرو دوم به تقاضا بای آب نبات بگویید نه و سپس در راهرو چهارم بگویید" اه، بسیار خوب! آب نبات بگیر". چون شما نمی توانید بیشتر از این تحمل  سر و صدای او را بکنید، بنابراین شما هستید که سماجت او را تقویت کرده اید.

 

برای اصلاح مورد خواستن، باید بیاموزید که هر وقت پاسختان "نه" است، "نه" بگویید و دیگر تصمیم خود را عوض نکنید، این کار آسان نیست، به خصوص برای والدینی که خیلی پر مشغله هستند . نمی توانند صبر کنند تا کودکشان تا آنجا که می تواند داد و فریاد کند.

 

برای خلاص شدن از این رفتار کودکتان که فقط می خواهد، می خواهد و می خواهد؛ راه حل های زیر را انجام دهید.

 

از روش تیمی استفاده کنید

هر کس که با کودک سر و کار دارد باید به شما کمک کند. هیچ چیز مثل چند کلمه با قصد خوب از طرف پدر بزرگ این کج خلقی را دایمی و همیشگی نمی کند: "اه، بذار بچه آب نبات بخوره". همه باید در تغییر این رفتار هماهنگ باشند و اگر کسی نمی خواهد و یا نمی تواند این کار را بکند ، باید برای مدتی تماس و ارتباط با او را قطع کنید. چون کودک خیلی زود می فهمد که پدر و مادر با پدر بزرگ و مادر بزرگ فرق دارند.

 

دور نگر باشید

برای رفتار جنجالی آماده باشید تا هر زمان که شروع شد امکان مواجه شدن با ان را داشته باشید. در ابتدا از رفتن به مکان های عمومی خودداری کنید، یعنی در مکان هایی که اگر بخواهید طرح خود را اجرا کنید و در برابر خواسته های کودک با وجود داد و فریاد هایش مقاومت کنید، احساس خجالت می کنید. کودک باید بداند که شما جدی هستید، بنابراین برنامه جدید را از خانه شروع کنید. سپس در بازدید بعدی از سوپر مارکت، به کودکتان بگویید شما فقط قصد خرید اقلامی را دارید که در فهرست خریدتان هستند. از او بخواهید در مورد یک یا دو غذای مورد علاقه اش پیشنهاد بدهد و آنها را به فهرست اضافه کنید. سپس در طول مسیر از همکاریش تشکر و قدر دانی کنید.

 

در حرفتان مصمم باشید

قبل از رفتن به فروشگاه قانون را تکرار کنید." جز اقلام موجود در لیست هیچ چیز نمی خریم". اگر کودک تقاضای پف فیل کرد، برای چند ثانیه متوقف شوید تا درخواست را بررسی کنید. سپس اگر بنا به دلایلی پاسخ تان " نه " است: " می گویید نه آنها برای تو خوب نیستند" و دیگر تصمیم خود را تغییر ندهید

 

همیشه با صراحت و وضوح با کودک خود حرف بزنید

به او بگویید که چه چیزی را می تواند داشته باشد و چه چیزی را نمی تواند. فرض کنید کودکتان ساعت پنج و سی دقیقه بعد از ظهر بیسکویت می خواهد. به چشمانش نگاه کنید و با صدایی قاطع و دوستانه توضیحی مختصر در قالب کلمات ساده به او بدهید: " الان نزدیک شام است و نمی توانی بیسکویت بخوری، بعد از شام می توانی یکی بخوری".

 

تسلیم نشوید

وقتی تصمیم خود را گرفتید و آن را به کودک منتقل کردید رها نکنید و ادامه دهید، پشیمان و نرم نشوید. حتی اگر او فریاد زد و جیغ کشید و با پاهایش لگد زد بر تصمیم خود بایستید و همواره به یاد داشته باشید که تسلیم شدن در برابر فشار فقط به او می آموزد که جیغ کشیدن موثر است و او همیشه جیغ خواهد زد تا به هر چه می خواهد برسد.

 

از تشویق استفاده کنید

وقتی به تدریج با رد کردن بیشتر تقاضاهای کودک خود و آموختن به او برای چیزی که می خواهد صبر کند، عادت خواستن را در او از بین بردید. توجه کنید که با عشق به خاطر تلاشهایش برای همکاری به او پاداش دهید و او را تشویق کنید

 

پیشرفت را ثبت کنید

یک معیار تعیین کنید ( مثلا ده بار موافقت با پاسخ منفی شما) و به کودک بگویید که در صورتی که ده بار پاسخ منفی شما را بپذیرد و با دستورالعمل های شما  موافقت کند می تواند دفعه بعد که بیرون می روید جایزه ای انتخاب کند( توجه کنید که با معیارهای کم شروع کنید، دو یا سه بار مناسب است)

و در نهایت اینکه هیچ راه حل بهتری برای خلاصی از این الگوی ناخوشایند جز ایستادگی بر تصمیم شما و جود ندارد

انتهای پیام/ع






summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.