نمایش محتوا
3 هزار یزدی به بیماریهای روانی مبتلا هستند
به گزارش سرو ابرکوه؛ اختلالات روانی یکی از بیماریهای مبتلابه جوامع است ولی نگاه نامناسبی که در جامعه به این نوع بیماران وجود دارد، این قبیل افراد را با چالشهای متعددی مواجه میکند.
این بیماران در صورت ابتلا به نوع مزمن بیماری نیازمند بستری و درمان بلندمدت هستند ولی در صورت ابتلا به اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی با شیوههای درمانی معمول بهبود مییابند. نوع دوم این بیماری یک نفر از چهار نفر افراد جامعه را درگیر خود میکند ولی نوع حاد و مزمن این بیماری کمتر از یک درصد جامعه را شامل میشود که با مشکلات زیادی در جامعه روبهرو هستند و نیاز به هزینههای زیادی برای درمان دارند. 3 دهم جمعیت استان را بیماران روانی تشکیل میدهند ولی از 3 هزار نفر آنها 2700 نفرشان زیر پوشش بهزیستی قرار دارند.
نگاه منفی جامعه
یک شهروند یزدی میگوید: بیماران روانی از متن جامعه هستند ولی نگاه مردم به این بیماران منفی است و این در حالی است که برچسب بیمار روانی زدن به آنها و نحوه برخورد جامعه و خانواده با این بیماران منجر به حادتر شدن بیماری آنها میشود.«رضا علوی» بیان میکند: بسیاری از افراد با کمترین ناخوش احوالی به سراغ متخصص می روند ولی بیماران دچار مشکل روانی به دلیل ترس از نگاه منفی جامعه و انگی که به این بیماران زده میشود از مراجعه به روانشناس امتناع میکنند.وی میافزاید: معمولاً افراد مبتلا به بیماریهای روانی در صورت بستری پس از بهبودی با نگاههای منفی جامعه مواجه میشوند و مورد بیتوجهی جامعه قرار میگیرند و حتی گاهی آنها را دیوانه خطاب میکنند.
دلایل اختلالات روانی
رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان میگوید: براساس آمارهای جهانی بیش از 3 دهمدرصد از جمعیت جامعه درگیر بیماریهای روانی هستند ولی در حالی که در استان 3 هزار نفردرگیر این بیماریها هستند، 2700 نفر از خدمات بهزیستی بهره میگیرند. «مهدی حاتمی» میگوید: طبق بررسیهای انجام شده، بیشترین عامل ابتلای مردان یزدی به بیماری روانی، مهاجرت آنها برای کار، تحصیل و مواردی مشابه است و عمده عامل ابتلای زنان یزدی به این بیماری نیز از دست دادن نزدیکان درجه یک خود و عدم تحمل این حادثه تلخ است. به گفته وی، عوامل دیگر ابتلای افراد به این بیماری عوامل ارثی، محیطی و فقر اقتصادی است که در بروز اختلالات روانی تاثیرگذار است.
درمان بیماران با محوریت خانواده
حاتمی با بیان این که بهزیستی برای درمان و بهبود این بیماران با برنامههای روانپزشکی و دارویی به این نوع بیماران خدمت ارائه میدهد، اظهار میکند: البته بهزیستی در نظر دارد تا جایی که ممکن است این بیماران در کنار خانواده و با درمانهای دارویی درمان شوند و از نگهداری آنها در مراکز شبانهروزی پیشگیری شود. وی با بیان این که بر همین اساس نیز برنامههای نگهداری در مراکز روزانه، ویزیت در منزل و درمان مبتنی بر خانواده در دست اقدام است، میگوید: بیماران بعد از انتقال به مراکز روزانه نیز به کارگاههای حرفهآموزی منتقل میشوند تا دوران درمان بیماری را راحتتر سپری کنند.
حاتمی معضل امروز جامعه را وضعیت بیماران روانی ذکر میکند و ادامه میدهد: از نگاه بهزیستی، بیماران روانی افرادی هستند که حداقل 2 یا چند بار در بیمارستان روان پزشکی بستری شوند یا طبق دفترچه بیمه، 2 سال داروهای خاص بیماران عصبی را مصرف کنند. وی از وجود 4 مرکز روزانه تحت پوشش بهزیستی خبر میدهد که اکنون به 150 بیمار روانی خدمات ارائه میکنند. به گفته وی، در این نوع مراکز، خدمات درمانی از سوی افراد آموزش دیده از بستگان یا نزدیکان بیمار ارائه میشود و هدف از این طرح نیز توانمندسازی مهارتهای اجتماعی و سلامت روانی بیماران است. این مسئول عنوان میکند: بهزیستی در این طرح برای تامین هزینههای دارو و درمان و همچنین توانبخشی بیمارانی که در خانه نگهداری و درمان میشوند، کمک هزینه ماهانه پرداخت میکند.
حاتمی با اشاره به مزیتهای این طرح، بیان میکند: طرح نگهداری بیماران در خانه علاوه بر کاهش هزینههای نگهداری بیماران در مراکز شبانهروزی، منجر به توانمندسازی این بیماران در کنار خانواه یا در مراکز روزانه میشود.
شرایط نگهداری بیماران
رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان بیان میکند: علاوه بر تبعات درمان این بیماران در مراکز شبانهروزی بهزیستی، به ازای درمان هر فرد در مراکز شبانهروزی میتوان 5 نفر را در مراکز روزانه درمان کرد.
حاتمی با بیان این که مراکز شبانهروزی بهزیستی با همکاری بخش خصوصی اداره میشوند، اظهار میکند: این نوع مراکز غالباً بیمارانی را که فاقد سرپناه یا مهارتهای لازم برای اداره امور زندگی خود هستند یا خانواده آنها قادر به نگهداری از آنها نیستند برای درمان نگهداری میکنند.
اشتغال و توانمندسازی 100 بیمار روانی
رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان بیان میکند: هدف بهزیستی از پوشش و ارائه خدمات به بیماران روانی، توانمندسازی این بیماران در جامعه است تا بتوانند با بهبودی و در سلامت کامل خودکفا و شاغل شوند.
«مهدی حاتمی» میافزاید: تاکنون با برنامههای درمانی و آموزشی که به مدت 6 سال در بهزیستی برای بیماران روانی اجرا شده است، 100 نفر از این بیماران توانمند شده اند و اکنون در جامعه شاغل هستند.
انتهای پیام/
همشهری
مطالب مرتبط:
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
شهرستان ابرکوه
- برداشت ۱۵ هزار تن زردآلو در ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- رادیو شهری ابرکوه راه اندازی شود (باز کردن در صفحه جدید)
- ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- کاهش 20 درصدی برداشت هلو و شلیل در ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- اختصاص ۷۰ میلیارد کمک بلاعوض برای توسعه سامانه آبیاری نوین در ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- آغاز ضدعفونی محل نگهداری احشام در ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- کودک کتابخوان ابرکوهی برگزیده پویش ملی «با کتاب در خانه» شد (باز کردن در صفحه جدید)
- اجرای تعزیه در اسدآباد ابرکوه با قدمت نیمقرن به روایت تصویر (باز کردن در صفحه جدید)
- اردی؛ محلهای عاشورایی در دل شهر مهردشت به روایت تصویر (باز کردن در صفحه جدید)
- اجرای نخستین مانور مشترک «مدیریت ازدحام مصدومان ترافیکی» در ابرکوه+ عکس (باز کردن در صفحه جدید)
- عزاداری واقعی با معرفت و شناخت همراه است/ برخورد قاطعانه و بیتعارف قوه قضائیه با مفسدان نماد امربهمعروف و نهی از منکر است (باز کردن در صفحه جدید)
- افتتاح نخستین نمایشگاه عکس «نمای محرم» در سیدون علی نقیا ابرکوه به روایت تصویر (باز کردن در صفحه جدید)
- بدحجابی و پوشش نامناسب زنان ریشه در بیغیرتی مردان دارد/ با حفظ دین و ناموس، امام زمان را یاری کنیم (باز کردن در صفحه جدید)
- آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرکوه+ تصاویر (باز کردن در صفحه جدید)
- علت کنسل شدن اجرای ورزش زورخانهای بخش بهمن در جشن غدیر ابرکوه چه بود؟ (باز کردن در صفحه جدید)
- عزاداری سکولار و بدون خروجی سیاسی در بین مردم جایگاهی ندارد (باز کردن در صفحه جدید)
- استقبال از محرم و تعویض پرچمهای امامزاده احمد (ع) ابرکوه به روایت تصویر (باز کردن در صفحه جدید)
- کتابخوان 8 ساله ابرکوهی برگزیده نخستین جشنواره ملی «هدهد سفید» شد+ عکس (باز کردن در صفحه جدید)
- نامگذاری دو خیابان به نام «زکات» در بخش بهمن شهرستان ابرکوه+ عکس (باز کردن در صفحه جدید)
- دستگیری 3 سارق در ابرکوه و اعتراف به 20 فقره سرقت (باز کردن در صفحه جدید)
استان یزد
- افزایش 10 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکن روستایی (باز کردن در صفحه جدید)
- موزه آب یزد تعطیل شد (باز کردن در صفحه جدید)
- خسارت 5 درصدی آفت مگس مدیترانه ای در یزد در سال گذشته (باز کردن در صفحه جدید)
- فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- تولید ماسک در یزد 100 درصد افزایش یافت (باز کردن در صفحه جدید)
- افشای هویت تروریستی ارتش آمریکا در کتاب «حام» (باز کردن در صفحه جدید)
- خرید تضمینی بیش از هزار تن گندم از کشاورزان یزدی (باز کردن در صفحه جدید)
- تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است (باز کردن در صفحه جدید)
- مدیران شایسته باید جایگزین مریدان وابسته شوند (باز کردن در صفحه جدید)
- ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (باز کردن در صفحه جدید)
- خانوادهها با بهانهگیری جلوی راه ازدواج فرزندان خود سنگاندازی نکنند (باز کردن در صفحه جدید)
- حضور پیرغلامان 25 کشور اسلامی در یزد/ با برگزاری اجلاس پیرغلامان بار دیگر شور حسینی را شاهد خواهیم بود (باز کردن در صفحه جدید)
- در مجالس روزهای پایانی ماه ذیالحجه، جریان مباهله تبیین شود/ لزوم توجه به مجالس شادی اهل بیت (ع) (باز کردن در صفحه جدید)
- اینجا خیلی حس و حال خوبی دارم/ دوست دارم دوباره به حج بیایم (باز کردن در صفحه جدید)
- هشتگ "یزد_دیدنی" و "یزد_شهر_بادگیرها"ترند نخست توئیتر فارسی شد (باز کردن در صفحه جدید)
- تجلیل از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار اسفندآباد ابرکوه به روایت تصویر (باز کردن در صفحه جدید)
- مرحله دوم توزیع میوه در یزد آغاز شد (باز کردن در صفحه جدید)
- کاهش ازدواج و افزایش طلاق در 11 ماهه سال 97 در یزد (باز کردن در صفحه جدید)
- رونق تولید گردونه اقتصادی کشور را به حرکت درمیآورد (باز کردن در صفحه جدید)
- به عملکرد خودم نمره 16 میدهم (باز کردن در صفحه جدید)